Itthon » Kék fény

Újból lecsapott a Pui-banda

Az ökölharc után előkerültek a kések, állítják a megvert fiatalok. A történet a sürgősségen folytatódott.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

lorincz andor-1
Andor, a verekedés egyik áldozata. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2015. november 02., 16:12
31 hozzászólás. 

Szombat délután értesítettek, hogy hajnalban megvertek néhány fiatalt a Kossuth Lajos utcában. A sürgősségi osztály betegellátó előterébe érve egyértelmű, kik szenvedték el a verést. Két fiatal srác várakozik türelmesen, mindkettőnek véraláfutásos a szeme körül, arcukon zúzódás nyomai.

A papírokra várnak, mondja Lőrincz Andor, az egyik sérült. Megvizsgálták őket, el van törve az orra, meséli, miközben bekékült szemét törölgeti folyamatosan zsebkendőjével.

Szombat hajnalban, miután bezárt az egyik szórakozóhely, ahol ők is buliztak, elindultak haza. Hatan, két autóval indultak Kápolnásra, ugyanis onnan érkezett a baráti társaság. Előtte még megálltak a Kossuth utcai büfénél, hogy egyenek egy szendvicset. Sorban álltak, amikor két roma az egyikükkel szóváltásba került.

„Mit nézel? Tudod-e kivagyok? Meg akarsz verődni?"

Ilyen kérdésekkel provokálták az egyiküket a kötekedők, meséli Andor barátja, akivel szintén elbántak. Ő nem kíván a nyilvánosság előtt szerepelni, ezért nevét nem említem. A baráti társaság próbált tudomást sem venni a provokációról, amikor az egyik támadó telefonálni kezdett. Pár perc múlva autó érkezett, amiből négyen szálltak ki. Köztük volt az idős és az ifjú Pui Béla, akik bármiféle kérdés nélkül a hat fős társaságra rontottak.

lorincz andor-2

„Csúnyán nézett rá, vagy valami ilyent mondott a barátunkra. Egyet telefonált s két perc múlva jött egy taxi, abból kiszálltak négyen: a nagy Pui, a fia s másik kettő, akik nem tudom, hogy kik. Jöttek, nem jöttek, futottak, s nekünk estek. Egy szót se szóltak. Mi se, ők se, én az egész történetben a hangomat el nem eresztettem. Nekünk rontottak, verekedés, de inkább verés volt (...). Amennyire tudtam védekeztem, de sok lúd disznót győz, levertek a földre s ott már a vérrel összevegyültem. Már csak így összehúzódtam a kocsi mellé, s vártam, hogy unják meg."

Mivel Andor és barátja voltak közelebb az érkező taxihoz, velük kezdték a verekedést. Hiába próbáltak védekezni a fiatalok, hamar földre kerültek.

„Kettőt kaptam s hátra estem. Amikor felkeltem, már a kések, bicskák elő voltak véve" – idézi fel a másik áldozat a verekedés pillanatát.

„A bicskát elővették, a többiek állítólag ezért nem szóltak bele. Ketten kaptunk, a többieket csak megfenyítették. Mi álltunk a szélén, s ők nekünk futottak. Se bű, se bá szétvertek, s amikor minket levertek, akkor vették elő a bicskát s mentek, hogy na, mi van, ti kértek-e?" – emlékszik vissza Andor az alig fél percig tartó támadásra.

lorincz andor-3

„Bicskával itt hadonászott" – ezt már egy harmadik jelenlévő meséli, miközben maga elé mutat.

Végül ott hagyták a fiatalokat és tovább álltak. Andor vérző arcát papírzsebkendővel törölte le, majd elmentek haza. Hirtelen fel sem fogták mi történt, csak azt szerették volna, hogy már otthon legyenek, – indokolják, hogy miért nem mentek el rögtön a rendőrségre. Miután kipihente magát, csak akkor döbbent rá, hogy milyen komoly sérüléseket szerzett, ezért barátjával jelentkeztek a sürgősségin.

A rendőrség is tud az esetről

Közben két rendőr érkezik a váróba. Andoron újabb vizsgálatokat végeznek, ezért barátjához lép az egyik rendőr, magyarul érdeklődik, hogy mi történt. A rendőrséget a sürgősségi osztály értesítette, ilyen esetben ez a rutin eljárás.

Nem sokkal később Andor is visszatér szülei kíséretében, a rendőr ugyancsak kérdőre vonja őket, hogy miért nem jelentkeztek azonnal a rendőrségen, de a részletes kihallgatás, a feljelentés most is elmarad. Hétfőn kell jelentkezniük a rendőrségen, ha megvan a törvényszéki orvos jelentése. Nagyon fontos ez a dokumentum hangsúlyozza a rendőr, ha ez megvan, akkor majd megírják a nyilatkozatokat is, mondja Andornak. Minkét fiatalra további szakorvosi vizsgálatok várnak, de csak másnap.

Az elsődleges orvosi vizsgálat:

„Aki súlyosabb sérüléseket szenvedett az a fiatal, 21 éves Andor, neki a koponya CT nem mutatott ki egy orrsövénytörésen kívül semmit. Bal oldali, oldalas laterális mellkasi fájdalomra panaszkodott, a röntgenek alapján nem látszik bordatörés sem és tüdőkontúzió probléma sem áll fent. Lumbális gerincfájdalomra panaszkodott, a röntgen ezt sem támasztja alá. De ez csak akkor hivatalos, ha egy radiológus orvos is alátámasztja" – tájékoztatott a sürgősségen ügyeletes orvos.

„A másik fiatalembernek van egy véraláfutás a szeme körül, baloldalon. Nála elvégeztünk egy arckoponya-röntgent, én azon nem látok semmiféle törést, de holnap reggel a fül-orr-gégészeten kell mindkettőjüknek jelentkezniük" – összegezte az ügyeletes.

Andor hétfő reggel értesített, hogy társával az intenzív osztályon fekszenek, ő éppen műtétre vár. Az orvos úgy állapította meg, hogy csak altatás alatt lehet helyretenni az eltörött orrát. A vasárnapi vizsgálatról már haza sem engedték őket, azonnal befektették. A műtétet hétfő délelőtt végzik el. Társa is bent kellett, hogy maradjon, az ő látleletével sem volt elégedett az orvos, rá újabb vizsgálatok várnak.

Még nem tudják mit vett a kamera

Az esetről érdeklődtünk a helyi rendőrség vezetőjénél, László Szabolcsnál, hogy a verekedést rögzítették-e a központba szerelt térfigyelő kamerák, de egyelőre nem kaptunk egyértelmű választ.

„Valószínűleg vette a kamera, még nem tudtam megnézni, most éppen nem vagyok Udvarhelyen. Tudunk róla, az esetet jelentették a rendőrségen, mindent meg fogunk tenni, hogy a kamerák felvételeit átadjuk a rendőrségnek, és segítsük az ügynek az előrehaladását, mivel fontosnak tartjuk, mert azok a személyek követték el, akik a városnak egyre több problémát okoznak az utóbbi időben" – nyilatkozta a helyi rendőrség vezetője, aki bár ismeri az elkövetőket, nem kívánta nyilvánosan megnevezni őket.



31 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hahaha
2015-11-02 17:07:09
Itt tartunk, hogy ez a két cigány azt csinál amit akar. Két fiatal az intenzíven fekszik. De mit is számít ez itt UDvarhelyen. Megszokott dolog. Várom, hogy mikor szúrnak le valakit ezek...rendőrök persze semmi nem érnek, de ezt már mindenki tudja. Védeni is kár hitványakat, mert volt tapasztalatom, hogy előttük történt konkrét eset és mikor kérdőre vontam csak vonták a vállukat. Ez személyesen, de ezen kívül meg ezer ilyen van kb.
Töketlen a városvezetés, töketlen a rendőrség és töketlen az ügyészség. De mi jól elvagyunk, mert van nyíltnap a rendőrségen ahol lekenyerezik az újságírót s van jó bírósági nyiltnap is ahol elhitetik, hogy itt milyen szigor van. Itt kérem nincs semmi. Egy büdös nagy senki.
Ide TÜNTETÉS kell ahol valakinek le kell mondania.
avatar
hunikovacs
2015-11-02 17:25:13
kiváncsi vagyok,ebből most milyen magyarázattal mossák tisztára a pui kölyköt az ügyészségen... mert épp felfüggesztettét tölti
avatar
hunikovacs
2015-11-02 17:28:43
már az orvos milyen nyilvánvalóan látszik,kinek az oldalán áll félelmében. 'semmi baja kérem,csak a nyaka véres'...
avatar
miezitt
2015-11-02 17:57:15
Mi van itt emberek!!??
Még hány ehhez hasonló eset fog még történni városunkban? Kis közösségben élünk, össze kellene fogni és rendet tenni! Megtanulhatnánk végre, hogy senki nem csinál semmit az ügyben.. A múltkori eset is (mikor Gáborékat verték meg a központban) hogy elhúzódott... pedig akkor országos híre ment az ügynek... Mi lett a vége? Többek közt ez, de tudja mindenki, hogy lehetne még példákat említeni!! Szerintetek ennek az ügynek lesz eredménye? Nagyon naiv aki azt hiszi, hogy igen...
A polgármesteri hivatalról ne is beszéljünk... Ezúton is meg szeretném kérdezni Bunta Levente ''polgármester urat'', hogy mért nem a városa népével és biztonságával foglalkozik ahelyett, hogy mások tangás képét osztja Fcebookon...
Komolyan engedjük,hogy 5-6 ember rettegésbe tartson egy 35 000 lakosú várost?
Hol hallottatok még ilyenről? A média sem tesz semmit, lehet mert attól tartanak, hogy egy egész ország a város vezetőségén fog nevetni...Hát meg is érdemelnék...
avatar
miezitt
2015-11-02 18:04:48
Meg kéne tudja az egész ország, hogy milyen lekenyerezések és korrupciók folynak itt, hogy a város vezetősége is a saját érdekeit helyezi előnybe, és tesz rá, hogy mekkora a biztonság... Talán akkor észbe kapnának.
avatar
taylor
2015-11-02 18:29:36
Tisztelt faszlengetők
Miért nem publikus a mi pénzünkön vásárolt és fenntartott kamerának a felvétele? Ha meg a Kossuth sarkát nem rögzítik akkor mi a pérómat rögzítenek?
avatar
jutacs
2015-11-02 19:27:27
Udvarhelyen születettként túláradó boldogság tölt el, látva a hìres_neves, Udvarhely falait felépítő Pui tősgyökeres székely fejedelmi család igazságosztó sarjainak nemzetmentő hőstetteit.
Megértük, hogy Udvarhelyen a cigány az Úr.
avatar
jutacs
2015-11-02 19:33:10
A varos kiralyanak,. Bunta mesternek a zabszem nem ferne a seggebe, valahanyszor szembemegy egy Gabor vagy Pui gyongyszemmel.
Erre a nyakamat teszem
avatar
12345
2015-11-02 21:07:48
Majd munkatársatok Pál Edit Éva elmagyarázza hamarosan, hogy miért van Puiéknak igaza. Ő a cigányok szószólója Udvarhelyszéken.
avatar
guguka
2015-11-02 21:39:48
Itt nem is puiék a legnagyobb vétkesek, hanem a főügyész, meg a rendőrfönök. Valamit tudnak róluk a barnák valószínüleg, azért nem vonják soha felelőségre őket.
Ha most sem lesz semmi, akkor mese nincs, vonuljon utcára a lakosság, és kérjük mindannyian, hogy váltsák le az ügyészt, és a rendőrparancsnokot is, mert ennyire korrupt, ócska emberek még kis hazánkban sem hiszem, hogy sokan lennének.
avatar
hahaha
2015-11-02 22:19:10
Az a baj, h úgy a rendőrség, mint az ügyészség tudja, hogy minden ilyen esetnél 1-2 napig nagy a felháborodás és azután leül a dolog. Addigis nyakukat behúzzák, oszt 1 hét múlva úgy is mindenki elfelejtett mindent. És ez így megy évek óta. Hülye kell legyen aki az mondja, hogy ez normális. Az uh.ro is miilióegy cikket lehozott , hogy milyen súlytalan az udvarhelyi bíróság. Addig nem lesz változás míg az embereknek nem telik be a pohár. És az pedig egyre jobban nem fog, mert mindenki félti az életét, munkáját stb.
Evvan.
516 megosztás szerintem jelent valamit vagy mégsem.
avatar
ooloo
2015-11-03 08:44:25
hahaha leírt mindent.
Én meg nem hiszem el, hogy a sok nagy székely szájhős az ilyen esetek után mind kussol.
Röhög a markába itt mindenki, rendőr, milic, cigó, stb.
Egyszer kéne csak itt rendet csinálni, mire várunk?
avatar
Odabee
2015-11-03 09:24:27
Tudjatok azt nem ertem hogy Pui banda nem dolgoznak sehol es ha jol tudom a feher 7 BMW a kereszturi rendorseg udvaran van lepecsetelve es mar rogton van egy fekete az apunak es egy E osztalyos Mercedes a kis purdenak akarhogy is csurjuk csavarjuk a ket auto erteke kb 15000 EURO valaki kerdezte meg toluk hogy honnan van?? plusz a hatuk mogott jo nagy DOSAR( szep magyarul,) ember rablas, fenyegetesek, bantalmazas zsarolas, az se tunik fel senkinek( rendorsegek), hogy naponta jonnek mennek ugyanazon utvonalon azonos idopontba es holgyeket (muvesznoket) hoznak visznek hat hol elunk ??
engem meg buntetnek a Kosuth utcai OTP elott mert ra alltam az x re de ven PUI egesz pentek este az atjaron allt a Calypso elott azt nem latja senki ? apropo hogy legyen rend amikor a helyi rendorseg jobban fosik toluk mint az a par fiatal akit megint elinteztek!! most Bunta belekerult Verestoy levesebe nem adok egy fel evet es o is ki lessz csinalva !a hal a felyetol budosodik!!
avatar
editeva
2015-11-03 10:25:45
re:
Hogy kinek van igaza, nem az én tisztem eldönteni. De meggyőződésem, hogy nem azért bűnöző valaki, mert cigány. Semmi köze a nemzetiségéhez. A gazdasági-társadalmi viszonyokhoz van köze, ahhoz, amit velük együtt közösen létrehoztunk. Ha az etnikai hovatartozás a mérce, akkor eltűnik az egyéni felelősségvállalás és a változtatás, változás lehetősége (pl. ha cigánynak születtél, akkor már az óvodában a rács a jeled, csak bűnöző lehetsz, esetleg zenélhetsz is egy kicsit két betörés között). Meg akkor rólunk, székelyekről is sok mindent elmondhatnának egy-egy "eminens" képviselőnk alapján. Ez kinek jó? Talán annak, aki szereti a világot egyszerűnek látni.

avatar
12345
Majd munkatársatok Pál Edit Éva elmagyarázza hamarosan, hogy miért van Puiéknak igaza. Ő a cigányok szószólója Udvarhelyszéken.
avatar
jutacs
2015-11-03 10:47:10
Jóember, itt és most egy elvetemült bűnöző bandáról van szó , és nem általában a cigányokról.
Ezek történetesen cigányok.
Mellesleg a cigányok kötelessége lenne megfékezni őket, hogy ne rontsák tovább a róluk kialakult véleményt.
Magukra vessenek, ha mindenki őket gyalázza, megérdemlik, miért nem dádázza meg őket a vajda.
avatar
hunikovacs
2015-11-03 15:20:13
minden esetre csoportosan,az éjszaka leple alatt és késekkel felfegyverkezve - ezek a körülmények mind hatványosan súlyosbítanak egy akármilyen bűntettet. rég előzetesben lenne bárki a Világon egy más városban.
avatar
hahaha
2015-11-03 15:25:12
De meg kell értsd, hogy ez nem a világ bármely más helye. Itt a cégesek vesznek autót a rendőröknek cserébe ittasan járkálhatnak és ilyesmi.
avatar
Nagylegeny
2015-11-03 22:29:29
De komolyan!
Ugy-e nem gondolja senki komolyan, hogy ez a ket analfabeta, sopredek, olajoskaru, utolso meger egy leirt sort is! Sirnom kell amikor latom, hogy ezek az iskolazatlan, frusztralt,komplexusokkal teli genhulladek probalkozik hatalomra torni! Egy mod van a csotany kipusztitasara! El kell taposni! A pacikakon jaro olajashordo kis patkany egy combrugastol beleszarik a nadragban! Menni nem tud, nemhogy verekedni!Az oreg pedig egy leklasszalt bohoc, aki feltunesi viszketeksegben szenved! Amugy egy cirkuszi bohocra raver mind a ketto, mert amikor megjelennek az utcan akkor nevet a vilag! Nem is tudom melyik rajzfilm figurahoz hasonlitsam! Sugarzik a bunkosag es a felelem! Kinjukban cselekednek igy! A patkany is akkor tamad, mikor erzi a vesztet! Az utolsokat rugjak!
avatar
Nagylegeny
2015-11-03 22:41:33
re:
A ket auto 10ezeret er es most nagyon felertekeltem! Hulladek mocskokkal jarnak! Penz zero, adossag az van rendesen! Alberletben laknak, utolso csovesek! Soha semmi nem volt a nevukon! Adossagra vesznek mindent es havonta kohogik a reszletet! Amikor nem fizetnek, akkor viszik a dolgokat toluk! Meg pitianer bunozonek sem neveznem oket! Azoknak legalabb van 4 osztalyuk! Itt osszesen kettojuknek van ket osztalyuk,mint a vonatnak! Itt nem ok, hanem a nep a hibas! Az elso fellepeskor bele kellett volna dongolni oket a foldben! A pacikalabu egy kaszas pofot nem bir meg elve! A torz apjaval egyutt nem ernek egy kalap szart!
avatar
istvankahuncutka
2015-11-04 12:00:27
te kis cukorfalat
Hogy nekem mim van azt en tudom, hogy neked mid van azt te tudod. :D
De engedem, hogy tovabbra is csak irigykedj (etek). :D (y)

Az okos enged, a bolond szenved hapsikam :)))
avatar
istvankahuncutka
2015-11-04 12:03:50
Batman
ha beszarok a rugasodtol gyere probaljuk ki, melyikunk terdel hamarabb :D :))
Es ha annyira nagy fiucska lennel ahogy itt elo'' adod akkor nevvel irnal, es egy telefon szammal, hogy intezzuk le veled is a problemadat :D

Az okos enged, a bolond szenved.. De te analfabeta vagy :)) Likeolak bari :))
avatar
jutacs
2015-11-04 13:47:51
Ki hozta ezeket az oláh cigányokat Udvarhelyre?
Takarítsa vissza a putrijukba!
avatar
ooloo
2015-11-04 14:06:41
Hejjj de mennyi öngyilkosság volt s még lesz...
avatar
reteppeter
2015-11-04 14:08:38
támogassuk az áldozatokat
Ma délelőtt pui béla fekete BMW-je a korház előtt állt (Bethlen utca felőli részen a korház főbejáratával szemben) nagyon sokáig, valószinüleg probálta "jobb belátásra" birni a korházban fekvő áldozatait.
Ha jól tudom nem történt még feljelentés, lehet hogy nem is fog ezek után?
avatar
hahaha
2015-11-04 18:13:15
Kedves uh.ro !
Gondolom, hogy 3 nap elég volt a felvételek kielemzésére a helyi zsaruknak. Most már a lakosság is szeretné látni azt. Tudtommal, a kamerák az adófizetők pénzéből van. Joga van mindenkinek ahhoz h lássa kik veszélyeztetik a lakókat. Kérjétek már ki a felvételeket!!!
avatar
jutacs
2015-11-04 20:05:37
A BMW nem hibas..
Nekem is van, csak annyi a kulonbseg, hogy en a teljes vetelarat munka utan jaro fizetesbol pengettem le.
Nem lopasbol, csalasbol, seftelesbol
avatar
reteppeter
2015-11-04 22:18:05
Senki nem irta hogy a BMW hibas volna baratom.
Azt sem kerdezte senki hogy milyen autod van.
A hangsuly az auto tulajdonosan volt nem az auton.
Jaj Istenem ...
avatar
jutacs
2015-11-04 22:40:15
Imadom az alszenteket.
Ha ez a Pui vagy micsoda szoba kerul, allandoan megemlitodik az autoja, szine, markaja stb.
Nyilvan a kutya sem irigykedne , ha Trabantbol ugralna ki verekedni, vagy Isten orizz - egylovas koberes szekeren, biciklin esetleg gyalog jarva tartana rettegesben Udvarhelyet.
Az illeto farka meghosszabitasakent viseli az autojat, es a jelek szerint ettol a faroktol vannak betojva a szekely bicskasok.
avatar
reteppeter
2015-11-05 08:30:39
Jutacs.
Szerintem el sem olvastad amit irtam csak nyomod a monologot.
Megegyszer, a hangsuly azon volt hogy pui bela a korhazban vagy korhaznal tartozkodott es nem az autojan, sem annak a szinen. Az teny hogy az autoja BMW markaju es hogy fekete. Ezen reszletek alapjan azonositottam be mikor ott jartam el.
Es hidd el nekem oszinten egy cseppet sem irigykedem ra. (Istennek hala nincs okom sem anyagi sem egyeb szempontbol).
Csak szeretnem ha vegre egy "pui bela es haszonszoruek" mentes varosban elnenk.

Elnezest kerek csak fel akartam hivni a figyelmet arra az apro lehetosegre hogy esetleg a korhazban sem hagyjak nyugton az aldozatokat. (tehat ez volt mondandom lenyege)

Nem muszaj valaszolj a hozzaszolasomra, en sem jeletkezem tobbe ebben az ugyben.
Tisztelettel,
Tovabbi kellemes napot!
avatar
hunikovacs
2015-11-05 18:05:33
jó tudni,hogy a városban van valahol egy jutacs nevű kemény gyerek,aki nem fél senkitől... csak a város többi fele az aki be van tojva,ő nincs. amúgy világosan rámutat a Puiék gyávaságára az a tény,hogy késekkel járnak. FÉLNEK! ezt jó ha mindenki megtudja ez az eset után. tisztában vannak,hogy egyszer ők is elesnek és az akkor nagyon nagy esés lesz és a kések is kevesek lesznek ahoz hogy abból kivágják magukat.
avatar
joel
2015-11-05 20:37:43
és ezeket nem tudja senki elintézni??? elkel töni kezét lábát mind 2-tönek szarháziak

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."