Itthon » Kék fény

Házkutatás maszkosokkal a Bethlen negyedben

Rendőri beavatkozás verte fel vasárnap kora reggel a lakókat. Csattogtattak, zsákokat cipeltek.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Amikor fotózni kezdtünk, a fiatalemberek bevonultak a tömbházba
Amikor fotózni kezdtünk, a fiatalemberek bevonultak a tömbházba
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2017. október 01., 18:00
0 hozzászólás. 

Vasárnap délelőtt arról értesítettek, hogy maszkos rendőrök jelentek meg reggel hat és hét között, akik zsákokat hordanak le a Cipészek utca sarkán levő tömbházból, majd vissza is visznek belőlük. Egy hölgy és néhány álarcos férfi jelent meg a helyszínen.

hazkutatas3

Mire kiértünk, már csak néhány fiatal férfi álldogált a tömbház előtt, mögöttük egy fehér Dacia Duster, állítólag ezzel érkeztek. Románul társalogtak, ezért megkérdeztük, hogy nem rendőrök-e, és láttak-e valamiféle rendőri beavatkozást a környéken. Azt mondták, hogy civilek és nem tudnak semmit, csak húsz perce vannak itt, a mosoly azonban lehervadt az arcukról.

Ekkor érkezett a szomszéd tömbház lakója, aki szerint az ott álldogálók civil ruhás rendőrök lehetnek, látta, hogy már reggel 6 óta itt tartózkodnak. Néhány perc múlva románul szólt hozzájuk valaki a tömbház második emeletéről.

Információink szerint, a lakás tulajdonosi köre egy román férfin keresztül kapcsolatban áll erdélyi, köztük székelyudvarhelyi alvilági személyekkel, ezt azonban hivatalosan nem erősítették meg, csak hirtelen megszakadt a vonal, miután az illetékesnél rákérdeztünk, hogy igaz-e.

hazkutatas2

Hamarosan a rendőrség egy munkatársa jött ki a tömbházból, és szólított meg, hogy nincs mit álldogálnunk a környéken, semmi érdekes nem történt, és nem lesz, amit feltennünk a hírportálunkra. Olyan látványosságra ne számítsunk, hogy valakit bilincsben fognak elvinni.

Hiába mondtuk, hogy Udvarhelyen igenis érdekes, hiszen nem mindennapos jelenség, hogy maszkos rendőrök tartanak házkutatást vasárnap hajnalban, azt mondta, nem nyilatkozik, és majd megbeszéli az ügyészséggel, hogy a nyilvánosságra tartozik-e az, ami itt történt. Annyit azonban megtudtunk, hogy a rendőrség kriminalisztikai osztálya tart nyomozást, le is filmezték az esetet, egyszerre több helyen is zajlott házkutatás. De, megismétli, ez mindennapos jelenség, semmi érdekes nem történt.

Gheorghe Filip Hargita megyei rendőrszóvivő megerősítette a kollégája által mondottakat, mármint, hogy átfogó nyomozás zajlik, és amennyiben az ügyészség is úgy dönt, hogy ezzel nem akadályozzák a nyomozás kimenetét, hétfőn kaphatunk részletesebb tájékoztatást.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."