Itthon » Kék fény

Rányomult a megyei rendőrség Székelyudvarhelyre - FRISSÍTVE

Közlekedési és közbiztonsági akciót indított a héten a megyei rendőrség. Autókat állítottak meg, szórakozóhelyeken is ellenőriztek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Razzia a Mokkánál
Razzia a Mokkánál
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 06., 15:48
10 hozzászólás. 

Szombatra virradó éjszaka maszkot viselő csendőrök és rendőrök mentek be a Mokka kávéházba. Nem sokkal két óra után a Kőkereszt téren sok fiatal álldogált, a rendőrök a szórakozóhelyen levők egy részét kiterelték a Mokka épületéből és udvaráról, több fiatalt igazoltattak. Olyan is történt, hogy az akciót lefényképező fiataltól elkérték a telefonját és törölték belőle a képeket. Az akció mintegy fél órát tartott, nem vettek őrizetbe senkit, de több fiatalt a rendőrségre kísértek.

rendorokbethlenutca

Két napja nemcsak szórakozóhelyeket, hanem más gazdasági egységeket, cégeket, üzleteket is ellenőriztek a megyei rendőrség gazdasági osztályának munkatársai. Csütörtök óta a városban és környékén átfogó közlekedési ellenőrzés is zajlik, fokozott rendőri jelenléttel. Nemcsak műszeres sebességmérést végeztek a város és a környék több pontján, hanem autókat is állítottak meg, vezetőiket igazoltatták.

Mint Gheorghe Filip rendőrségi szóivőtől megtudtuk, az akciót az utóbbi hetek eseményei eredményezték, a megyei rendőrség ezért végzi az ellenőrzéseket Székelyudvarhelyen és környékén.

FRISSÍTÉS: A szóvivő szombaton délután közölt adatai szerint már csütörtökön is ellenőriztek szórakozóhelyeket, 174 személyt igazoltattak, közülük 15-öt a rendőrségre vittek, majd elengedtek, hatan kiskorúak voltak közülük. Hat személy ellen indítottak eljárást, öt személyre pedig pénzbírságot szabtak ki.

Aznap a közúti ellenőrzések során 2 bűncselekményt állapítottak meg, 95 személyt megbüntettek, ennek összege 50.885 lej. 38 sofőrt túlzott sebességért, 11-et a biztonsági öv nem viseléért büntettek meg, ugyanakkor tíz gyalogos is büntetést kapott. Nyolc gépjárművezetői engedélyt függesztettek fel. Aznap 16 kereskedelmi egységet ellenőriztek, 12-nél találtak szabálysértést, összesen 47 ezer lejre büntették ezeket, illetve 1850 lej értékben árut is lefoglaltak.

Az ellenőrzés még nagyobb méreteket öltött pénteken, a nap folyamán 355 személyt igazoltattak Székelyudvarhelyen, a szórakozóhelyekről és az utcáról 110-et vittek be a rendőrségre. Három személynél bicskát vagy kést találtak, ellenük bűnvádi eljárást indítottak. Öt szabálysértést állapítottak meg, illetve azonosítottak egy országos körözés alatt álló személyt a székelyudvarhelyi L. N. S. személyében. 14. 400 lej értékben büntettek a rendőrök. A közlekedési osztályon dolgozó rendőrök 163 szabálysértést állapítottak meg, illetve öt bűncselekményt. Nyolc személynek felfüggesztették a jogosítványát, közülük hatan ittasan vezettek. A közlekedési kihágásokért összesen 57 ezer lejnyi bírságot osztottak ki pénteken.



10 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-02-06 18:56:48
pontosan tudják kiket kellene ellenőrizgetni és büntetni,mégis megint csak a szegényember húzta a rövidet... őjabb színjáték a zsebünkre,ezt így senki nem kérte.
avatar
PánkofromHell
2016-02-06 19:39:24
re:
Udvarhelyen nincs annyi szegény ember. Nem kell az önsajnálattal jönni állandóan. Telik nekünk okostelefonra meg Nájki baszkettcipőre, akit meg a szórakozóhelyről haza fele menet igazoltattak, az 100% hogy nem "szegínembör". Mellesleg igaza van, ahol ténylegesen kéne ellenőrizni, ott nem teszik meg.

Apropó szegényemberek, nem tudja valaki, hogy ki lehet ez a L. N. S?
avatar
Vidam kivul allo
2016-02-06 21:23:13
Hat azt tudja-e valaki, hogy miert nem ozonlenek itt a gratulaciok az ujsagironak??? Ha jol emlekszem olyan sok ,,lajkoloja,, volt.Kezd beteljesulni a Megvalto Igerete s kezd eljonni az o s a bandaja orszaga.Ez remek hir nemde :) Csak meg mindig azt nem ertem, hogy miert nem ozonlenek a gratulaciok? :)
avatar
hahaha
2016-02-06 21:52:45
re:
avatar
Vidam kivul allo
Hat azt tudja-e valaki, hogy miert nem ozonlenek itt a gratulaciok az ujsagironak??? Ha jol emlekszem olyan sok ,,lajkoloja,, volt.Kezd beteljesulni a Megvalto Igerete s kezd eljonni az o s a bandaja orszaga.Ez remek hir nemde :) Csak meg mindig azt nem ertem, hogy miert nem ozonlenek a gratulaciok? :)

Olyan hüye vagy mint a fokhagyma...miért zavar ha rend lesz?
avatar
belfeguz
2016-02-06 22:25:18
re: re: ne bántsd a fokhagymát!
avatar
hahaha
[quote=Vidam kivul allo]Hat azt tudja-e valaki, hogy miert nem ozonlenek itt a gratulaciok az ujsagironak??? Ha jol emlekszem olyan sok ,,lajkoloja,, volt.Kezd beteljesulni a Megvalto Igerete s kezd eljonni az o s a bandaja orszaga.Ez remek hir nemde :) Csak meg mindig azt nem ertem, hogy miert nem ozonlenek a gratulaciok? :)

Olyan hüye vagy mint a fokhagyma...miért zavar ha rend lesz?[/quote]
avatar
Csak úgy
2016-02-07 08:04:17
Köszönjük!
Az a 30 múlt heti felvonuló valószínűleg a város legnaívabb és legszűkebb látástérrel rendelkező embere. S valószínűleg csak nekik és ismeretségi körüknek tetszik ami a városban most folyik, amit kiprovokáltak. Nem veszik észre, hogy csak egy politikai játék apró kis, manipulálható morzsácskái. Bátran mondják és vallják a folyamatos ellenőrzésekre, hogy "akinek nincs amitől félnie...". Ismerős? Ez a mondat egy diktatúra alappillére! Jöhet majd a lehallgatás, a megfélemlítés s a kényszerítés, hisz "akinek nincs mitől félnie..." Ellenzővel korlátolt felfogásuk nem képes racionálisan megérteni, hogy amit most látunk az leginkább egy rendőr állam cselekedeteire hasonlít s nem egy demokrácia ideológiája.
Végszóként pedig annyit, hogy a "harmincak" ezentúl CSAK a saját nevükben (s ne a város) ordibálják sérelmüket, hisz a 30 az nem 35.000!!!
avatar
Egy a sokból
2016-02-07 09:12:25
A képtörlés ügyes dolog (nem tudom törvényes-e), főként, ha úgy van beállítva a telefon, hogy rögtön cloud-ba is mentsen ... :) Nem hiába fakabát a fakabát :))
avatar
jutacs
2016-02-07 14:26:07
Udvarhelyre nem is kell rendőrség.
Itt nem lopnak, nem sikkasztanak, nincs erőszak, senkit nem bánt senki, nincs betörés, mindenki úgy közlekedik, hogy teljes biztonságban lehet minden utcán sétálgató, nincs fenyegetés, áskálódás , csak nagy- nagy általános keresztyényi szeretet.
avatar
nakiakiraly
2016-02-08 12:37:04
nem értem a székelyhont!
Nem értem. Komolyan nem.
"http://szekelyhon.ro/aktualis/udvarhelyszek/hatosagi-fokuszban-udvarhely" oldalon az 58-as hozzászólásomból töröltek három bekezdést.
Erről az oldalról a frissítést bemásoltam oda, hogy az emberek lássák a számokat, és a "moderátor" szerint nem ütötte a mércét.
Ha az UH linket másolom be akkor talán nincs baj. De ha a forrást is feltüntetem, és az oldalról kiemelek egy részt, akkor az a konkurenciaharc miatt nem üti a mércét.
Ugyanazon az oldalon a 37. hozzászóló is leírja az UH-t, de azt nem moderálják ki.
Most akkor vagy az itteni frissítésben lévő adatok rosszak, vagy a Székelyhon valami miatt nem akarja, hogy ezek az adatok megjelenjenek a nyilvánosság előtt.
avatar
nakiakiraly
2016-02-08 16:22:11
hol a bűnös?
Lehet szidni az alvilági figurákat, de ha már a sajtóról mondjuk el a véleményünket, akkor a moderátor rögtön közbeszól.
A székelyhon oldalára mint írtam fent, bemásoltam a frissítés utáni adatokat idézőjelben. Oda írtam, hogy forás: UH
Ezt törölték. Voltam annyira rossz, hogy a moderátornak leírtam, hogy én 11 óra 58 perckor beírtam ezeket az adatokat, amit töröltek, majd 11:59 perckor Jánosi András beírta ugyanazokat az adatokat (Sokan fennakadtak a razzián címmel), de a forrás megjelölés nélkül. Vagyis plagizált :) hi-hi-hi
Ide írtam 12:37-kor "nem értem a székelyhont!"
12:58-kor leírtam oda is :)
Most sokak örömére az IP címemet letiltották, hogy ne tudjak hozzászólni a dolgokhoz :)
...
Látható, hogy mindenkinek megvan a maga fegyvere. Az alvilági figurák lopnak/csalnak, míg egyes sajtó emberei adatokat változatnak meg és úgy publikálják, vagy részegen kötözködnek majd lövöldöznek :)
És vagyok én, aki írogatok :) ha-ha-ha

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."