Itthon » Kék fény

Újabb halálos gázolás Székelyudvarhelyen - FRISSÍTVE

Egy idős férfit ütöttek el a Bethlen Gábor utcában, a Gábor Áron utca közelében. Az illető a helyszínen életét vesztette.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Halálos gázolás a Bethlen Gábor utcában
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. május 08., 11:05
9 hozzászólás. 

Csütörtökön a délelőtti órákban a Bethlen Gábor és Gábor Áron utcák kereszteződésének közelében egy személyautó elgázolt egy férfit, az illető a helyszínen életét vesztette.

Szemtanúk szerint egy Toyota típusú személygépkocsi a városközpont felől haladt Csíkszereda irányába, amikor az említett kereszteződés közelében elgázolt egy idős férfit.

Halálos gázolás a Bethlen Gábor utcában

A helyszínen egészpályás útlezárás volt érvényben a helyszínelés ideje alatt.

Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőrség szóvivője elmondta, a 19 éves, székelyudvarhelyi B. Z. autójával Csíkszereda irányába haladt, amikor elütötte az egyelőre ismeretlen személyazonosságú férfit, aki életét vesztette.

Halálos gázolás a Bethlen Gábor utcában

Frissítés: Időközben lezárult a helyszínelés, és a rendőrség sajtószóvivőjétől megtudtuk, a 68 éves székelyudvarhelyi L. E. volt a baleset áldozata. Az is kiderült, az idős férfi szabályosan, a gyalogátjárón próbált meg átkelni az úton, amikor B. Z. elütötte.

A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett emberölés gyanújával folyik a nyomozás, B. Z. szabadlábon védekezhet. Tettéért az új büntetőtörvénykönyv rendelkezései szerint egytől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják.

Legutóbb április 25-én, pénteken történt halálos kimenetelű baleset Székelyudvarhelyen, akkor egy teherautó sodort maga alá egy biciklis nőt, és azelőtt csupán néhány nappal, húsvét éjszakájan gázoltak halálra egy 16 éves lányt Korondon.

Cikkünk frissül



9 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
gazsiba
2014-05-08 12:35:25
sebesseg
nem kell nagy tudomany, hogy megallapitsuk, nem 50-el ment a kocsi. Sot a kedves sofor is szereti a sebesseget. Szegeny bacsi , Isten nyugtassa. Ertelmetlenul hunyt el :(
avatar
demone
2014-05-08 12:53:32
idos bacsi akart atfutni az uton,kozvetlenul az atjaro mellett...
avatar
bakeliz
2014-05-08 14:18:13
tulzsufolt forgalom
Sajnalatos es felhaborito eset... felhaborito abbol a szempontbol, hogy lassan evtizedes problema Udvarhelyen a tulzsufolt autosforgalom es a megoldasa szinten evtizedekre varat es sajnos szamtalan embereletet kovetel...ismerem ezt az atjarot, mint gyalogos, biciklis es mint sofor is, es tudom, hogy az atjaro belathatosaga nulla a gyakran szinte rajta parkolo autok miatt. es szinte keptelenseg latni az atkelni szandekozo gyalogosokat, gyalogoskent pedig neha 5 percet kell varni, amig egy-egy sofor megszan es atenged az uttesten.
A gyalogatjarok belathatosagaval is foglalkoznia kellene a forgalomert felelos illetekeseknek es normalis parkolofeluleteket letrehozni kihasznalatlan es pango telkeken, mint a vonatallomas es piac kornyekei. nem mindig a sofor a hibas, varosunk neha kaotikus forgalmat figyelve, ugyanakkor varosunkban egyelore csak az autok es autosok diktaljak a forgalom alakulasat es meg mindig autos-barat varos vagyunk, ami nem feltetlen jo

sajnalom a bacsit...:(
avatar
mekkmester
2014-05-08 15:57:49
szerintem is
Szitén mint gyalogos, biciklis és autóvezető, osztom az előttem hozzászóló véleményét a forgalom zsufoltságát illetően.
Sajnos a a városban a közlekedés kaotikus. Az úthibák elterelik a vezetők figyelmét, a figyelmeztető- és előrejelző táblák hiányosak, az udvarhelyi autósok nem tudják rendeltetésszerűen használni a többsávos utat (vagy a rossz megszokás, vagy az egyik sáv használhatatlansága miatt), a gyalogosok meg vannak győződve arrlól, hogy az átjárót egy láthatatlan várfal válsztja el az autóktól, a biciklisek jobbról előznek (sok esetben azért, mert az autósok oda kényszerítik őket), és a jellemzően nagy, sötét színű luxusautók vezetői előtt nincs törvény. Sem forgalomellenőrző rendőr.
A kétmilliós Budapesten könnyebb vezetni, mert mindenki jobban figyel a másikra, a nyugatibb városokat ne is említsük, mert csak az üzemanyagárakkal érünk fel hozzájuk, egyébbel sajnos nem.

Részvétem a bácsi hozzátartozóinak.
avatar
zottyoka1500
2014-05-08 23:24:41
Mindenki hibas
Szereny velemenyem szerint Szekelyudvarhelyen az emberek 99%-a nem tud helyesen kozlekedni mert a tegnap peldaul egy biciklis ahogy zold lett a lampa o egybol indult nem odafigyelve hogy valyon jone egy gyalogos biciklis vagy egy auto o egybol indult mint a "marhak"elnezest a kifelyezesert de ez igy van ugy kozlekedunk az uton es ugy szinten a jardan mint a"marhak" mert megyunk elore de nem figyelunk senkire es semmire.
Ha mi nem valtoztatunk a kozlekedesi szokasainkon akkor senki sem tud mert attol eltekintve hogy kialakitanak parkolokat meg atkelo helyeket az meg nem fog valtoztatni semmin ha csak nezunk a semmibe es megyunk elore.
avatar
jezus50
2014-05-10 13:44:06
Velemeny
Nem retegelve kellene a hiba elharitasa, hanem egysegesen, mivel mindenki egyenjogu.A forgalmi megoldasok nagyon nem jok, az utak rosszak.......stb, de az ado ha nincs idoben fizetve, kamat az kell.A legnagyobb baj, mindent elrendeznek egyesek a kettesek meg eresztve mint a vizcsap.....stb.Roviden ugy gyalogos mint autos egymasra figyelve jo iranyt vehetunk,de a telefon hasznalat kihangosito nelkul nem szabad az autosnak az vonatkozik a gyalogosra is.Tehat tobb mindent figyelemben kellene tartani, ki lehetne az ilyen artatlan halalos eseteket kerulni.Tanulsagkent az eljaras tisztasaga az emberekben folkeltene a felelosseg tudatot.
avatar
intercity
2014-05-18 23:13:36
Pontosítás
A tényszerűség és pontosítás kedvéért, megjegyzem az Új Bűntető Törvénykönyv (akárcsak a régi), a szándékos emberölés ezen formájára (amikor a bűncselekmény "bizonyos aktivitásra vonatkozó szabályok be nem tartása miatt következik be", jelen esetben közlekedési szabályok megszegése miatt) a 192. cikkely, 2. bekezdése értelmében a kiszabható büntetés 2-től 7 évig terjedhet. Az más kérdés, hogy ez esetben valószínűleg a bíróság felfüggesztett börtön büntetést fog alkalmazni.
avatar
Pizsi
2014-08-28 21:53:02
Túl nagy a csend ez ügyben valami információ mikor kezdődik a tárgyalás stb? vagy nyugodtan lehet így vezetni mert úgy se lesz felelősség?
avatar
jzsiki
2014-08-29 09:40:46
Mint gyalogos, autovezeto, babakocsit tolo anyuka nem fer a fejembe, hogy meg hany balesetnek kell ezen az utszakaszon tortennie ahhoz, hogy fekvorendoroket tegyenek az atjarok ele vagy ne adj Isten eppen megemeljek oket. Mar reg kivedhetok lennenek ezek a balesetek ha az illetekesek abbahagynak a struccpolitikat es szembeneznenek a valosaggal egymasra mutogatas helyett. Sajnalom a bacsit, nyugodjek bekeben.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."