Itthon » Kék fény

Kártérítést kapnak a buszbaleset utasai

A Csavargó busztársaságnak volt az utasok számára érvényes biztosítása.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Csavargó baleset
Egyelőre mindent rendben találtak
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. február 11., 10:22
0 hozzászólás. 

Volt az utasok számára érvényes biztosítása a Csavargó busztársaságnak, amelyiknek egy autóbusza pénteken balesetet szenvedett az M6/M60-as autópályán Babarc közelében - közölte hétfőn a Mediafax hírügynökség.

A hírügynökség arról számolt be, hogy a hatóságok a baleset után átfogó vizsgálatot indítottak a korondi vállalatnál. Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség szóvivője közölte: az első pillanattól együttműködtek a magyar hatóságokkal, és megállapították, "rendőrségi szempontból" a cég minden szükséges engedéllyel rendelkezett.

Hétfőn a Közúti Szállítás Állami Szakfelügyelete kezdett vizsgálódni a szállítóvállalat korondi székhelyén. A vállalat jogi képviselője a Mediafaxnak elmondta, a hatóságok a cég számára kibocsátott engedélyeket ellenőrzik, és egyelőre semmilyen törvénytelenséget nem találtak.

A jogi képviselő szerint a balesetet szenvedett autóbusz utasai kártérítést kaphatnak a biztosítási kötvény alapján, amelyet a vállalat köteles megkötni valamennyi járművére.

A Mediafaxnak "a vizsgálatot végző hatóságokhoz közelálló források" is megerősítették, hogy a balesetet szenvedett autóbusz rendelkezett az utasokra és csomagjaikra vonatkozó biztosítással.

"Még nem fordultak hozzánk kártérítési kérelemmel az utasok, de készen állunk segítséget nyújtani minden érintettnek" - nyilatkozta a vállalat jogi képviselője.

A busz magyarországi utasai sítúrára indultak a Madarasi Hargitára. A román rendszámmal közlekedő autóbusz egy kanyarban a szalagkorlátot átszakítva tíz méter mély árokba csúszott és oldalára dőlt. Mind a húsz utas megsérült, közülük hárman súlyosan.

uh.ro/mti



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."