Itthon » Kék fény

Autóba szaladt, vagyis gurult a biciklis - FRISSÍTVE

Az autóvezető nem vette figyelembe a bicikliútról érkező kerékpárost, aki már nem tudott megállni, és megfejelte a szélvédőt. Vagy mégsem így történt?

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

A kerékpáros már nem tudott megállni | fotó: Szabó Károly
A kerékpáros már nem tudott megállni | fotó: Szabó Károly
szerkesztoÍRTA: UH.RO/KÖZLEMÉNY
2016. április 15., 17:22
5 hozzászólás. 

A Tamási Áron utca és a Mihail Kogâlniceanu utca kereszteződésében történt a baleset pénteken délután, a kerékpáros felvonulást megelőző fél-egy órában.

A helyszíni információk szerint az autó a központ felől érkezett, és be akart kanyarodni a Sportcsarnok fele vezető utcába. A sofőr az autós forgalom szempontjából bebiztosította magát, ám a bicikliutat nem vette figyelembe. A bicikliúton szabályosan közlekedő kerékpáros már nem tudott megállni, és fejjel nekiütközött a szélvédőnek, betörve azt - mondta László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője.

Frissítés:

A balesetet 17 óra 23 perckor jegyezték. A 41 éves kányádi  C. Z. a központ felől akart betérni a Kogâlniceanu utcába, amikor összeütközött a Szombatfalva felől érkező 29 éves székelyudvarhelyi Z. I-vel. A kerékpáros könnyű sérüléseket szerzett a balesetben - tudtuk meg Gheorghe Filip megyei rendőrszóvivőtől, aki pontosította azt is, hogy egyik fél sem volt alkohol hatása alatt.

A megyei szóvivőhöz beérkezett jelentés annyiban különbözik a helyszíni értesülésektől, hogy a biciklist teszik felelőssé a balesetért. A kerékpáros nem a kerékpárúton közlekedett - közölte Filip. A kerékpáros ellen nem szándékos testi sértés vádjával indul eljárás.



5 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Orsika
2016-04-15 18:47:48
....mert nem figyelnek
Pont az ilyenek miatt volt szükség a mai Critical Mass-ra, és van további megmozdulásokra is. Gyógyulást a biciklisnek!
avatar
dakian93
2016-04-15 20:57:43
hagyd a hulyeseget
mikor sok seggfej biciklis sem figyel sokszor. az ut kozepen bicikliznek mint ha az ovek lenne az egesz sav...
avatar
palpeter
2016-04-15 21:20:45
Cim
Ácsiácsi!

Ejsze, a címet még egyszer gondoljátok át...

Biciklis szalad, ráadásul autóba.

Aztán a szöveget is át kellene futni párszor.
avatar
haliho0
2016-04-16 11:50:48
az eset üzenete...
Ha nem a "kerékpárúton" (sic!) közlekedik a kerékpáros -még ha amúgy a forgalmi szabályok szerint neki is van elsőbbsége-, következmények nélkül, nyugodtan el lehet gázolni!?
avatar
dominika
2016-04-16 16:27:10
a járdára festett bicikliút
Én is ezen az útszakaszon járok. Ha kerékpárral, akkor Szombatfalva végében, a járdára festett bicikliút elején tábla kötelez, hogy a bicikliutat használjam, nem használhatom az úttestet. Ám a járdára festett bicikliút megszakad minden mellékutcával való útkereszteződésnél, előnyt adva a mellékutcában közlekedő járműveknek. Nem tudom, más mit csinál ezekben a kereszteződésekben, én azt tartom szabályosnak a jelenlegi jelzések alapján, hogy leszállok, áttolom a bringát, majd a túloldalon felülök és kerekezek tovább. Hiszen a bicikliút nem vezet át a kereszteződésen, a gyalogátkelőn pedig nem szabad átkarikázni, csak áttolni a bringát. Szombatfalva végétől a művelődési házig min. 6-szor kellene leszállni, áttolni, felülni. Ha pedig nincs időm erre? Akkor valsz. jobb lesz kocsival menni...
Minden civilizált európai ország arra igyekszik, hogy segítse, akadálymentesítse a kerékpáros közlekedést, így bátorítva azt, ezáltal is csökkentve az autós forgalmat. Nálunk ez épp fordítva van?

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."