Itthon » Kék fény

Cigire, szeszre jött a DIICOT

Rengeteg zárjegy nélküli cigarettát és szeszesitalt foglaltak le Hargita és Maros megyében, információink szerint Udvarhelyszéken is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Közel ezel liter szeszesitalt foglaltak le. Fotó: politiaharghita.ro
Közel ezel liter szeszesitalt foglaltak le. Fotó: politiaharghita.ro
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. február 26., 16:49
1 hozzászólás. 

Tíztagú, csempészettel gyanúsított csoportot füleltek le Hargita és Maros megyében a két megye szervezett bűnözés elleni rendőrei, illetve a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) illetékesei az elmúlt héten – derül ki a Hargita megyei rendőrség közleményéből.

Izgalmak Keresztúr környékén

A hatóságok február 18-án tíz (nyolc Hargita, illetve két Maros megyei) lakásban tartottak házkutatást, információink szerint több udvarhelyszéki településen is vizsgálódtak. Mint megtudtuk, február 17-én Székelykeresztúr körzetében fokozott rendőri felügyeletet észleltek, amely a másnapi, a városhoz közeli falvakban tartott házkutatások után csitultak.

A rendőrségi közlemény szerint az akció a titkosszolgálat bevonásával zajlott. Ennek során lefoglaltak mintegy 15 ezer doboz cigarettát, több mint 900 liter szeszes italt, alkoholdesztilláló és szűrő berendezéseket, illetve hét fehér tablettát, amelyek a gyanú szerint tudatmódosító anyagokat tartalmaznak. Elkoboztak továbbá több mobiltelefont, fehér fegyvert és 3800 lej készpénzt. A csoport feltételezett tagjait kihallgatás céljából a DIICOT Hargita megyei székhelyére kísérték. Kettejüket bent tartották, egyiküket 30 napos előzetes letartóztatásba helyezték.

Hónapok óta tevékenykednek

A nyomozás során kiderült, hogy a csoport két férfi tagja 2015 nyara óta szállított, értékesített csempészcigarettát és alkoholt. A feltételezések szerint a másik nyolc személy tárolta és terjesztette ezeket. A nyomozások folytatódnak bűnszervezet létesítése, orgazdaság, illetve csempészáruval történő kereskedés gyanújával – áll a közleményben.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
olvaso
2016-02-26 20:05:11
Hat sajnalom, akik ilyen ketes eredetu flakonos cuccot fogyasztanak.
Az biztos, hogy nem ez a hosszu elet titka.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."