Itthon » Kék fény

Nem volt illegális a farakomány, bibis még az erdőradar

Új információk láttak napvilágot az erdőradar által illegálisnak látott rönkszállítmány ügyében. Mégsem volt törvénytelen.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Akadozik a rendszer
Akadozik a rendszer
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2015. január 21., 09:51
1 hozzászólás. 

Nem tévedtünk abban, hogy idővel ki fog derülni, mi is történt valójában a rendszer által illegálisnak érzékelt, a rendőrség által pedig törvényesnek találtatott farakomány ügyében. Lassan-lassan kezd összeállni a kép. Jelen pillanatban úgy tűnik, a szállítmány törvényes volt, csak az információ áramlásával vannak gondok.

A teljes sztori jelenleg így néz ki: ifj. Haáz Sándor kíváncsiságból leellenőriztetett az erdőradarral egy autója elé Fenyéden kigördülő faszállítmányt. Az 112-nél azt mondták neki, a szállítmány illegális, és kapcsolták a rendőrséget. Amikor a rönkszállító Kadicsfalván letért Oroszhegy irányába, Haáz még beszélt a rendőrséggel, és jelezte ezt nekik.

Az oroszhegyi rendőrök azonnal mozdultak, Tibód határában utolérték a szállító járművet és követték azt a fafeldolgozó cégig. Leellenőrizték a teherautó iratait, és kiderült, a fuvar törvényes volt.

Időközben a fenyédi rendőrök Fenyéden megállítottak egy teljesen más rönkszállítót, amelynek az iratait szintén rendben találták. A fenyédi rendőr felhívta Haázt, és közölte, hogy törvényes az általuk ellenőrzött szállítmány, ami ellenben nem egyezett meg a Haáz által feljelentett szállítmánnyal, ráadásul a rendőr ki is oktatta a feljelentőt, hogy a vontató számát kellett volna leellenőriztetnie, ami nem igaz. A fenyédi rendőr még egyszer felhívta Haázt, hogy adja meg az adatait, mert kellenek a jelentésbe.

Az oroszhegyi rendőrök, akik a Haáz által feljelentett rönkszállítót ellenőrizték, nem hívták fel telefonon a feljelentőt, és a rendőrség részéről senki nem jelezte neki, hogy az általa feljelentett autót ellenőrizték, és legálisnak találtatott.

Emiatt azoknak, akik az ügyről értesültek, csak annyi információjuk volt, hogy az ügyben a jelentést a fenyédi rendőrség fogalmazta meg egy teljesen más rönkszállítót ellenőrizve.

A megyei rendőrség által kiküldött tájékoztató pedig annyira szűkszavú és információmentes volt, hogy a gyanakvók kételyeit nem oszlatta el. Ha szerepelt volna benne az ellenőrzés helyszíne, vagy az, hogy az oroszhegyi rendőrök tisztázták az ügyet, akkor nem nőtt volna ekkora szintre a gyanú.

A fafeldolgozó cég képviselője megkeresett minket, és biztosított, hogy illegális fából nem dolgoznak, és ők is örülnek egyébként az erdőradarnak. Független forrásokból megtudtuk, a céget tényleg komolynak ismerik a szakmában, úgy tudják, hogy a törvényességre adnak.

A szállítmány tehát törvényes volt. Kedves olvasóink, most épp annak lehettek tanúi, amint a bibisen működő erdőradar, megspékelve a rendőrségi kommunikáció hiányával, a látványosan fogyatkozó erdőkkel, és a sajtó szenzációvágyával egy erdélyi szintű üggyé nőtte ki magát. Jó dolog ez az erdőradar, csak nem árt fenntartásokkal kezelni.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2015-01-21 19:33:10
Kivétel erősíti a szabályt!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."