Itthon » Kék fény

Nyolc autóbalesetben tíz sérült

Több volt a közúti baleset, mint szokott, de ismét a magas vérnyomás okozta a legtöbb problémát.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mentoskep
mentoskep
szerkesztoÍRTA: SIMÓ VERONIKA
2016. október 31., 13:38
0 hozzászólás. 

Vérnyomásos probléma miatt vitte el a mentő a legtöbb embert az október 24. és 30. közötti héten. A Hargita Megyei Mentőszolgálat statisztikája szerint összesen 35 személy került kórházba magas vérnyomásos krízissel. Szívinfarktus öt esetben, más szívvel kapcsolatos hívás huszonhatszor történt, agyvérzés tizenkilenc volt a múlt héten. Húsz szülő nőt is mentőautó vitt be a kórházba.

Még nem csúsznak a járdák, utak, ez abból látszik, hogy csonttörés csak három történt a múlt héten. Testi sértés kétszer ennyi, azaz hat történt, trauma pedig 18 volt.

Összesen nyolc autóbaleset következtében tíz ember sérült meg a megyében, öt személy epilepsziás krízis miatt került kórházba. Tizennégy személyt ájulás következtében vitt el a mentő, huszonhatot pedig pillanatnyi elmezavar miatt. Néhányan hasmenés, illetve asztmás krízis miatt szenvedtek.

Lázas állapotba huszonhatan kerültek, ittas állapot tizenöt esetben okozott problémát. Három különböző módszerrel elkövetett öngyilkossági kísérlet is történt, de mindhárom esetben megmentették az érintettek életét. Egy személy felakasztotta magát, egy másik gyógyszereket vett be, egy harmadik pedig mellkason szúrta magát.

Hét kómás esetet is regisztráltak a megyei mentőszolgálatnál, emellett két rángógörcs, és ugyancsak két belső vérzés miatt is mentőt hívtak. Nehézlégzés miatt huszonkilencen, allergiás reakció miatt pedig egy személy került a sürgősségire. Mérgezés két esetben történt, illetve egy embert kutya harapott meg, emiatt került kórházba.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."