Itthon » Kék fény

Tizenketten haltak meg az utakon

Nőtt a halálos közlekedési balesetek száma tavaly Udvarhelyszéken, Székelyudvarhely területén négy eset is volt. Fekete statisztika.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Többen haltak meg balesetben, mint 2013-ban
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. január 13., 12:27
0 hozzászólás. 

Elkészült az Udvarhelyi-medence és külön Székelyudvarhely közúti eseményeinek statisztikája a helyi rendőrség közlekedési osztályán, ezeket Agache Constatin közlekedési osztályvezető osztotta meg portálunkkal.

Négy halott a városban

Sajnos a halálos balesetek statisztikája romlott, míg 2013-ban tíz halálos közlekedési baleset volt Udvarhelyszéken, tavaly ez kettővel nőtt: 12 személy veszítette életét a régió útjain.

Ennél is szomorúbb, hogy 2014-ben négy halálos kimenetelű baleset történt Székelyudvarhely területén. Ezzel szemben 2013-ban nem volt halálos baleset, 2012-ben és 2011-ben pedig csak egy-egy történt.

baleset bethlenutca atjaro-3Az adatok szerint a városban 18, a környéken összesen 59 súlyos sérüléssel járó baleset történt – ez is rosszabbodott, mert a tavaly 15, illetve 41 voltak ugyanezek a számok. A hatvan súlyos sérült személy közül 17-en Udvarhelyen sérültek meg.

A régióban, vagyis az Udvarhelyi-medencében 56 könnyebb sérüléssel járó baleset volt, ez héttel kevesebb, mint tavaly. Ezekben összesen 69 személy szenvedett könnyebb sérülést. A város területén tizenöt balesetben tizenhatan sérültek meg könnyebben.

Ami az okokat illeti, a súlyos sérüléssel járó baleseteknél a túlzott sebesség (21 eset) vezet, az ellenkező sávba való áttérésből 7, és a nem megfelelő előzésből 4 alkalommal történt baleset. Kerékpárosok három alkalommal voltak hibásak.

Úton-útfélen büntettek

A rendőrök jóval több embert megbüntettek, mint egy évvel korábban. Udvarhelyszéken tavaly 523 gépjárművezetői engedélyt vontak be, sokkal többet, mint tavalyelőtt, akkor 366 volt ugyanez a szám.

Tavaly 156 jogosítványt függesztettek fel, míg 2013-ban többet 193-at. Ezek közül 54-et ittas vezetésért, 119-et előzésért, 12-őt baleset be nem jelentéséért tettek.

Tizenöt olyan eset is történt, amikor az autóvezető nem vette figyelembe a rendőr jelzését vagy nem tartotta be a kötelező távolságot. A közlekedésrendészek 6 233 büntetést szabtak ki a 2013-as 4 566-tal szemben és összesen 81 bűncselekményt állapítottak meg, az egy évvel azelőtti 77-tel szemben, tehát ilyen szempontból is romlott a statisztika.

Agache szerint a legveszélyesebb szakasz továbbra is a 13A országút (Máréfalvától Parajdig) és érdekességképpen azt is megemlítette, hogy a balesetek többsége hétvégi, azaz pénteken, szombaton és vasárnap történt.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."