Itthon » Kék fény

Közmunkára és felfüggesztett börtönbüntetésre ítélték dr. Csíki Csongort

A csúszópénz elfogadásával vádolt onkológus a csíkszeredai kórházban kell elvégezze a közmunkát. Két évig hivatását sem gyakorolhatja.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

korhaz bejarat-1
Az udvarhelyi kórházban is tartottak házkutatást. Fotó: archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. március 03., 12:14
2 hozzászólás. 

A Hargita megyei törvényszék csütörtökön hozott elsőfokú ítéletet, eszerint dr. Csíki Csongor három év felfüggesztett szabadságvesztésre és 60 nap közmunkára ítélte a bíró, ugyanakkor két évre hivatása gyakorlásától is eltiltotta.

Az orvost, aki a közmunkát a csíkszeredai sürgősségi kórházban kell elvégezze, csúszópénz elfogadásával vádolta a korrupcióellenes ügyészség, 2014 nyarán emiatt a csíkszeredai és a székelyudvarhelyi kórházakban is házkutatást tartottak.

Akkor Csíkit, a Csíkszeredai Megyei Kórház onkológiai osztályának vezetőjét 24 órára őrizetbe vették kenőpénz elfogadásának megalapozott gyanújával.

A gyanú szerint az orvos 2014. február 24. és június 23. között 85 konzultáció alkalmával kapott pénzt vagy egyéb javakat rákbetegektől a Székelyudvarhelyi Városi Kórházban működtetett rendelőjében.

Az ügyészek állítása szerint páciensenként legkevesebb 50 lejt kapott receptek kiállításáért vagy konzultáció elvégzéséért. Július 7-én a Korrupcióellenes Igazgatóság emberei rajtakapták az orvost, hogy 13 betegtől fogadott el 810 lej készpénzt, illetve kávét és italt.

A csütörtöki ítélet szövege szerint mindezek ellenére az orvostól összesen 2323 lejt koboznak el, ennyire rúghatott az az összeg, amit 2011 és 2014 között kapott.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Egy a sokból
2017-03-03 13:24:08
Nevetséges
Ez korrupció????

Ha a műtéteket végző orvosok zsebeit átkutatják, egy nap alatt többet találnak náluk.


Szégyen!!!
avatar
lanicpaul
2017-03-07 08:46:04
Egy eggyüttérző beteg
A tömegek éljenzik az utcán hetek óta a DNA tevékenységét. Arra gondolva, hogy ugyanaz a DNA ítélte el Dr. Csíki Csongort, aki öt éven át betegségemben igazi odaadó, emberséges orvosom volt, én nem tudnék éljent kiáltani. Ezzel a véleményemmel sok betegtársam osztozik!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."