Itthon » Kék fény

Megduzzadtak, kiöntöttek a patakok (videó)

Székelyszentmihályon, illetve Udvarhelyen is pincéket árasztott el a víz, a katasztrófavédelmisek, illetve az önkléntesek segítettek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

aradasok
Sok helyen vannak kisebb-nagyobb gondok. Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2017. június 08., 14:06
0 hozzászólás. 

Az esőzések miatt több udvarhelyszéki településen gondot okoztak a medrükből kilépő patakok, vízfolyások, a Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség szakemberei, illeve az önkéntes tűzoltók is akcióba lendültek.

Székelyudvarhelyen a Bem József utcában egy ház pincéjéből kellett kiszivattyúzni a vizet, olyan garázsok is vannak a város területén, amibe víz került, de a környéken még több gond volt.

Például Székelyszentmihályon csütörtökön kora délután három ház pincéjéből kellett szivattyúzni a vizet, ezeket a tűzoltók végezték el. Felsősófalván a Sugó pataka áradt meg, ott a parajdi önkéntes tűzoltók avatkoztak be. A megye több településén vannak kisebb-nagyobb gondok a patakokkal, vízfolyásokkal.

Alina-Maria Ciubotariu, a Hargita Megyei Katasztrófavédelmi Felügyelőség sajtószóvivője portálunk érdeklődésére elmondta, hogy csütörtök estig sárga kód van érvényben, illetve péntek estig hidrológiai figyelmeztetés. Árvízről egyelőre nem beszélhetünk, de a patakok, folyók vize megduzzadt, néhol kiléphetnek a medrükből.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."