Itthon » Kék fény

Felborult a Csavargó egyik busza, kórházban az utasok

A magyarországi M6-os autópálya felhajtóján borult az árokba a turistabusz, melynek mind a huszonkét utasa megsérült, hárman súlyosan.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Balesetezett a Csavargó egyik busza
Fotó: Metromédia Produkció/bama.hu
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 08., 10:06
1 hozzászólás. 

A bama.hu információi szerint magyarországi idő szerint február 7-én, pénteken este 19 óra 10 perckor Mohács közelében, az M6-os és az M60-as autópályák összekötő szakaszán, a Budapest felé vezető oldalon egy nagy kanyarban eddig tisztázatlan okokból borult fel a korondi busztársaság egyik turistabusza.

Balesetezett a Csavargó egyik busza

Sajtóértesülések szerint a busz áttörte az útszéli korlátot, majd az oldalán állt meg egy tíz méter mély árokban. A buszon 22 személy utazott, közülük három román, tizenkilenc magyar állampolgár, felnőttek és gyerekek vegyesen. A hírek szerint mind a 22 utast kórházba szállították, hármuk sérülése súlyos, a többieké könnyebb.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője szerint a sérültek közt három gyermek, köztük egy 3 hónapos csecsemő is van, ám azt nem tudni, hogy ők könnyebben, vagy súlyosabban sérültek. A nyolc napon túl gyógyuló sérülés lehetősége 4-5 ember esetében áll fenn. A sérülteket, sérüléseik súlyossága függvényében, Pécsre és Mohácsra szállították kórházba.

A balesettel kapcsolatosan a busztársaság illetékeseit is szerettük volna megkérdezni, de ők nem nyilatkoztak.


Nagyobb méretért kattints ide!

Firssítés: Az MTI a cég egyik, névtelenül nyilatkozó alkalmazottjától megtudta, az utasok székelyföldi kirándulásra indultak. A nyilatkozó személy úgy tudta, Pécsről indult útnak a busz, amin két romániai sofőr, még egy romániai személy és magyarországi turisták utaztak. Az illetékes azt is közölte, a cég szállítási felelőse a helyszínre utazott.

A romániai Belügyminisztérium közleménye szerint a három román állampolgár közül egyik sem szenvedett életveszélyes sérüléseket.

A Szállításügyi Minisztérium közleményében az áll, hogy egy 49 személyes, egycsillagos besorolású, 1998-ban gyártott autóbusz borult fel. A cég 2011-ben kapott személyszállítási engedélyt, és a sofőrnek is érvényes személyszállítási engedélye van.

Ramona Mănescu szállításügyi miniszter a romániai közúti szállítást ellenőrző hatóság szakembereit arra kérte, menjenek ki a baleset helyszínére, valamint a közlemény szerint hamarosan a cég székhelyén is ellenőrizni fogják személyszállítási tevékenységüket.

uh.ro/bama.hu


címkék: baleset buszbaleset

1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Nadragulya
2014-02-08 13:05:22
baleset
További képek itt :
http://www.bama.hu/baranya/kek-hirek-bulvar/buszbaleset-szekelyfoldi-kirandulasra-indultak-az-utasok-537855

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."