Itthon » Kék fény

Hétvégén a fatolvajok körmére is néztek

Bögözben, Homoródalmáson és Kápolnásfaluban találtak törvénytelenségeket a rendőrök és az erdészetek munkatársai.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendor-cimer
Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2015. március 23., 13:39
1 hozzászólás. 

A bögözi és a székelyudvarhelyi rendőrök azonosították a 28 éves bögözi Z. L.-t, aki törvénytelenül vágott ki 0,95 köbméter faanyagot 70 lej értékben. Ugyancsak hétvégén kapták el az 54 éves segesvári S. I.-t, aki egy méterfát gyűjtött össze jogtalanul az erdőben 45 lej értékben, illetve a 39 éves bögözi B. J.-t, aki 4 köbméter faanyagot (279 lej értékben) szállított iratok nélkül. Mindhárom elkövetőt megbírságolták, összesen 3 300 lejre, illetve az 5,65 köbméter faanyagot elkobozták.

További ellenőrzéseket is végeztek Szentegyháza, Kápolnásfalu és Székelykeresztúr környékén. Egy homoródalmási cégnél megállapították, hogy nem megfelelő módon töltötték ki a szállítási dokumentumokat. Két, egyenként 10 ezer lejes bírságot szabtak ki az elkövetőkre, a papírokon szereplő 20 köbméter bükkfa fűrészárut elkobozták.

Egy kápolnási családi vállalkozás esetében is törvénytelenségeket állapítottak meg: 6,77 köbméter fűrészáruról és 7,50 köbméter tölgy tűzifáról nem voltak eredetet igazoló dokumentumaik, miután összehasonlították a papírokon szereplő számokat és a cégnél fellelhető faanyagot.

4,18 köbméter tűzifát és 1,92 köbméter fenyő fűrészárut eredetet igazoló dokumentumok nélkül szállítottak, ez is a leltári adatokból derült ki.

A 6 343,06 lej értékű faanyagot elkobozták, míg a hiányzó, korábban papírok nélkül elszállított faanyag árát, 1 093,03 lejt lefoglalták. A cég vezetőjére két bírságot szabtak ki, összesen 7 ezer lej értékben.

uh.ro/sajtóközlemény



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Pufio
2015-03-25 21:11:11
Bögözi fatolvajok....
A bögöziek az elkért, valamint a saját kaszálójukról levágott fűzfát "lopták" el.
Nagy fogás volt ez a rendőrségnek.
GRATULÁLOK.....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."