Itthon » Kék fény

Tűz miatt menekítették az embereket a sóbányából (videó)

A lángok harminc négyzetméternyi fafelületet és húsz méter elektromos kábelt érintettek. Nem lehetett közelről oltani, muszáj volt vízzel elárasztani a részleget.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

A parajdi sóbánya belülről
Illusztráció: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2013. július 31., 11:05
0 hozzászólás. 

Füstöt észleltek a parajdi sóbánya egyik kitermelő részlegében kedden délután fél kettőkor, azonnal riasztották a tűzoltókat és a katasztrófavédelmet. A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltók, helyi önkéntesek, illetve a szovátai és a Hargita megyei mentőszolgálat autói és munkatársai is megérkeztek.

A bánya autóbuszaival rövid időn belül nyolcszáz személyt, többségükben turistákat és gyógykezelteket, illetve tizenhárom bányászt vittek a felszínre – senki nem sérült meg, egyetlen személyt sem kellett orvosi ellátásban részesíteni.

A füst eltávolításához a bánya saját szelőztető rendszerét használták, a tűzoltók a bányába visszatérve azt állapították meg, hogy a kitermelő részlegben fából készült állványok és gerendák gyúltak meg – a részleg viszont két emelettel a turisták és gyógykezeltek által látogatott szint alatt van, így ott senki sem lett volna veszélyben.

A tűzoltók azt valószínűsítették, hogy a bánya szellőztetőrendszerében keletkezett rövidzárlat okozta a tüzet, a lángok harminc négyzetméternyi fafelületet és húsz méter elektromos kábelt érintettek. Az oltást nem lehetett közvetlen közelről végezni, így a részleget kénytelenek voltak vízzel elárasztani a tűzoltók.

Sebestyén Józseftől, a bánya technikai igazgatójától megtudtuk, hogy szerdán még biztosan nem lehet látogatni a sóbányát, de valószínűnek tartja, hogy csütörtöktől ismét nyitnak. A kitermelési részlegeken minden év augusztusában teljesen leáll a só kitermelése, a hónap folyamán műszaki ellenőrzéseket és javításokat végeznek. A bányában hasonló tűzeset soha nem történt.


címkék: tűz Parajd sóbánya

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."