Itthon » Kék fény

Be kell jelenteni a törvény által veszélyesnek minősített kutyákat

A rendőrség hívta fel erre a tulajdonosok figyelmét. Ha pitbullod, masztiffod, argentin dogod van, feltétlenül olvasd el.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

argentindog
Fotó: illusztráció
szerkesztoÍRTA: UH.RO / KÖZLEMÉNY
2017. december 19., 10:24
2 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Rendőrség felhívja a kutyatartók figyelmét, hogy az 55/2002-es kormányrendelet értelmében több kötelezettsége is van az első és második kategóriás, veszélyesnek minősített kutyák tulajdonosainak. Az első kategóriába tartoznak a pitbull, a boerbull, a bandog és keverék fajtársaik, a másodikba pedig az amerikai staffordshire terrier, a rotweiller, a tosa inu, az argentin dog, a nápolyi masztiff, a brazil fila brasiliero, a kaukázusi juhász, a cane corso és keverékeik tartoznak.

Az állatokat be kell jegyeztetni a Hargita Megyei Ebtenyésztők Egyesületénél. A lakókörzethez tartozó rendőrségnél igazolást kell letenni arról, hogy hol tartják az állatot, egy saját felelősségre tett nyilatkozatot, ami tartalmazza az állat azonosítási számát, oltási és sterilizálási igazolványát, biztosítást az állatok által okozott károkért. Az állat elvesztését, elpusztulását vagy eladását 48 órán belül kel jelenteni a rendőrségen.

Ezek elmulasztása büntetést von maga után. Az állatviadalok szervezését, az ezeken való részvételt, az egyedek engedély nélküli importálását, tenyésztését szigorúbban bünteti a törvény, ez már börtönbüntetést is vonhat maga után. Azokat a tulajdonosokat, akik még nem tették le a törvényes dokumentumokat, arra kéri a rendőrség, hogy jelentkezzenek a lakhelyükhöz legközelebb eső rendőrségen, hogy megtegyék a nyilvántartással kapcsolatos kötelezettségeiket.



2 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
jutacs
2017-12-28 20:00:39
Ha nem az ebeket, a gazdáikat kell elaltatni
avatar
jutacs
2017-12-28 20:01:25
Miféle elmebeteg tart gyilkolásra kiképzett kutyákat???

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."