Itthon » Kék fény

Ittas vezetők, kiskorú sérültek hétvégéje volt

Bőven akadt dolguk az udvarhelyszéki rendőröknek a húsvéti hosszú hétvégén: ittas vezetések, balesetek tarkították az ünnepeket.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

rendorkocsi-12
Nem sokat pihentek a rendőrök a hétvégén. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2016. március 29., 14:37
0 hozzászólás. 

A balesetsorozat már pénteken déli egy óra ötven perckor megkezdődött, amikor a húszéves, budapesti F. E. Homoródalmás felől Oklánd irányába tartott a 132-es jelzésű megyei úton, de nem az útviszonyoknak megfelelő sebességgel. Egy veszélyes balkanyarban elveszítette uralmát a jármű fölött, áthajtott az ellentétes irányú sávra, majd az úttestről letérve, a sáncban felborult.

A balesetben az autó utasa, a 17 éves, ugyancsak budapesti F. K. könnyebb sérüléseket szenvedett, és mintegy nyolcezer lejes anyagi kár is keletkezett. A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indítanak eljárást az udvarhelyi ügyészségen - derül ki a Hargita megyei rendőrség honlapján található közleményből.

Ittas gyalogost gázolt el

Még aznap este hét óra 23 perckor újabb baleset történt a környéken: a Lövéte községi, 42 éves M. D. alkohol hatása alatt gyalogolt hazafelé a 132-es jelzésű megyei úton, amikor a Homoródalmás községi, 45 éves H. E. elgázolta. Az autós a gyalogossal azonos irányba közlekedett szabályosan, ám a gyalogos súlyosan megsérült, így gondatlanságból elkövetett testi sértés gyanújával ellene is eljárás indul.

Részegen hajtott fának

Március 26-án, szombaton déli egy óra körül a bukaresti, 35 éves L. M. D.-nek volt balszerencséje Székelyudvarhely és Szentegyháza között, a 13A jelzésű országúton. A sofőr elveszítette uralmát a jármű fölött, ami lesodródott az úttestről és nekicsapódott egy fának.

A balesetben a sofőr könnyebb sérüléseket szerzett, gépjárművén ötezer lejes anyagi kár keletkezett. Az autó vezetőjének leheletében a hatóságiak 1,23 mg/l alkoholt mértek. Ügyében ittas vezetés és gondatlanságból elkövetett testi sértés miatt indul eljárás.

Bejegyzetlen motort vezetett jogsi nélkül

Szombaton Parajdon kiskorút is fogtak a rendőrök: délután két óra nyolc perckor a községben közúti ellenőrzéseket végeztek, így kapták el a Székelyhódos községi (Maros megyei) 17 éves S. C.-t, aki jogosítvány nélkül vezetett egy forgalomba nem íratott motorbiciklit. A fiatal ellen eljárás indult az udvarhelyi ügyészségen.

Megcsúszott, fának ütközött

Március 27-én, a húsvét vasárnapján sem pihentek a rendőrök: már 9 óra 40 perckor megtörtént a nap első komolyabb balesete, Máréfalva és Kápolnásfalu között. A szentegyházi, 51 éves M. S. a 13 A jelzésű országúton közlekedett, az útviszonyoknak nem megfelelő sebességgel. Egy balkanyarban, a nedves úton megcsúszott, baloldalt lesodródott az úttestről, és nekiütközött egy fának. A baleset következtében csak könnyebb sérüléseket szenvedett, de a büntetőeljárást nem ússza meg.

Ittasan babát sebesített meg

Vasárnap délután öt óra nyolc perckor a 21 éves, homoródszentmártoni M. E. két embernek, köztük egy csecsemőnek okozott sérülést ittasan. A 131A jelzésű megyei úton közlekedett Homoródkeményfalva, de a kavicsos úton elveszítette uralmát a gépjármű fölött, és beleszaladt egy, az út jobb oldalán parkoló autóba.

A balesetben a 26 éves M. D. súlyosabb, a mindössze hét hónapos M. D. pedig könnyebb sérülést szenvedett. A sofőr leheletében 0,89 mg/l alkoholt mértek. Utóbbi ellen ittas vezetésért és testi sértésért indul eljárás a székelyudvarhelyi ügyészségen.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."