Itthon » Kék fény

A házában égett el egy idős asszony Farkaslakán - Frissítve

Tragédia történt szerdára virradóra Farkaslakán, egy lakóház kigyulladt, tulajdonosát holtan találták a tűzoltók.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

kiegett haz farkaslaka-1
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. december 03., 11:32
0 hozzászólás. 

A tűzoltóságot 0 óra 42 perckor riasztották, hogy kigyulladt egy lakóház Farkaslakán. A helyszínre a székelyudvarhelyi tűzoltók két tűzoltóautóval és személyzettel, és mintegy 15 farkaslaki önkéntes érkezett ki, valamint az udvarhelyi és farkaslaki rendőrség nyomozói. Mint Dima Valerian udvarhelyi tűzoltóparancsnoktól megtudtuk, a 83 éves P. I. ingatlanja 80 százalékban a tetőszerkezet majdnem teljesen leégett.

A tüzet tíz perc alatt lokalizálták, megakadályozva, hogy átterjedjen a közeli épületekre, egy óra alatt pedig teljesen eloltották. A lakás tulajdonosának elszenesedett holttestét a hálószobában találták meg.

A tüzet vélhetően egy, a csempekályhából kipattanó parázs okozhatta, legalábbis ez derült ki az elsődleges vizsgálatokból. Az anyagi kár megközelítőleg 40 ezer lej.

A helyszínen Kovács Kálmán, a farkaslaki önkéntes tűzoltók parancsnoka tájékoztatott, hogy amikor kiértek, látták, nagy a baj, és rögtön értesítették a székelyudvarhelyi tűzoltókat, hogy legalább két autóval menjenek.

Az oltást nehezítette, hogy felrobbant egy gázpalack, valamint a házak közé beszorult a tömény füst. Mielőtt munkához fogtak, áramtalanítani kellett a közvetlenül a ház előtt elhaladó villanyvezetéket, hogy az esetleg a földhöz érő kábel, - lévén, hogy a föld vezeti az áramot -, ne veszélyeztesse a lakosokat. Látták, hogy a néni és háza helyzete már menthetetlen, ezért a környező épületek mentéséhez fogtak. Órákon keresztül oltottak, hajnalban azonban még visszagyulladt a tűz. Ezt már helyi erőből semlegesíteni tudták.

A leégett házról készült fotókat itt találod.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."