Itthon » Kék fény

Klórt ivott, de megmentették

A nehézlégzés, a magas vérnyomás és az autóbalesetek is adtak dolgot a mentősöknek múlt héten.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

mento
Sok szülés is beindult. A kép illusztráció.
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2018. október 01., 12:14
0 hozzászólás. 

A Hargita Megyei Mentőszolgálat statisztikája szerint a szeptember 23. és 30. közötti időszakban a leggyakoribb panaszt a nehézlégzés jelentette, egy hét alatt harmincöt ilyen esethez riasztották a mentőket. Ugyanennyi esetben hívták szülő nőkhöz őket, az időjárásváltozás lehetett hatással rájuk – tudtuk meg a mentőszolgálat munkatársától

Huszonöt szívbeteget és négy szívinfarktust szenvedő személyt is elláttak, ebben az időszakban tizenhárom agyvérzés is történt. Magas vérnyomás miatt harminchárom személy került a mentőbe.

Csonttörést tizenöten szenvedtek, különböző traumák miatt harminchárom személyt kellett ellátni.

Testi sértést öt ember szenvedett, a megye területén öt autóbaleset történt, amelyben tizenkét személy sérült meg. Elmezavar miatt huszonnégy személy szorult segítségre.

Epilepsziás krízise egy embernek volt, lázas állapot miatt harmincötöt kezeltek, tizenöt személy ittas állapotban került a mentőautóba és tizennégyen ájultak el az említett időszakban, gyomormenés miatt hét, gyomorvérzés miatt pedig két embert kellett bevinni.

A statisztika szerin közterületről hat hívás érkezett a mentőszolgálathoz, ugyanennyi esetben asztmás krízis miatt volt szükség segítségre, és nyolc volt a rángógörcsben szenvedők száma.

Egy alkalommal allergiás reakció miatt kellett közbelépniük a mentősöknek, kilenc személy kómába esett, vírusos májgyulladást három esetben regisztráltak.

Történt egy gyógyszermérgezés is, egy másik személy pedig klórt ivott, így próbált öngyilkosságot elkövetni, de a mentősök időben érkeztek a helyszínre és megmentették az életét.

Amennyiben súlyos lelki nehézségekkel küzd, az öngyilkosság gondolata foglalkoztatja, vagy közeli hozzátartozójának, ismerősének öngyilkosságra utaló jeleket fedez fel viselkedésében, forduljon valamely lelkisegély szolgálathoz.

Székelyudvarhelyen a telefonos éjszakai lelkisegély-szolgálattól kérhet segítséget a 0754-800 808 és 0723-800 808 telefonszámokon, – ingyenes konzultáción vehet részt a székelyudvarhelyi családsegítő szolgálatnál, vagy fordulhat az Erdélyi Életvédők Egyesületéhez.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."