Itthon » Kék fény

Kombájn vágta le a lábát, targonca törte a bordáját

A mentősöknek rengeteg traumás esetet kellett ellátniuk a múlt héten, munkabaleset is történt.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

targonca
Bordatörés lett a vége. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. szeptember 17., 13:42
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Mentőszolgálat statisztikája szerint a szeptember 9. és 16. közötti időszakban a leggyakoribb panaszt a magas vérnyomásos krízis jelentette, egy hét alatt negyvennyolc ilyen esethez riasztották a mentőket. Ezen kívül huszonhat szívbeteget és két szívinfarktust szenvedő személyt is elláttak, ebben az időszakban huszonegy agyvérzés is történt.

Csonttörést öten szenvedtek, különböző traumák miatt harminchét személyt kellett ellátni, ezek között egy nagyon súlyos baleset 64 éves áldozatát, akinek egy arató-cséplőgép vágta le mindkét lábát Csíkszentimrén.

Gyergyóban egy kevésbé súlyos munkabaleset történt, bordatörést szenvedett egy személy, a sérülését targonca okozta.

Tizennyolc esetben szülő nőkhöz riasztották a mentőket, testi sértést tíz ember szenvedett, a megye területén kilenc autóbaleset történt, amelyben kilenc személy sérült meg.

Epilepsziás krízise három embernek volt, lázas állapot miatt harminchármat kezeltek, tizenkét személy ittas állapotban került a mentőautóba és ugyanennyien ájultak el az említett időszakban. A mentősöket tizenhat elmezavarban szenvedőhöz is riasztották, gyomormenés miatt kilenc, gyomorvérzés miatt pedig hét embert kellett bevinni.

A statisztika szerin közterületről tizenegy hívás érkezett a mentőszolgálathoz, és szintén tizenegy volt a rángógörcsben szenvedők száma is. A légzési elégtelenség is több személynek okozott problémát, összesen harminchat ilyen esetről számoltak be a mentősök.

Hat alkalommal valamilyen rovarcsípés váltott ki allergiás reakciót, három embert kullancs csípett meg, két személy égési sérülésekkel került kórházba.

Történt egy gombamérgezés, illetve egy gyógyszermérgezés is, egy másik személy pedig gyógyszerekkel próbált öngyilkosságot elkövetni, de a mentősök időben érkeztek a helyszínre és megmentették az életét.

Az egy hét leforgása alatt tizenkét személyen már nem tudtak segíteni, de három másikat sikerült újraéleszteni a mentősöknek.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

 

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."