Itthon » Kék fény

Csaló szerelőket azonosítottak

Három személy az Aqua Nova partnercégeként „dolgozott", majd sokat akart fizettetni. Azonban a rendőrök sem voltak partnerek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

csalok
Nem árt az óvatosság, ne dőljünk be minden ajánlatnak. Illusztráció.
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2016. szeptember 01., 13:19
1 hozzászólás. 

Szerdán kora délután a helyi rendőrség munkatársai egy háromtagú csoportot kísértek az állami rendőrség épületébe – mint később kiderült, a három magyarországi személy egy mosodában szennyvízvezeték-tisztítással foglalkozott, viszont horribilis árat kért a munkáért. Állítólag úgy mutatkoztak be, hogy ők az ivóvízzel és a szennyvízzel foglalkozó Aqua Nova Hargita alvállalkozói.

László Szabolcs, a helyi rendőrség vezetője megkeresésünkre azt közölte, hogy a csoportról már tavasszal kaptak bejelentést néhány udvarhelyi cégtől és magánszemélytől – ezek szerint a három magyar állampolgárságú, magyarországi rendszámú autóval közlekedő férfi csatornatisztítást ajánlott, majd a munka elvégzése után nagy összeget kért.

Ez történhetett szerdán délután is egy székelyudvarhelyi mosodában, ahol László szerint 25-30 percnyi munkáért 1200 lejt akartak kérni – a mosoda vezetője azonban leellenőrizte a céget az Aqua Novánál. Kiderült, hogy nem állnak partnerségi viszonyban a három személy által megnevezett céggel. „Csalásról beszélhetünk" – jelentette ki László Szabolcs portálunknak. A három férfit az állami rendőrség székhelyére kísérték – mivel a helyi rendőrség szerint ebben az esetben bűncselekmény gyanújáról volt szó, a kivizsgálást már ott végezték el.

Mint Gheorghe Filiptől, a megyei renndőrség sajtószóvivőjétől megtudtuk, az udvarhelyi rendőrség vizsgálta ki az esetet, kikérve az ügyészség véleményét is. A magukat „alvállalkozóknak" tartó csoport és az említett cégvezető közötti vita után utóbbi nem fizette ki a kért összeget, így a törvény szerint nem történt bűncselekmény.

A kivizsgálás és a figyelmeztetés után a gyanúsítottak távozhattak az épületből – a rendőrség azonban felhívja a cégek és magánszemélyek figyelmét, hogy ne dőljenek be a hasonló ajánlatoknak. Ha hasonló esetet tapasztalnak, értesítsék a rendőrséget.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
hunikovacs
2016-09-01 23:14:28
ne mar!
Emberek,a szolgaltatas arat elore le kell szogezni,barmit is vasarolunk. Barmit rendelunk,kerunk,ami penzbe kerul annak az arat le kell szogezni elore. Nem lehetunk ennyire johiszemuek,naivak ebben a tolvaj vilagban! Ezek meg rejtett eroforrasok lehettek,azoknak lehet mindent buntetlenul meguszni. Nekik dukal az unios torvenyhozas.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."