Itthon » Kék fény

Elkapták a hamis forinttal üzletelőket

Hetvenezer hamis forintot sóztak rá egy siménfalvira, másnap egy udvarhelyi valutázóra is majdnem, utóbbi azonban észrevette. Nem ő értesítette a rendőröket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

HamisForint
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2015. március 24., 14:44
0 hozzászólás. 

Hétfőn reggel Farkaslakán négy személyt állítottak elő hamis pénz forgalmazásáért: a helybeli 34 éves B. A.-n és a 25 éves B. E.-n kívül a magyar állampolgárságú 32 éves H.J.T.-t, és a 29 éves N. K. G.-t. Svájci rendszámú autójukat megállították a rendőrök, ennek átkutatása után találtak náluk 25 darab hamis tízezer forintost, ugyanakkor emellett lefoglaltak 1 168 lejt, illetve mobiltelefonokat.

Mint kiderült, egy nappal korábban a négy gyanúsított Siménfalván eladott 70 ezer forintot a 39 éves E. G.-nek 960 lejért, ám utóbbi nem vette észre, hogy a tízezer forintos címletek hamisak.

HamisForint1

Nem így az egyik székelyudvarhelyi valutaárus, akinél ugyanaznap be akartak váltani 100 ezer forintot „jó árfolyamon" - utóbbi rá is állt az üzletre, de egyből el is utasította őket, amikor észrevette, hogy hamis tízezresekről van szó.

Az esetet nem jelentette, ám a négy gyanúsított közül hármat másnap reggel mégis előállították. A csíkszeredai ügyészségen döntenek arról, hogy előzetes letartóztatásba helyezik-e B. A.-t, B. E.-t és H.J.T.-t.

Szervezett bűnözői csoport működtetéséért, hamis pénz forgalmazásáért, csalásért több éves szabadságvesztésre ítélhetik őket.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."