Itthon » Kék fény

Kisgyereket ütött el tolatás közben

Hároméves gyereket ütött el tolatás közben Korondon egy helyi sofőr.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Rendőrautó
Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2012. május 09., 11:23
6 hozzászólás. 

Egy korondi utcában gépjárművével tolatott G. L. helyi lakos május 8-án, 18 órakor, amikor figyelmetlen volt és elgázolta az úton levő hároméves G. K.-t. A balesetet a gyerek könnyebb sérülésekkel megúszta. Az autóvezető ellen gondatlanságból elkövetett testi sértés vádjával indult eljárás.



6 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
luigii
2012-05-09 12:45:45
A sok vett jogositvany eredmenye !!!!!
avatar
Attko
2012-05-09 14:35:41
Nehany kerdes: -Mit keres egy 3 eves gyerek egyedul az uton? Az gondolom egyertelmu mindenki szamara, hogy ha egy ekkora gyerek az auto moge kerul, akkor az se a tukrokben se hatrafordulva nem latszik.
- Hol voltak a gyereknek a szulei?
- Nem a szuloket kellene elovenni gondatlansagert, hogy miert engedtek a gyereket az utcara?
avatar
nakiakiraly
2012-05-10 09:42:12
Válaszok Attko kérdéseire
Kedves Attko! Néhány válasz a buta kérdéseidre:
- a gyerek szülei a kapun belül tartózkodtak (vagy nem)
- mivel a gyerekek falun az utcán IS szoktak játszani (illene tudni, hogy falvakban nem annyira gyakori az autó, mint városokon, sőt, néhol még az állatokat kiengedik az útra, mert így szokták meg az évszázadok alatt a székelyek - és nem csak azok) így a szülőket hibáztatni... hozzá-nemértésről tesz bizonyságot.
Nem, egyáltalán nem egyértelmű, hogy az autó mögött levő gyerek nem látszik. És ha egy nagy gödör van ott? Szóval az elindulás ha lassú lett volna, akkor a gyerek nem sérül úgy meg.
Egy kérdés:
- minden körülmények közt az autós az áldozat? Ha babakocsis anyukát ütnek el gyalogátkelőn, ha részeg sofőr balesetezik, vagy ha kiskorút ütnek el - és a rendőrség nem a szülőket hibáztatja, pedig ők is tudják, hogy mi a dolguk - miért van mindig valaki, aki rögtön mást hibáztat, mint magát a sofőrt?
avatar
Miky880808
2012-05-10 16:31:49
nakiakiraly...korondon rengeteg autó van és elég gyorsan hajt ott mindenki.aki ott lakik az tudja a legjobban...attkonak meg igaza van...mit keres a 3éves gyerek az úton felügyelet nélkül?játszanak a gyerekek az úton az tény de nem a 3éves aki még menni is alig tud.
vagy csak talán közeli ismerőse vagy rokona vagy és azért véded ennyire???igy már érthető az elfogultságod...de ekkora gyereket akkor sem engedünk ki szülői felügyelet nélkül az útra és ha ki is megy a szülő menjen vele.vigyázzon rá ő és fogja a kezét h ne történjen baj :) ennyi
avatar
Attko
2012-05-11 23:26:44
nakiakiraly, egy 3 eves gyereknek egy kozuton egyedul nincs mit tartozkodnia. Ha van jogsid es melleje tolattal is neha, akkor tudod hogy ami az auto hatso felenel van es nem eri fel a szelvedoig, azt tolatasnal nincs ahogy lassa a sofor...es ez nem fugg a sebessegtol. A korulmenyeket nem ismerem, de az ilyen reszletek fontosak. Ha babakocsis anyukat utnek el, ha reszeg a sofor stb...az egesz mas kategoria...de ne legy elfogult. A kozut a jarmuveke, a gyalogosnak csk a gyalogatjaron van elsobbsege, ugymond "igaza", egy 3 eves gyerek mit keresett az uton, megha falusi utca is. En sem engedem ki a gyerekem az utcara felugyelet nelkul, a minimum az hogy vigyazunk a gyerekeinkre...ez ami ott tortent az nagyfoku felelotlenseg a szulok reszerol, barki barmit mond (mar ha nem tartozkodtak a gyerek mellett).
"Nem, egyáltalán nem egyértelmű, hogy az autó mögött levő gyerek nem látszik"...szerinted egy 3 eves gyerek milyen magas...kicsit gondolkozz mielott marhasagokat irsz.
avatar
Attko
2012-05-11 23:31:30
"néhol még az állatokat kiengedik az útra, mert így szokták meg az évszázadok alatt a székelyek"...itt nem szokasokrol van szo, az allatok kiengedese is torvenyellenes, peldaul a szarvasmarhakat vezetni kellene torveny szerint a kozutakon...az mar mas dolog hogy ezt nem tartjak be, de amennyiben balesetet okoznak, nem okolhatjak a sofort, hanem a gazdat. Es az is tokmind1 hogy mennyire gyakori az auto...lenyeg hogy kozout, es kozlekednek rajta.

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."