Az Olaf miatt van bajban Dragnea

Az Európai Csalás Elleni Hivatal jelentette fel a DNA-nál Liviu Dragneát, aki ellen újabb bűnvádi eljárás indult.

MEGOSZTÓ PDF email

Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

dragnea
Fotó: evz.ro
szerkesztoÍRTA: UH.RO/MASZOL
2017. november 14., 12:08
0 hozzászólás. 

A korrupcióellenes ügyészség szerint 2001-ben Liviu Dragnea Teleorman megye önkormányzati elnökeként, az ügyben szintén gyanúsítottként szereplő nyolc bűntársával együtt bűnszövetkezetet hozott létre, amely magántulajdonba játszotta át a TelDrum önkormányzati közútépítő és karbantartó vállalatot, majd az annak törvénytelenül juttatott európai uniós, illetve közpénzek egy részét elsikkasztotta, vagy pártja finanszírozására fordította.

A DNA közölte azt is, hogy a több mint másfél évtizeddel korábbi eseményekkel foglalkozó nyomozás tavaly kezdődött, az OLAF által jelzett, uniós támogatások felhasználásával kapcsolatos törvénytelenségek felderítése érdekében. Az OLAF ennek kapcsán hétfő este közölte: két vizsgálatot is lefolytattak Romániában az útépítésekre fordított uniós alapokkal történő visszaélésekről, ezek 2016 májusában, illetve szeptemberében zárultak le.

A csalás elleni hivatal bizonyítékokat talált arra, hogy az uniós alapok haszonélvezői, a köztisztviselők és a kivitelezők összejátszottak, és a beszerzési eljárások során hamisított dokumentumokat is felhasználtak – olvasható a közleményben, amely szerint a csalássorozat révén 21 millió euró uniós támogatás jutott illetéktelen kezekbe.

Az OLAF maga kérte fel a DNA-t az elsikkasztott összeg visszaszerzésére, és az üggyel kapcsolatos bűnvádi eljárások elkezdésére – közölte az európai hivatal.0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."