Itthon » Kék fény

Sokan lettek rosszul Csíksomlyón

Baleset is rengeteg volt, köztük halálos is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Csiksomlymentos
Volt bibi Csíksomlyón is, fotó: Barcsa István
szerkesztoÍRTA: UH.RO/HÍRSZERK
2018. május 22., 15:08
0 hozzászólás. 

A május 14. és 20. közötti időszakban a Hargita Megyei Mentőszolgálat munkatársainak statisztikája szerint huszonhat személyt szívproblémákkal vitt el a mentő, hat szívinfarktus, illetve huszonnégy agyvérzés is volt. Negyvennégyen magas vérnyomás következtében kerültek kórházba vasárnap reggelig, és húsz szülő nőt is mentőautó vitt a szülészetre. Csonttörés miatt tizenkét embert kellett kórházba vinni, testi sértés miatt hetet.

A lázas esetek száma huszonhét volt, asztmás krízise öt embernek volt. Vasárnap estig tizenhárom közúti baleset történt a megyében, ezekben összesen tizenöt személy sérült meg könnyebben vagy súlyosan. Egy kilyénfalvi balesetben egy személy életét vesztette.

A mentőszolgálat munkatársait tizenhét pillanatnyi elmezavarban szenvedőhöz, illetve három ittas emberhez riasztották. Nehézlégzés miatt negyvenhatan, rángógörcs miatt kilencen kerültek kórházba. Hasmenéssel heten, tápcsatornai vérzéssel öt személy került mentőbe.

Hét személyt allergiás tünetekkel kellett kezelni. Huszonkét traumás, hét epilepsziás, illetve hat kómás eset volt a héten. Összesen huszonhárman ájultak el a szóban forgó időszakban.

Egy esetben hívták a mentősöket kullancs eltávolítása miatt, a vérszívó állatot otthon is eltávolíthatjuk, ide kattintva  Dr. Nagy Leventétől tudhatod meg, hogyan. Kutya egy embert harapott meg a héten.

A csíksomlyói búcsún is több embert kellett elszállítania a mentőnek, tizenheten ájultak el, egy ember rángógörcsöt kapott, négyen szívproblémák, hárman nehézlégzés, tizenötön magas vérnyomás miatt lettek rosszul. Ugyanitt nyolcan gyomorgörccsel küszködtek, két fejfájós, két szédülős esetet regisztrált a mentőszolgálat.

A zarándokok közül hét ember szenvedett csonttörést. Háromnak idegszál-becsípődés, kilencnek ficam és hat embernek horzsolás nehezítette meg a dolgát.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."