Itthon » Kék fény

Ittas volt, rendőrök verték meg. Vagy mégsem?

Sz. Gy. állampolgár azzal a panasszal fordult szerkesztőségünkhöz, hogy nagyszombat hajnalán a rendőrségen megrugódták.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

veres1
Részlet a Sz. Gy. hétfői behívójából
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. április 19., 16:12
6 hozzászólás. 

Sz. Gy. röviden így meséli el a történetét:

“A Kossuth utcától a rendőrségig követett 5-6 fiatal. Végig ordibálták utánam, hogy így geci, úgy geci, állj meg, geci. A rendőrséghez közeledve már az úttesten szaladtam. Bementem a rendőrségre, kihívtam a rendőrt a kapusszobából, s megmutattam neki a fiatalokat. A rendőr azt mondta, takarodjak onnan, mert ittas vagyok. Kirakott a kapun kívül, s becsukta a kaput utánam. A fiatalok a kórháznál a járdán álldogáltak, féltem elmenni a rendőrség elől. Felhívtam az 112-t, s mondtam nekik, itt vagyok a rendőrség előtt, most raktak ki. Hamarosan kijött két rendőr, s kedvesen behívtak. Aztán bent a szobában az egyik rendőr úgy fülön ütött, hogy földig estem. Utána pedig megrugódott, mert felhívtam az 112-t. A nemrég műtött lábamba akkorát rúgott, isten! A másik két rendőr, aki ott volt, csak állt, és nézte, ők nem bántottak. Onnan átmentem a sürgősségire. Megvizsgáltak, adtak egy kenőcsöt a lábamra, s adtak egy papírt. A rendőrségtől is kaptam egy papírt, hétfőn 1 órára be vagyok hívatva. Az igaz, hogy ittas voltam. De nem viccből megy be az ember a rendőrségre, ha ittas vagyok, ha nem, kell segítsenek. Nem, hogy még ők verjenek meg!”

veres2

Gheorghe Filip, a Hargita megyei rendőrség sajtószóvivője első megkeresésünkre elmondta, arra buzdítja Sz. Gy.-t, tegyen feljelentést a rendőrségen. A rendőrök sem lehetnek a törvény felett, amennyiben a kivizsgálás során bűnösöknek bizonyulnak, felelniük kell tettükért. A rendőrség nagyon figyel arra, hogy munkatársai ne éljenek vissza a hatalmukkal, de azt, hogy ebben az ügyben volt-e vagy sem törvényellenes cselekedet, csak kivizsgálás során tudják meghatározni, ezért feltétlenül szükséges, hogy a panaszos feljelentést tegyen.

Néhány perc múlva a sajtószóvivő visszahívott, hogy ellenőrizték az 112 archívumát, és éjjel csak két hívás volt, egyik Varságról, másik Zetelakáról, de Udvarhelyről egy sem.

Harmadik beszélgetésünk fél óra múlva zajlott le, miután a rendőrségi szóvivő és az udvarhelyi rendőrség parancsnoka megkérdezték az összes érintettet. A történet jelenleg az ő információik alapján így áll össze: Sz. Gy. tényleg bement hajnalban a rendőrségre, és arra kérte őket, hogy hívjanak neki egy taxit. Ezt az ügyeletes rendőr megtagadta, és kitessékelte emberünket a rendőrség területéről. Ekkor Sz. Gy. tényleg felhívta az 112-t. A sürgősségi hívószám ügyeletese azt állítja, hogy nem iktatta a hívást, mert a hívó arra panaszkodott, hogy a rendőrök nem akarnak hívni neki taxit. De mégis leszólt az udvarhelyi rendőrségre, ahol az ügyeletes rendőr behívatta Sz. Gy.-t, és a 61/1991-es törvény alapján megbüntette a rendőrség ok nélküli riasztásáért.

Így áll jelenleg az ügy. Gheorghe Filip megígérte, hogy még ők is érdeklődnek az ügyben, és ha új információk vannak, értesít bennünket, hogy frissítsük az anyagot. A fejleményekkel még visszatérünk.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Pety
2014-04-19 19:50:31
Nicsak, nicsak
Kezdenek elszemtelenedni az udvarkelyi policájok is , bárkinek is lehet igaza, de ha tenyleg megvertek az illetőt, azert már kinyilhat a bicska a székely zsebébe..
És mi van akkor ha taxit probál hivatni valaki a rendörrel, azért verés jár , de ez a dolog igy eléggé rosszul hangzik, hogy a 112 - öt tudta hivni az illető a telefonjánn, de a taxit nem .

Ugy néz ki a dolog, hogy a rendör az lehet ittas, majd szolgalat utan rallyzhat részegen az utakon, majd ha kedve támad még halálra is gázolhat gyalogosokat.... de a civil ember ha kissé ittasan segitseget kér az illetékesektől az verést érdemel !

Kivizsgálni az ügyet, oszt visszavagni !

avatar
weedor
2014-04-19 23:54:48
Mocskos ócska neamti parasztok! Tisztelet a kivételnek !
Bányába az összessel, majd ott visszaélhet a "hatalmával".

avatar
hahaha
2014-04-20 00:13:10
A rendorok telefonalgattak, egyeztettek es kitalaltak egy jo story-t amit meg el is lehet hinni. Csak kar, h mindenki tudja, hogy ezek milyenek. Nullak. Mindenkinek van szemelyes tapasztalata, hogy ha szamon kered, h miert nem lepett kozbe meg a fejuket is elforditjak.
avatar
jutacs
2014-04-20 12:33:21
Valaki hazudik.
Es en mar lattam reszeg szekelyt is hazudni
avatar
pendulum
2014-04-20 15:26:36
Ki tudja
Az azért furcsa, hogy pont egy ennyire "vicces" hívást ne rögzítsenek a 112-nél.

A taxis történet is gyanús, mivel mind ismerjük mennyire fantáziátlanok a rendőrök.
Amikor ilyen és ehhez hasonlókat lehet olvasni a médiában mint a következő cikk,
nem kizárt, hogy ötlet hiányában hirtelen ezt találták ki a kedves rendőr bácsik.

http://www.replicaonline.ro/se-intampla-la-valu-lui-traian-doi-indivizi-au-chemat-politia-fiindca-nu-mai-aveau-bani-de-taxi-127778/
avatar
etelkagyorfi
2014-04-22 13:00:23
stilus ,ujsagiras
Kedves uh.ro,kekfeny.
Attól nem lesz autentikusabb egy cikk a kekfeny rovatban, ha
Pontosan idezitek egy szerencsétlenul járt gyermek szavait (g*ci,rugodni stb.)
Inkább igenytelen, hozzá nem értő ujasagirokra vall,javaslom ,hogy legkozelebb inkább narracio formajaban közöljétek a törtenteket, mert ez igy ijesztően gyenge es amatőr, na meg igenytelen es ocska. :)
A rugodni szót ti ia eloszeretettel hasznaltatok, megjegyeznem,hogy ez is helytelen.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."