Itthon » Kék fény

Szentegyházi fatolvajfogás: a pisztolyokat is bevetették (videóval frissítve)

Filmbe illő tolvajfogást hajtottak végre a szentegyházi rendőrök és az erdőtulajdonosok. A maszkosok is kiszálltak. Ismét nagy hal akadt a horogra.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

A maszkosokat is ki kellett hívni
A maszkosokat is ki kellett hívni
szerkesztoÍRTA: EGYED UFÓ ZOLTÁN
2016. november 08., 08:13
0 hozzászólás. 

Egy résztvevő helybéli beszámolójából idézünk:


Laci volt, aki az erdőben leste őket, ugyanis nem ez az első akciójuk. Dezső a rendőrséggel volt bent a faluban, így történt, hogy szerencsére a rendőrség is ott volt a kezdetektől.


Megállítani a traktort csak a faluba beérve sikerült, a kertek sarkánál. Addig folyt az üldözés, Laci futott a traktor után kilométereket, és Dezsőék a rendőrautóval a járható utakon kerítettek. Mikor sikerült megfogni a tolvajokat, azok segítséget kértek a barátaiktól, akik fejszékkel rohantak Dezsőékre.


A rendőri jelenlétet számba se vették, elkezdődött a lökdösődés, kavarodás. Közben a traktorral el akartak hajtani, a rendőr a traktor elé állt, de el akarták ütni, kénytelen volt a fegyverét elővenni, és figyelmeztetni őket. Az egyik tolvajnak a hatodikos gyermeke is ott volt a traktorban, és őt kitették a traktor motorháztetőjére, mondván, hogy úgy sem meri a gyermeket meglőni, eközben a traktorral 40 centiket ugrattak előre, hogy a rendőr álljon félre. Jelzem, a gyermek zokogott a motorháztetőn.


Végül kiérkezett még egy járőrautó, keresztbe állt az úton, és így leállt a traktor. A rendőr társa a lökdösődésben próbált rendet rakni, de kénytelen volt lejelenteni, hogy a különleges egységet küldjék ki, s ő is elő kellett, hogy vegye a fegyvert. Nehéz volt, mert két sávon folyt a harc, az egyiken, hogy ne vigyék el a traktort, a másikon pedig a lökdösődéses küzdelem. Odalent 15 ember felugrott egy furgon hátsó részére, és siettek fel, hogy segítsenek. Mire odaértek, a tolvajok elmenekültek, hiszen a kertek sarkánál voltak.


Valószínűleg jelezték nekik, hogy jön az utánpótlás. Rá egy 20 percre érkezett ki a különleges osztag, maszkokkal, fegyverekkel felszerelve. Mi nekiálltunk a leborított fát visszarakni az utánfutóra, eközben terepeztek a maszkosok. Még a bokrokban egy darabig leskelődtek innen-onnan, de miután megérkeztek ezek a maszkosok, a környező terepen senkit sem láttak.


Mielőtt elillantak a tolvajok, lekapták az önindítót a traktorról, hogy ne tudjuk elvinni, ezért egy háromnegyed órába került, míg egyik szaki el tudta indítani. A rendőrfőnök kihívta a zetelaki erdészetet, jelzem, nem a kápolnási helyi brigadért (az állami erdészet brigadérját- szerk. megj.), mivel már senkiben sem lehet bízni.


Rákötöttük az utánfutót a traktorra, és mindenestől bevitték Zetelakára, az erdészet udvarára, hosszú konvoj kíséretében: rendőrök, mi, maszkosok, kisautók, traktor... A rendőrök hozzáállása példaértékű volt, nem fordították el a fejüket, sőt, vállalták a rizikót. Ezzel az akcióval a falu embereinek 80 százaléka fellélegzett, mindenki örömmel fogadta a hírt.

tolvajfogasszentegyhazamaszkosok02

A rendőrségtől megtudtuk, 2016. november 5-én 14 óra 38 perckor a szentegyházi rendőrséget értesítették az 112-es segélyhívószámon érkezett hívással, hogy a Nagyvész zónában egy utánfutós traktor illegális fát szállít.

A rendőrök és a zetelaki erdészet szakemberei azonnal kiszálltak, és azonosították a 45 éves szentegyházi L. I.-t, aki 5,6 köbméter faanyagot szállított iratok nélkül. Az illető visszautasította, hogy a faanyagot az ellenőrző szervek által kijelölt helyre szállítsa, és elhagyta a helyszínt, ezért a hatóságok lefoglalták a 600 lej értékű faanyag mellett a traktort és az utánfutót is, és a 171/2010-es törvény alapján 15 000 lejes büntetést róttak ki rá.

Az eseményen készült fotókat a helybéliektől kaptuk. Köszönjük!

FRISSÍTÉS: anyagunk megjelenése után küldte be egy kedves olvasónk az alábbi videót, melyen a rendőri kísérettel elhaladó, fával megrakott traktor látható.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."