Itthon » Kék fény

Hetente ellopnak egy biciklit

Riasztóan megnőtt a kerékpárlopások száma Székelyudvarhelyen: alig fél év alatt 18 biciklit csentek el. A legutóbbit épp ma reggel.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

bicikli1
Zárjuk le a biciklit!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. június 18., 15:16
1 hozzászólás. 

Emelkedett a biciklilopások száma tavalyhoz képest Székelyudvarhelyen – alig hat hónap alatt már 18 kerékpárt tulajdonítottak el a város területén. Ezekből nyolcat sikerült visszaszereznie a rendőrségnek. 2012-ben összesen tizenhárom biciklilopást jegyeztek, ezekből hetet szereztek vissza a rendőrök.

Kedden reggel a Bethlen-lakótelepen egy elég értékes kerékpárt vittek el ismeretlen tettesek, bár tulajdonosa a tömbházban lezárva tartotta. Csíkszeredában valamivel jobb a helyzet, ott tavaly 14 ellopott bicikliből hetet találtak meg a rendőrök: idén már öt tűnt el, de még egy sem került elő.

Mint Gheorghe Filip redőrségi szóvivő portálunknak elmondta, a megtalált kerkpárok közül kettő volt olyan, amit a tettes eladott, a többit az elkövetőknél találták meg.

bicikli3

Az esetek, a körülmények változóak Filip szerint – nem beszélhetünk egy erre szakosodott tolvajbandáról, sokszor lezáratlan bicikliket vittek el. Több olyan eset is történt azonban, amikor a lezárót is elvágták a tolvajok.

A szóvivő olyan udvarhelyi esetről is tud, amikor egy szemtanú látta a tolvajt éjszaka egy vágószerszámmal, de nem jelentette a rendőrségnek – arra kérik a szemtanúkat, ilyenkor azonnal telefonáljanak a rendőrségre, hogy tudják megakadályozni a lopást.

A biciklit mindig tartsuk lezárva, biztonságos helyet, sem üzlet, sem kocsma előtt ne hagyjuk anélkül, hogy rá ne erősítettük volna a zárószerkezetet.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
zterex1
2013-06-18 16:39:55
Minden érdeklődőnek ajánlom figyelmébe a Tolvajkergetők című weboldalt. Nagyon tanulságos.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."