Megint nagy esők jönnek

Jelentős mennyiségű esőre vonatkozó, másodfokú riasztást, illetve árvízriasztást is kiadtak szerdára és csütörtökre.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
tuzolto

Mindig is tűzoltó szerettél volna lenni?

Most teljesülhet az álmod, ha követed ezeket a...
magashegyek

Hegyi túrázók, figyelem!

A magas hegyekben hó és fagy várható a hétvégén.
wizzair

Bombahír az egyik Wizzair-gépen

Kényszerleszállást hajtottak végre a bukaresti...

varosfalva-aradas2
Hargita megye is érintett. Fotó: archív/ Márton László
szerkesztoÍRTA: UH.RO/AGERPRES
2018. június 26., 15:32
0 hozzászólás. 

A narancssárga jelzésű figyelmeztetést kilenc erdélyi és moldvai megyére adta ki az Országos Meteorológiai Szolgálat. Az ország több mint felére pedig elsőfokú riasztás lesz érvényes a szerdai nap folyamán.

Az ANM szerint szerda reggel 9 órától 23 óráig Kovászna, Prahova, Buzău és Vrancea megye, valamint Brassó, Dâmboviţa, Argeş, Vâlcea és Bákó megye hegyvidéki térségeiben jelentős mennyiségű, négyzetméterenkénti 40-50 liter, helyenként akár 60-70 liter csapadékra kell számítani.

Az ország több központi, keleti, déli és északi megyéjében elsőfokú riasztás lesz érvényben szerda hajnali 3 órától 23 óráig. Erdély déli és keleti részén, Moldvában, Dobrudzsában, Munteniában és Olteniában a lehulló csapadék mennyisége eléri a négyzetméterenkénti 20-30 litert, elszórtan akár a 40-50 litert is. Emellett főleg keleten és délkeleten felhőszakadásra, megerősödő szélre, villámlásra és akár jégesőre is számítani lehet.

Az esők miatt árvízriasztást is kiadott az Országos Hidrológiai és Vízgazdálkodási Intézet.

Kovászna, Brassó, Prahova, Buzău és Vrancea megyében narancssárga riasztás lép érvénybe szerda déltől csütörtök reggel 6 óráig. Kovászna és Brassó megyében a Bodza folyó vízgyűjtő medencéjében nő meg az áradás veszélye.

A sárga jelzésű árvízriasztás szerda reggel 6 órától csütörtök 14 óráig tart, és 24 megyére, köztük Hargita, Kovászna, Brassó és Szeben megyére is vonatkozik. Itt az Olt, a Putna, a Beszterce és a Tatros vízgyűjtő medencéjében lehet áradásveszély.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."