Itthon » Kék fény

Medve- és lóharapáshoz, halálos balesethez riasztották a mentősöket

A szokásosnál több magas vérnyomásos esetet jegyeztek a héten, s a korábbinál több kismamát vittek szülni a mentősök.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

loharapas1
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2016. február 07., 20:57
0 hozzászólás. 

A február 1. és 7. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonnégy személyt szívproblémákkal, tizennégyet agyvérzéssel vitt el a mentő, és öt szívinfarktus is volt. Negyvenheten magas vérnyomás következtében kerültek mentőbe, tizenhárom várandós nőt is mentő vitt a szülészetre.

A lázas esetek száma negyvenkilenc volt, testi sértés miatt három ember került kórházba, hárman csonttörés, harmincnégyen pedig traumák miatt. Nyolc közlekedési baleset történt a megyében, ezekben tizenhárman sérültek meg. Az egyik balesetnek halálos áldozata is volt, Csíkszépvíz közelében. Ittas állapotban tizennégy embert vittek a mentők kórházba, pillanatnyi elmezavar miatt pedig huszonhárom személyt láttak el. Három epilepsziás, hét kómás és hét allergiás esethez, valamint egy égési sérüléshez is riasztották a mentőszolgálat munkatársait.

Ájulás miatt tizenöt emberhez ment ki a mentő, rángógörcs miatt öten kerültek kórházba, nehéz légzés miatt negyvennégyen, felső tápcsatornai vérzés miatt pedig négy személyt kellett bevinni. Hasmenés miatt tizennégyen, asztmás rohammal hatan kerültek kórházba. Két személy gyógyszerrel öngyilkosságot kísérelt meg, de mindkettejüket megmentették. Élelmiszer-mérgezés miatt egy ember került kórházba, de történt egy medve- és egy lóharapás is az elmúlt héten.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."