Itthon » Kék fény

Lefejezték a székelyföldi csempészhálózatot?

Az utóbbi tíz év legnagyobb csempészfogásán van túl a megyei rendőrség. Udvarhely környékén is lecsaptak a gyanúsítottakra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Cigicsempesz3
Az eddigi legnagyobb zsákmány!
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 24., 14:22
0 hozzászólás. 

Nagy fogást könyvelt el Hargita megye rendőrsége, úgy néz ki, hogy egy olyan ügy végére tettek pontot, amiben a nyomozást még tavaly kezdték el.

Összesen 58 ezer 300 csomag csempészett cigarettát foglaltak le több akció során a rendőrök és tíz személy előzetes letartóztatásba került – jelentette be Radu Sandu Moldovan megyei rendőrparancsok és Constantin Mihalache, a Szervezett Bűnözés Elleni Ügyosztály (DIICOT) Hargita megyei vezetője. Előbbi hozzátette, hogy megyei szinten az utóbbi tíz év legnagyobb csempészfogásáról van szó.

Cigicsempesz2

Idén február 25-én Korond és Farkaslaka között két személygépkocsit állítottak meg a rendőrök, illetve Csíkszeredában és Székelyudvarhelyen tizennégy lakásban tartottak házkutatást, ezek során majdnem 15 ezer csomag cigarettát, száz liter alkoholt, majdnem 2 000 eurót, 38 mobiltelefont és más javakat foglaltak le. Hét gyanúsítottat előzetes letartóztatásba helyeztek a csíkszeredai ügyészségen.

Március 16-án reggel újabb akcióban törtek rá több gyanúsítottra, ezúttal Csíkszeredában (Szécsényben), illetve a Maros megyei Nyárádszentmártonban – előbbi helyen négy személyt (A.Z., J. C., F. F. Z. és S. E.) vettek őrizetbe, összesen 1 135 doboz zárjegy nélküli cigarettát találtak náluk, utóbbi településen pedig egyet állítottak elő. Egy személygépkocsiból is 260 csomag cigi, egy fémkonténerből pedig újabb másfél ezer került elő. Az őrizetesek közül újabb három személyt tartóztattak le.

Radu Sandu Moldovan szerint úgy tűnik, hogy egy igen jelentős csempészcsoportot sikerült felszámolniuk, ami a Maros megyei Havadról látta el a székelyföldi hálózatát csempészett cigarettával.

A letartóztatott tíz személyen kívül mások is benne voltak a csempészakciókban, de egyelőre ennyit sikerült azonosítaniuk és előállítaniuk a rendőröknek.

Cigicsempesz1

A parancsnok érdekességként azt is megemlítette, hogy az elkövetők sokszor úgy dolgoznak, hogy szállítás közben elő- és utóvédjük is van a rendőrség kijátszására, ezek rendszerint luxusautók (ezek közül hármat is lefoglalt a rendőrség).

Az is előfordult, hogy a lebukások után három személy már ügyvéd kíséretében ment a csíkszeredai ügyészségre nyilatkozatot tenni, anélkül, hogy a rendőrök felkeresték volna.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."