Itthon » Kék fény

Kétezer liter üzemanyagot loptak Siménfalván

Egy székelyudvarhelyi és két magyarországi személyt vett őrizetbe a rendőrség. Utóbbiak ellen európai elfogatóparancs volt érvényben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendor-cimer
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 09., 16:23
0 hozzászólás. 

Egy helyi lakos július 7-én értesítette a siménfalvi rendőröket, miután előző este a 43 éves siménfalvi K. Z., aki egy helyi kőbánya őre, lopás áldozata lett.

A rendőrségi vizsgálat szerint éjfél körül ismeretlenek hatoltak be a kőbánya területére, ahonnan üzemanyagot akartak eltulajdonítani. Az őr meghallotta a kutyák ugatását, és tetten érte az elkövetőket, akik könnygázt fújtak rá, majd hatástalanították a férfit, és elhagyták a helyszínt.

Olajozottan működtek

A két elkövető, miután megkötözték az őrt, a barakktól 25 méterre található gázolaj tartályból egy pumpa segítségével üzemanyagot tulajdonítottak el. Egyikük pedig kitépte a biztonsági kamerák kábeleit.

A kőbánya adminisztrátorának felmérése alapján körülbelül 2 ezer liter gázolajat, illetve a pumpát vitték el, ennek értéke megközelítőleg 12 ezer lej. Az őr elmondása szerint a lopás után őt eloldozták, majd bevitték a barakkba, aztán kiszúrták biciklijének kerekeit.

A helyi rendőrök értesítették a székelyudvarhelyi, illetve a megyei rendőrséget, így összeállt egy operatív csoport, akik 24 óra leforgása alatt azonosította az elkövetőket: a 28 éves székelyudvarhelyi S. R.-t és a 32 éves magyarországi V. S.-t.

Lefegyverezték őket

A két személy lakásaiban végzett házkutatások során találtak egy üzemanyagpumpát, egy könnygázsprayt, egy ragasztószalagot (vélhetően ezzel kötözték le az őrt), illetve 31 műanyagkannát, ebből háromban gázolaj volt. S. R. lakásán egy gázpisztolyt is lefoglaltak, a férfinak nem volt rá engedélye.

V. S. időközben megpróbált elmenekülni, de a rendőrség a 28 éves, szintén magyarországi F. I. társaságában elfogta. Mint kiderült a két személy ellen lopás bűncselekményének elkövetése miatt európai elfogatóparancs van érvényben.

Mindhármukat 24 órás őrizetbe vették, a két férfi esetében rablás miatt kérték az előzetes letartóztatást, míg a nő, F. I. ellen kiadatási parancsot kértek.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."