Itthon » Kék fény

Széfestől nyúlták le az adókat Parajdon

Betörés történt szerda hajnalban a parajdi községházán: egyelőre ismeretlen tettesek elvitték a széfet, amelyben a helyiek adója volt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Nem várt látogatók jártak a parajdi községházán. Fotó: primaria-praid.ro
Nem várt látogatók jártak a parajdi községházán. Fotó: primaria-praid.ro
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. május 11., 14:45
0 hozzászólás. 

Információink szerint nem gazdagodtak meg a tettesek, ugyanis Bokor Sándor polgármester szerint a széfet rendszeresen kiürítik, a befizetett adókat és illetékeket pedig a kincstárban helyezik el. A betörésről a községvezetőt hajnali fél négykor értesítették az éjjeli őrök, az épület nyitva hagyott kapuját látva.

A tettesek gyorsan hatástalanították a riasztórendszert, s ezután vitték el a 250–300 kilogrammos széfet, amelyben nem tudni, mennyi pénz volt. Az épület térfigyelő kameráinak felvételeit is a hatóságok rendelkezésére bocsátották.

Az esettel kapcsolatban Gheorghe Filip, a Hargita Megyei Rendőr-főkapitányság sajtószóvivője elmondta: vannak már gyanúsítottak, de a nyomozás még zajlik. A széfben megközelítőleg tízezer lej lehetett, az összkár mintegy tizennégyezer lejre rúg. Az üres pénzszekrényt a hatóságok megtalálták Parajdtól két kilométerre, Marosvásárhely irányában, az elkövetők felgyújtották azt.

A feltételezések szerint legalább két személy vett részt az éjjel két és három óra között lezajlott akcióban, amely során felfeszítették a községháza és a pénztár ajtaját. Ugyanakkor nem zárják ki azt sem, hogy az elkövetők társtettesekkel dolgoztak, akik a községháza előtt várakoztak.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."