Itthon » Kék fény

Óvakodj a csaló családtól - Frissítve

Ha ezt a bandát látod, ne engedd be őket, inkább hívd a rendőrséget!

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Még sötétített ablak mögött rejtőznek a csalók. Illusztráció
Még sötétített ablak mögött rejtőznek a csalók. Illusztráció
szerkesztoÍRTA: BÁLINT KINGA KATALIN
2016. augusztus 19., 10:44
3 hozzászólás. 

A rendőrség felhívja a lakók figyelmét egy sötét színű, sötétített ablakú, bolgár vagy lengyel rendszámú autóra, amely az utóbbi napokban Székelyudvarhely környékén tanyázik. Az autóban 2-3 roma nemzetiségű nő és egy férfi ül, akik románul beszélnek.

A rendőrség arra inti a lakókat, hogy semmiképpen ne engedjék be őket, bármilyen ürüggyel próbálnak bekérezkedni az udvarra vagy lakásukba. Már érkezett egy fejlelentés egy olyan csoport ellen, amelyre illik ez a leírás – tudtuk meg Incze Miklóstól, a Hargita megyei rendőrség helyettes szóvivőjétől.

Mint elmondta, a csoport bekérezkedett egy helybélihez, enni és inni kértek, majd a házigazda figyelmetlenségét kihasználva jelentős pénzösszeget emeltek el a házból. A csoport ellen eljárás folyik lopás gyanújával. A hatóság képviselője arra kér mindenkit, legyen nagyon óvatos, ha ismeretlenek kopogtatnak az ajtaján, és a gyanús alakokat ne engedje be. Ha valaki nem bízik a látogatóiban, ne hagyja őket felügyelet nélkül a saját házában – intett Incze.

A rendőrség arra kéri a lakókat, hogy ha látják az említett autót, jegyezzék le a rendszámát és tárcsázzák a rendőrség 0266 211 125-ös telefonszámát.

FRISSÍTÉS

Székelyszentléleken csütörtökön történt hasonlónak vélt eset: egy 83 éves nénitől próbált pénzt kérni egy román nő és egy férfi, akik egy magyar nőt kértek fel tolmácsnak. Azt mondták a néninek, hogy lánya, M. M. balesetet szenvedett, ezért anyagi segítségre van szüksége.

A történet furcsasága, hogy a lágogatók a lány nevét is tudták, illetve azt, hogy van egy gyereke, de a gyerek korát rosszul mondták – ebből fogott gyanút a néni, hogy a történet nem igaz. Így nem is engedte be őket, és felhívta a lányát, hogy meggyőződjön arról, minden rendben van-e. Ezalatt a csalók továbbálltak. A néni nem látta, milyen autóval érkeztek – mondta el nekünk a Székelyudvarhelyen élő M. M., aki valószínűnek tartja, hogy nem ez volt az egyetlen ilyen próbálkozása.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
sirbutunde
2016-08-19 19:30:08
A magyarul beszelo holgy en vagyok es helyesbiteni szeretnek, a roman csaladdal a szentleleki uzlet elott talalkoztam akik egy olyan csaladot kerestek akik aug.11 en karamboloztak, egy idos bacsi ult a bolt elott aki MM anyukajahoz iranyitott bennunket,az idos neni udvarara be sem mentunk mert mondta hogy neki nincs a balesetben megemlitett 5 eves unokaja,a ferjem mivel rendor a helyi rendorsegen erdeklodte meg hogy kik voltak az a baleset elszenvedoi igy tovabb iranyitottuk oket Kecsetbe,ennyi volt a mi segitsegunk,nem mellekesen megemlitem hogy nevjegykartyat adtak nekunk,bemutatkoztak es hazaerve a ferjem le is ellenorizte az adataikat egy iasi karitativ szervezetrol van szo akik segito szandekkal jottek.Megkertem a cikk irojat nevezetesen Balint Kinga Katalint hogy helyesbitsen a cikken de nem volt hajlando szobaallni velem,ugy gondolom ha mar valaki cikket ir egy ilyen neves portalon jo lenne utannajarni az ugynek mert nem mellesleg hogy a becsuletemet szennyezi .
avatar
sirbutunde
2016-08-19 19:34:24
Nagyon sajnallom hogy segitokeszsegem miatt ilyen ugybe keveredtem.Remellem a cikken helyesbiteni fognak mert hanem tovabb fogok lepni.Elore is koszonom!
avatar
hunikovacs
2016-08-20 21:05:15
Sajnos mindig akad magyar,aki tolmácsol az idegen tolvajoknak... megérdemeljük a sorsunkat!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."