Itthon » Kék fény

Halálos baleset, lopás, ittas vezetés

Az általa okozott balesetet sértetlenül megúszta, ami ezután jött az viszont már bukta: főhösünk – nevezzük Bacchusnak – az alkoholtesztet visszautasította, mindezt azonban a jogsija már nem bánta. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

rendorkocsi-5
Jött néhányszor szembe a rendőrautó hétvégén
szerkesztoÍRTA: UH.RO / HÍRSZERK.
2018. május 22., 19:29
0 hozzászólás. 

A fenti sorok csupán halovány másai Gheorghe Filip, rendőrségi szóvivő alkotásainak – amikkel rendszerint örvendezteti a közlemény olvasókat –, mert olyan olyan stílusban tolja, ha akarnánk sem tudnánk a nyomába érni.

A rímekbe szedett történet nem volt olyan vicces, a közlemény ugyanis arról szól, hogy múlt pénteken (május 18.) este a 47 éves E. Z. ittas állapotban vezette autóját. Azt, hogy ittas volt helyszíneléskor konstatálták a rendőrök, ugyanis az említett úriember autójával a Solymossy és Bethlen utcák keresztesződésében nekiment egy másik kocsinak, amelyiket a 43 éves G. V. vezette. Egyébként szabályosan.

A rendőrök 19:30 perckor kiállított jegyzőkönyvükben megállapították, a sofőr ittas állapotban vezette autóját, E. Z. nagyon tisztában lehetett a jogaival, mert sem szondába fújni nem akart, sem vért vetetni nem engedett. Ráadásul nem ez volt az első rendőrségi ügye: felfüggesztett jogsival furikázott.

A 47 éves E. Z. ellen két dolog miatt is eljárás indul: jogsi nélkül vezetett, és visszautasította az alkoholvizsgálatot.

Figyelmetlen fenyédi gyalogos

11 éves áldozata van annak a balesetnek, ami vasárnap este történt Fenyéden: F. E. úgy akart átszaladni az úton, hogy előtte nem nézett szét, és pechére a 20 éves kápolnási P. L. autója elé szaladt. A közlemény szövege nem részletezi, hogy mekkora lett a baj, csak annyit ír, hogy a fiatalkorú felügyeletlenül, szabálytalanul (nem átjárón) akart átkelni az úton.

Az ügyben testi sértés miatt indult eljárás. Hogy ki a hibás?! Ebben nem mondott verdiktet a rendőrség.

Héjjasfalvi lopott Siménfalva községben

Szombaton a 112-es telefonszámon riasztották a rendőröket, hogy Siménfalva községben elloptak több száz lejt és néhány dokumentumot.

Egy nőtől loptak, aki 20:14-kor még nem zárta be az ajtót, és az asztalon heverő pénztárcájában 200 euró, továbbá 185 lej volt. A közleményből még az is kiderül, hogy a rendőrök gyors reagálásának, és a sikeres nyomozásnak köszönhetően hamar megkerült a feltételezett elkövető a 19 éves H. G. személyében, akinek Héjjasfalvára szól az állandó lakhelye.

A közlemény azzal zárul, hogy a lopás ügyét a továbbiakban a székelyudvarhelyi bíróságon tárgyalják.

Végzetes séta Szentegyházán

A következő közleményre kattintva elment a kedvünk a vicceskedéstől.

Szombat reggel egy szerencsétlen baleset következtében Szentegyházán a Mihai Eminescu utcában meghalt egy 84 éves szentegyházi néni. A szűkszavú közlemény szerint az ugyancsak szentegyházi 34 éves L. B. figyelmetlenségből ütötte el az úton sétáló hölgyet, aki az árokba esett, ahol végzetes sérüléseket szenvedett. Mindkettőjüket kórházba vitték, ahol a néni elhunyt.

A sofőr ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés, és halálos baleset okozása miatt indult eljárás.

Bacchus fiai Keresztúron

Az alkoholfogyasztás elleni kampány sikereként könyvel(het)ik el a székelykeresztúri rendőrök, hogy hétvégén két részeg sofőr is a horgukra akadt: a 35 éves szentábrahámi B. A.-nál 0,49 mg/litert mutatott a szonda, míg az etédi 47 éves E. V.-nél 0,60 mg/l volt az eredmény.

Mindkét sofőrtől vért vettek egyébként, és bizony ügy lesz a dologból, amit Udvarhelyen tárgyalnak majd.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."