Itthon » Kék fény

Leestek a diákok a partykamionról - Frissítve

Több diák leesett a diáknapok partykamionjáról pénteken délután a II. Rákóczi Ferenc utcában, néhány sérültet kórházba vittek a mentők. 

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
pirosrendszam2

Nem volt érvényes forgalmija

Már falun se lehet nyugodtan lejárt rendszámmal...
koccanasSzentlelek

Koccanás Szentléleken

A malomfalvi eltérőnél történt a baleset.
balesetCekend

Kicsúszott és nekiment a másiknak

A Cekendre vezető úton ralizott a kolozsi sofőr, de...

Leestek a diákok a partykamionról
fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. május 11., 17:03
50 hozzászólás. 

Az Udvarhelyi Fiatal Fórum elnökétől, Jakab Attilától megtudtuk, hogy a táncoló diákokkal a „fedélzeten" (kb. nyolcvanan lehettek) a város utcáit járó teherkocsi a II. Rákóczi Ferenc utcában haladt lefele 17 óra után néhány perccel. A gépjármű meg akart fordulni (körülbelül a Rompetrol töltőállomás és a készruhagyár főbejárata közötti útszakaszon), amikor az egyik mellvédként felerősített fakorlát eltörött, néhány diák pedig az úttestre, illetve egymásra zuhant.

itthon_diaknapokbaleset

A mentők néhány percen belül a helyszínre siettek, több sérültet a kórházba vittek.

baleset diaknapok03


Frissítés:

A városi kórház sürgősségi osztályán érdeklődve megtudtuk, tíz sérültet láttak el. Két fiatalt beutaltak, egyiküket agyrázkódással a sebészetre, másikat gerinczúzódással az ortopédiára. Egyikük állapota sem súlyos, csak megfigyelés céljából tartják bent őket.

További nyolc fiatal kisebb sérülésekkel, zúzódásokkal, horzsolásokkal került az orvosok kezei alá.



50 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Emdé
2012-05-11 18:34:01
Sajnos várható volt hogy történik valami az úgynevezett "party kamionnal" .
16:10 perc körül a kamiont követve a terelő úton figyeltem (mivel a kamion lassan ment) a diákok kifeküdve integettek (ez eddig rendben van) , csapkodták a közúti táblákat amit elértek , a Fernengel vagy fellenger üzlet közelébe érve előbb 2-3 srác pattant le és amíg a kamion állt a piros lámpánál befutottak az üzletbe néhány "falkon" jófajta Hargita sörrel felszerelkezve másztak vissza a kamionra ami időközben elindult .
Én sem voltam szent az iskolában de annak idején mikor elindítottuk a Diáknapokat nem ilyenre terveztük :unsure:
És itt még meg sem említem a beszólásokat amiket a járókelők kaptak néhány enyhén beszívott diáktól.
Minden esetre mielőbbi jobbulást a sérülteknek.
avatar
Tamas
2012-05-11 18:57:49
s
Emdé,nem kell itt okoskodni,elég ami megtörtént...Diákok vagyunk s mivan ha sört veszünk??? Először ott kellett volna legyél h lássad konkrétan mi történt,mert ahogy ez a cikk le van írva,háát...Nem egészen így történt.
avatar
scylla
2012-05-11 19:11:43
hat azer Emdé nehany dologban nincs igazad 1 biztos h a kamionon beszivott diak nem volt az biztos.Hogy a jarokeloknek nem szologattunk be azis biztos...
persze az egesz nem igy volt tervezve es elmondom neked es az ujsagiroknak is hogy bizony a baleset nem a diakok hibajabol tortent....kosz
avatar
koravagyok
2012-05-11 19:16:41
en ahogy olvasom Emde nem a diakokat hibaztatja, csupan leirta a viselkedest, amit o latott....
avatar
Luci
2012-05-11 19:23:38
...Tudjátok milyen egy betört állkapocs?...
Van akinek éppen most komoly problémái vannak ebből a balesetből, s kedves Emdé nem kellene itt pofázni, hogy ki ivott ki nem, semmit sem tudsz az egészről s jártatod a szád!
avatar
Emdé
2012-05-11 19:48:10
Tamas és scylla nehezen hiszem hogy ti ott lettetek volna (nem a gép előtt ülnétek most), én közel 2 kilométeren voltam kénytelen égetni a benzint a kamion után mivel előzni nem lehetett és a Fellengeres jelenetet saját szememmel láttam mikor 1 srác leugrott a lassan guruló kamionról , rá 15 másodpercre még egy és az Orbán Balázs utcába visszamásztak a mozgó kamionra , és az 50-s körüli nőnek se hiszem hogy jól esett (melóból hazafelé megfáradtan) amikor lekiáltották páran hogy gyere rázzad mama .

Én nem bántani akarok a hozza szólással csak másokat is figyelembe kell venni , lehet hogy az illető nő fárasztó munkanap után van és nem igazán hiányzik (bocs a megjegyzésért) néhány piás tini beszólása(nem mindenki de volt 1-2) aki eddig anyu és apu pénzén lebzselt és gőze sincs a napi robothoz.

És mivel a balesetet nem láttam de rá fél percre (sajnos) megint ott voltam eléggé képben vagyok a történtekkel .

Továbbra is a sérültek jobbulását kívánom .
avatar
beszabepis
2012-05-11 20:00:49
Rég végeztem a sulival, nekünk is volt kamionos felvonulás diáknapokon, viszont mi(azaz az évfolyamtársak) nyitott utánfutóba buliztunk aminek nem voltak korlátai amibe támaszkodni lehetett volna, mégse történt soha ilyen baleset... Nem értem... Most hogy mégnagyobb figyelmet szentelünk a biztonságra annál hamarabb történik meg a baj... Meg a mai fiatalság annyira puhány hogy nem csodálkozom rajta h arccsonttörés is volt ott, a "facebook" meg a sok hüe jatékok meg a sok "pia" nem igazán edzi a csontokat ...;)
avatar
Pál Szabolcs Szasza
2012-05-11 20:03:56
Emdé .... en pl ott voltam es a fejem felol szakatt le a lec a kezemre meg stb stb .... beszivott diakok? ahhh... Nem a sortol lett itt baleset... Hanem ahogyan vezettek a kamiont.... miert nem tudott egyenesen felmeni a kosutba? minek kell meg vissza fordulni a szigetbe vagy hova akart menni... ez nem versenypalya... itt emberek epsegerol van szo .... ha en sem kapaszkodom meg (bar majdnem a lec a kezembe torott el) akkor enis kirepulok oda... ha normalisan lett volna vezetvel a kamion nincs problema...
Az meg hogy van nehany sor.... Diaknapok rolluk szol es mindenki azzal fokozza amivel akarja ha sajat hibajabol esik le valaki a kamionrol az mar magan ugy...
avatar
surmiii
2012-05-11 20:04:19
Kedves diákok,tisztelet a kivétel sajnos nem tudtok viselkedni.Se józanon,se 1-2 pohár után... :(
Már a felmászáskor,kitapostátok a virágokat,amit ugyebár mások ültetek és gondoztak,de mit mit számít az nektek.. :angry: Néha nem ártana ha cselekvés előtt gondolkodnátok is.. :shock:
Én is sajnálom akiket baleset ért,hisz én is csak 1 szülő vagyok.
De a buli meggy tovább!!
avatar
Pál Szabolcs Szasza
2012-05-11 20:06:21
beszabepis egy lanynak lett ez a tores... es nem arrol ismerik az emberek hogy nagy pias lenne.... szoval szerintem amit irtal ertelmetlen...
avatar
bbalazs88
2012-05-12 09:02:31
Első sorban remélem, már jobban vannak a sérültek. Viszont nem igazán értek egyet a srácokkal. Én is kényszerből kísértem a kocsival a kamiont és sajnos tényleg a partyarcok kicsit kiviselték magukat. Engem nem zavar az a része, hogy ittatok fent (ez ezzel jár), de az már rátok vall pofátlanságra, hogy ki kiabáltatok a kamionból a járó kelőkre meg stb. Maga a leesés pillanatában nem voltam ott, de nem hinnem, hogy a kamionosnak tudható be. A hátatok mögött autózva több alkalommal is láttam, hogy többen nekidőltök a kamion oldalán levő deszkának, ami már törésig meghajlott.
Bennetek kellett volna, legyen egy csepp józanész, hogy ezt észrevegyétek. Ráadásul meg most utólag is nem mást hibáztatni.
avatar
tuncykeee
2012-05-16 16:20:42
na figyuka...puhany diakok?nekidoles a deszkanak?tudod miyen egy hetveget korhazba lenni ugy ogy azt se tudod milyen bajod van?aki nem volt ott nem tudom miert kell jartassa a szajat.........a tartolecnek NEM neki doltunk,hanem ahogy a kanyart vettuk akiknek nem volt miben kapaszkodni nekunk estett es a lec nem tudott megtartani kb 40 embert...ugye nem baj??????????????????????????????????????????????ott voltam,elottem torott at a lec...es kepzeljetek nem voltam pias....hogy jon barki ahoz h itelkezzen????????konnyu kivulallokent beszelgetni...
avatar
tuncykeee
2012-05-16 16:26:27
hallod-e te bla bla..hetedik eve hogy van pary kamion.....es ki az a hulye aki felul????hat ha most kb voltunk 80an akkor szorozd be a 80at hettel es az 560 ember....560 hulye ember???????na kicsit gondolkozz el....en pl virag taposasrol nem tudok,es nem volt senki reszeg a kamionon...a jokedv nem egyenlo a reszegseggel(ez annak szol aki erre fogta)...itt akinek lenne oka kommentalni azok az erintettek lennenek...nekunk nem jar a szank akkor mas mitkell foglalkozzon?.....minden ember magat minositi...de ez azert durva..mar egyesekbol a rosszindulatusag beszel.....de hat ez van....szegyellhetnek egyesek magukat....artatlan emberek kerultek a surgossegre s nem szegyellite magatokat hogy aztmondjatok h reszegek voltak/voltunk.....hat ezekre nincsenek szavak...mindenki gondolhat amit epp akar...mi tudjuk h mi volt es az ilyen emberek elott nem eri meg bizonygatni.....
avatar
Pál Szabolcs Szasza
2012-05-11 20:13:12
Akkor a kamiont ne oda rendeljek ahol meg felse lehet menni ra! A rossz szervezes megint nem a fiatalok problemaja.... ok csak kihasznaljak ezt a lehetoseget hogy van/volt ilyen program a varosba ;-)

A kamion amig normalisan ment a varosba addig nem volt problema !
avatar
beszabepis
2012-05-11 20:17:21
re:
Kedves Pal Szabolcs Szasza ha ilyen értelmiségi okos gyerek vagy akkor miért nem te rendezted az egész bulit...?
avatar
Pál Szabolcs Szasza
2012-05-11 20:20:44
Mert ha egyszer nincs kozom a szervezoseghez miert rendezzem en? az osszes party kamionos bulit vilagszerte ezert tiltjak be mert orokke gaz van belolle.... De hidd el ha nekem is szavam lett volna akkor nem deszka tartotta volna oldalt az embereket a kamionon ;-)
avatar
Tamas
2012-05-11 20:21:23
s
Befosok itt az emberektől basszkiiiii...Ne h azt merje valaki mondani h a sör miatt történt a baleset! Emberek,nagyot gázolt a sofőr,én néztem hátulról még a tükörbe röhögött is.Ott lehetett sör,akármi,amilyen sebességgel megfordult azt nem lehet elnézni...
avatar
Emdé
2012-05-11 20:41:22
Pál Szabolcs Szasza és Tamas-s itt rég nem azt mondom hogy csak a pia tette meg a hatását , az biztos hogy a sofőrt is elkapta a "buli hév" , és szerintem azok akik jelenleg a kórházba vannak csak rosszkor voltak rossz helyen , bár igaz hogy most ezek a napok rólatok szólnak és értetek vannak (köszönjétek hogy 20 évvel ezelőtt elkezdtük).
Nagyjából ha az arányokat veszem külső szemlélőként a mostani baleset 6o% (hirtelen manőver) a sofőr 4o% diákok (minél többen fent akartatok lenni), és ha a fizikaórán figyeltetek volna a tömeg + gravitáció rossz páros
avatar
Tamas
2012-05-11 20:47:10
s
hát te megcsesztél,ember.mit százalékolsz itt nekem? láttade mikor történt??ott voltálee??? ha arrafelé voltál a kocsival,amit mondtál,megálltál-e segíteni???köszönjétek h elkezdtük...chh
avatar
Pál Szabolcs Szasza
2012-05-11 20:54:18
Emdé orvendjel nem voltal ott fordulj szepen az eg fele es koszond meg az eleted :) mert egyik percbe meg mosolyogsz a masikba mar nem biztos elsz...
avatar
daniel86
2012-05-11 21:09:47
ki a hibás...
Ott voltam, láttam, de nem esküdnék semmire, mert biztos, hogy az is másként látta, aki mellettem volt. És a diákok közül is mindegyik másként mesélné el.
Tény, hogy a gravitációnak semmi köze, az a normálisnál (1 G-nél) is kevesebb volt. Itt a centrifugális erő döntött.
A sör (vagy esetleg valami más) esetleg csak annyiban játszhatott közre, hogy ilyenkor lassabbak az emberek reflexei, könnyebben kibillentheti az embert egyensúlyából, fogalmam sincs, hogyha mindenki színjózan lett volna, akkor nem-e lett volna kevésbé súlyosabb kimenetelű a baleset. Nem hibáztatom a diákokat, vagánykodnak, élvezik a fiatalságukat, róluk szól az egész, ez egy szerencsétlen baleset. Talán a sofőr is benne van.
Viszont megfelelő biztonsági intézkedésekkel megelőzhető lett volna. Szerintem itt kell keresni a hibát, hibást, vétkest... :(
avatar
Blabla
2012-05-11 21:10:36
Sok elfogult kölyök, 0 IQ szinttel ne magyarázkodjon itt. Minek kellett annyira támaszkodni annak a tartó fának? Egyáltalán mért kell felülni egy olyanra, amikor lássátok, mert hát Pál Szabolcs hogy a fenébe ne látta volna, hogy milyen rozoga állapotban van, MÉRT KELL FELÜLNI? Sofőrt hibáztatni? :)) Mind egytől egyig hibás, aki fent volt a kamionon. Lökték egymást, nem kicsi nyomást helyezhettek a tartófára. Az nem törik el magától. Aki megsérült, annak szívből gyógyulást kívánok. A többi meg csak húzza meg a seggét, hupsz, ezt a kamionon kellett volna, talán nem sérültek volna meg ennyien. :pinch:
avatar
kszl
2012-05-11 21:15:54
Megdöbbentem az egészen. Annak idején hat diáknap szervezésében vettem részt, de akkor teljesen más volt a hangulata az egésznek.
Nem kell keresni a hibákat, hogy pl. a Fellengernél miért szolgálták ki a pelenkás suhancokat alkohollal, amit a törvény amúgy is tilt, vagy hogy miért is fordult meg a kamion olyan helyen, ahol nem szabadott volna...

Ami tény az tény... sajnos megtörtént. Itt a sok okoskodás helyett arra kellene törekedni (figyelni), hogy a jövőben hasonló ne forduljon elő.
avatar
Emdé
2012-05-11 21:17:07
Tamás és Szabolcs , nem vitatkozok veletek láttam amit láttam , mint mondtam nem mindent a ti számlátokra írok fel , de Tamás próbálj meg emberként viselkedni , megálltam-e? igen , próbáltam-e segíteni ? igen , az hogy nem tudtam túl sokat az az én gyengeségemet jelzi de legalább megpróbáltam , nem úgy mint sok társatok aki félrehuzodott és most esetleg a gép mögül szájhősködik.
avatar
Tamas
2012-05-11 21:17:30
b
Blabla,te se voltál ott fogadni mernék s itt túrod a nyálad...Ejsze nekünk nem szabad hozzászólni a cikkhez te? Másik dolog,valamibe kell kapaszkodni,azért voltunk a szélén,h ha már ott az a palánk akkor miért ne menjünk a közelébe?? Másik az,hogy ha a soför úgy ment volna hogy a város többi részein,akkor nem lett volna ez a baleset!
avatar
Tamas
2012-05-11 21:20:20
s
Képzelem,hogy megállhattál baszi...Jó udvarhelyi szokás szerint,ha van valami ott van egyből,de ha kellene segíteni,akkor a kocsiból ki nem dugja az orrát,inkább bámul ki két nagy szemmel az ablakon...Fogadni mernék,te is ezt csináltad!
avatar
Blabla
2012-05-11 21:31:57
Első kérdés: ki az a hülye aki felül arra a kamionra?
Második kérdés: nincs kérdés.

Így legalább (bocsánattal legyen mondva) leestek páran a nagy lóról :D
avatar
Emdé
2012-05-11 21:32:17
Tamás te bebizonyítottad hogy egy száj karatés vagy , tudod mit javasolom hogy indulj polgármester jelöltnek , de valószínűbb hogy a jelenlegi hozza állasoddal (és tudásoddal) valamelyik "sufni" műhelyben végzed , és siratod "azokat a szép" éveket amikor még apuci fizette a netedet.
Mert ezzel a mentalitással tovább nem viszed .

Továbbra is mielőbbi gyógyulást a balesetet szenvedőknek.
avatar
persze
2012-05-11 22:35:17
A baj megtortent es felelotlensegbol...nem kell pofazni nincsenek felkeszulve moderalt viselkedesre...sajnos.
avatar
andor512
2012-05-12 01:11:24
Láttam őket énis, de ahogyan viselkedtek várható volt.

Egy páran ugráltak le -fel mikor én láttam. (Pontosabban mikor a Jungel előtt haladtak el)

Sofőrt nincs miért hibáztatni, a diákok is gondolkozhattak volna, hogy nem kellene nekidőlni meg minden azoknak a vékony léceknek.
avatar
surmika
2012-05-12 02:15:21
Az emberek felelőtlenek, nem figyelnek egymásra, mindenki csak magával foglalkozik... Szerintem itt mindenki büntetendő, mivel hogy az uff is hibás volt hogy nem mérte fel, hogy mennyire veszélyes ennyi embert felengedni egy ilyen kamionra, a cég is hibás volt, mivel hogy tudták hogy a léc nem bir el annyi embert ha rá támaszkodtak, a diákok is tolongtak... A szülők is hiába támadják az uffot, mert a diákok a saját felelőségükre szálltak fel a kamionra, bár ők se gondolták át, hogy bármi megtőrténhet... Ebből mindenki tanúlt, legfőbbképp az UFF, ezután nem kell kivitelezni a party kamiont...
Én is minden évbe vagytam arra, hogy a város utcáin egy fa..a kis kamionon partyzzak a barátaimmal, de átgondoltam mindig, hogy mi van ha leesek a kamionról a tolongás végett, így nem is próbálkoztam meg vele... Gyógyulást a sérűlteknek, sajnálok mindenkit aki jelen volt! :dry:
avatar
animee
2012-05-12 02:21:52
lav pared
nem baj sracok, nem kell nyomni a nagy dumakat, hogy ha tudtam volna, s ha ugy lett volna, s bla bla bla...mese.
jovore zart dobozos hutokocsit kaptok a felvonulasra, hogy nehogy valaki le essen a kamionrol... ja es mielott felmasznatok ra, azelott utvonalat egyeztetunk, hogy ne menjen a "sziget" fele, hanem egyenesen a "kossuthba"...egy kis brassoi kiterovel... :evil: :evil: :evil:
avatar
goliczalaura
2012-05-12 03:11:29
B) hehe, tegnap a szivárvány volt a címlapon,ma meg a részeges diákok.....
holott történt egy baleset és kész, szerencsére maradandó sérülést nem szenvedett senki, ez a lényeg .... a diákok viselkedését meg nem itt kell kritizálni, legyen az majd holnap címlap, vagy egy hét múlva mindegy :) peace van :) :silly:
avatar
mark-o
2012-05-12 09:46:17
Eszméletlen mennyire pofátlanok voltatok fiatalok ! Rengeteg utcában panaszkodtak a kamionon tartozkodó fiatalokra : Orbán Balázs , Tamási Áron , Wesselényi és még lehetne sorolni ! Idös bácsiknak , néniknek kiabáltatok be ide nem illő szavakat ! és akkor elértetek a május1 gyár elé na és ott vert arcon Isten ostora , hogy kicsit térjetek észhez !
avatar
Hajna
2012-05-12 09:46:32

Kedves vádolók! Felhívnám a figyelmüket, hogy hiába drogosoznak és iszákosoznak le mivel akik leestünk és sérülést szenvedtünk a barátaimmal együtt, egyikünk se ivott és egyikünk se volt műveletlen mivel nem mi voltunk akik ki-be ugráltunk a kamionból. Na mindegy, hiába hogy mi buliztunk és semmit nem rongáltunk és rosszalkodtunk, mi voltunk az áldozatok akik kiestünk. Hát sajnos ez van, nem kell meséket írni, főleg azok ne akik még ott se voltak. Gyógyulást a többi áldozatnak :)
avatar
scylla
2012-05-12 10:25:40
Egy biztos hiaba mondjatok h 2 utcaval arrebb igy me ugy viselkedtunk meg beszologattunk,a baleset nem ennek a kovetkezmenye volt.figyeljetek a tavaly a partykamionon egesz korbe fem korlat volt es kb 2x ennyien voltak rajta.az akkorit mar mertem tolongasnak nevezni.Hajna igazad van.
En annal a deszkanal alltam amelyik eltorott es mellettem estek le a lanyok a kamionrol,a szerencsen mult h en meg tudtam tartani magam.
Az h az iden az uff egy ilyen trailert szerzett nem tudom hibaztatni.
A sofor ahogy a kanyar egy reszet bevette ralepett a gazra az egesz trailer megdolt es aki nem tudta megtartani magat az a deszkanak esett es lezuhant.hat ez tortent.ebbe nem jattszott kozre se sor se beszologatasok sem tabla elforgatasok.
avatar
Krisztián
2012-05-12 10:45:00
Vonják felelősségre azt aki ilyen hülyeségeket talál ki. Jakecnek a marhaságai. Zöldfülű.
avatar
Kitta
2012-05-12 11:15:58
Aki nem volt ott a helyszínen és nem látta,hogy mi történt,akkor itt most miért kell kavarni a sz@*t? A sofőr gyorsan vette be a kanyart,ahol mellesleg el sem fértünk volna, mindenki dőlt a kanyar irányaba,mivel nem volt mibe kapaszkodni,és a nagy súly miatt letörött a deszka és leestünk a kamionról. Nem volt itt sem részegedés,sem "betépett"-ség sem. Nem kell pletykálódni.Aki ott volt és látta,hogy mi történt az írja a kommenteket,ne az,aki csak feltételezi a dolgokat.Kössz.
avatar
vistvan92
2012-05-12 12:03:19
Emdének, teljesen igazat adok!:P..
avatar
szattilasz
2012-05-13 12:02:03
Tisztelt szülők, sértettek és barátok
Tisztelt szülők, sértettek és barátok – Parti Kamion Baleset

Sajnálattal értesültem én is a parti kamionos balesetről, és megdöbbentett a hír, hogy ilyesmi történt a barátaimmal.
Én, ezúttal nem voltam jelen az eseményen, de állíthatom, egyike vagyok a felelősségre vonható személyeknek!

Első alkalommal 2010-ben szervezett az UFF Parti kamiont. Könnyű lenne számomra azonban az UFF színei mögé bújtatni ezt az eseményt!
Jómagam voltam a kezdeményezője és az egyik kivitelezője a programnak akkor és rám, és egy kedves barátomra volt bízva az egész kamionos körmenet leszervezése, a kamionos hangtechnikától kezdve a kamionról lelógó lufikig, minden.
Külön szeretném kihangsúlyozni, hogy 2010-brn nem kaptam engedélyt az UFF elnökétől ezen esemény leszervezésére, de hosszas kitartó kérlelésem után, a barátaim segítségével sikerült meggyőzni a vezetőséget, hogy engedélyezzék a körmenetet.
Akkor is kifejezték rosszallásukat, de nem vettem figyelembe és kigurult a kamion.
folytatás...
avatar
szattilasz
2012-05-13 12:02:33
folytatás...
Innovációt akartunk hozni a diáknapokba.
A kamion akkor sem volt biztonságos, csak egy csípőig érő fémkorlát védte az utasokat a lepottyanástól!
A körmenet ennek ellenére akkor biztonságosan zárult, senki nem esett le a kamionról, és mindenki pozitív élményként zárta le az eseményt.
2011-ben a szervezők meghatványozták a kiguruló kamion biztonságát, magasabb korláttal, és korlátozott férőhellyel indult a kamion!
A budapesti Budapest Parádé adta az ötletet, ahol 30-40 kamion gurul végig az Andrási úton, tele táncoló emberekkel, ott is egyetlen korlát védi az embereket a kizuhanástól, sőt legtöbb esetben kétemeletes teherautókról is beszélhetünk.
Találgatni lehet, hogy mi okozhatta a balesetet, de meggyőződésem, hogy azt nem a szervezők mulasztása okozta, hiszen jól látható a képeken, hogy az utánfutó magas korláttal volt felszerelve, sokkal magasabbal, mint az előző években.
avatar
szattilasz
2012-05-13 12:03:04
folytatás
Ha valaki felelősségre vonható, az ebben az esetben én vagyok, nem Jakab Attila, hiszen ő sosem díjazta a Parti Kamion projektet.
A diáknapokat szintúgy, mint számos fiataloknak szóló rendezvényt nem a vezetőség, hanem a diákok szervezik, ez fontos, hogy tudatosuljon mindenkiben.
Nem kérdés, hogy jómagam milyen tanulságot vontam le a balesetből, csak egyetlen kérésem van a sérültekhez, és a sérültek szüleihez, hogy mielőtt elkezdene bárki is felelőst keresni az ne tegye, mert itt vagyok, és készen állok felelősséget vállalni a történtekért.
-Részvétem, sokat gondolok rátok!
Szabó Attila - www.facebook.com/szattilasz
avatar
Kitta
2012-05-13 16:04:59
A korlát magas volt,csak éppen a fa lécek kb 5cm-s vastagsága nem bírta meg azt a "pár" kilót. Már akkor észrevehető volt,amikor másztunk fel a kamionra,ugyanis a faléc meggörbült. Úgy gondolom,hogy nem a mi(táncoló diákok) hibánk,hogy letörött a léc. Remélem,hogy mindenki minnél hamarabb helyrejön,értem ez alatt magamon kívűl a többi 9 személyt.
avatar
vogul
2012-05-13 19:22:18
Kedves Ta!más! Nem vonom kétségbe a diákok szórakozási igényeit és jogait, de engedd meg, hogy hozzáfűzzem a következőket : ti KÖZÉPISKOLÁS diákok vagytok (tehát kiskorúak), nem egyetemisták (hagyományosan inkább őket lehet diákoknak nevezni). Az a kijelentésed, hogy mi van, ha sört vettetek, csak azt juttatja eszembe, hogy mennyire nagy csapda az alkohol ...
Nem kell elfogultnak lenni, és pártolni a pártolhatatlant - ezt scyllának írom - mert ezzel nem segítesz, csak rontasz a helyzeten. A szemtanúk szerint igenis sörözés volt, beszólások, stb. De ennek csak a tárgyilagossághoz van köze (és a jóérzéshez, amit az alkohol befolyásolt), nem a balesethez.
Ami történt, sajnálatos, a baleset körülményeit pedig a hivatalos vizsgálat eldönti.
Nagyon együttérzek a balesetet szenvedőkkel, de mindenki tegye a kezét a szívére : elkerülhető lett volna?
avatar
vogul
2012-05-13 19:35:38
@Kitta - most azt akarod mondani, hogy aki nem volt ott, ne szóljon hozzá? Hát rajtatok kívül kit fogadsz el jelenlévőnek? Ez azt jelenetné, hogy minden észérv ellenére az az igaz, amit te mondasz? Pedig a léc BELÜL törött el, nem kívül, ahová a centrifugális erő normálisan lökné az embert. Vagy ide-oda dőltetek, vagy rosszul állsz fizikából?
Én nem vagyok a bulizók ellen, csak marhaságokat ne állítsál, legalább elfogadható érveket sorakoztassál fel. Oké?
avatar
csutak7763
2012-05-14 11:45:50
szattilasznak es mindenkinek
?
avatar
a_szöszy
2012-05-14 19:19:05
1.Nem tudom itt ki mennyire tud vezetni, én semennyire, de eleg sokat autozom, tehat tudom, hogy a szigetbol visszafordulni a szigetbe, eleg merész kanyar, meg egy szemelygépkocsival is nemhogy egy többtonnás kamionnal, aminek a hatso rakterén EMBEREK és nem bananok vagy paradicsomok vannak!
2.Felelőtlenség, embereket tenni egy olyan kamionra, aminek a tarto oldallécei, fából vannak, tavalyi kamion sokkal biztonsagosabb volt, és szó mi szó sokkal vandálabbak voltunk...
3. A diákok nem hibásak a fizika torvényei és a gravitácio miatt! Amikor a sofőr vette a kanyart, sodrodtunk a kamionnak a hatso részével, ha akartuk, ha nem.
A leesettekkel szemkozti oldalon altam és ahogy fogtuk a lévcet az a kezunkben maradt, és 3an kapaszkodtunk bele nem 30an.
A baleset előtt történt szombatfalvan, a jelzőlámpánál, indulaskor, olyan gázzal indultunk el, h mindenki 3 métert csúszott hátrafele a lendülettől! Ne mondja nekem azt senki, hogy ez a mi felelősségünk!
avatar
a_szöszy
2012-05-14 19:22:36
U.I. A sofőr miért vállal el egy ilyen "akciót" ha utána meg van sértődve, hogy "belevittük a hülyeségbe"
Én ott voltam, és láttam, hogy már a végén meg sem mertünk mozdulni a kamionon, a sok balszerencse miatt ami még ezen kivül ért útközben, nem hogy pont egy ilyen kanyarnál vandálkodjunk... Aki nem látta, nem volt ott, nem érezte és még a diákokat hibáztatja, azt megkérem, hogy próbálja ki és utána jártassa a száját!
avatar
yossarian
2012-05-15 11:29:30
re:

Kedves a_szöszy, lenne néhány észrevételem az általad leírtakkal kapcsolatban:

1."a hatso rakterén EMBEREK és nem bananok vagy paradicsomok vannak!"
Mit kerestek ott az emberek??? Egy nyerges vontató rakterében!!!
2."Felelőtlenség, embereket tenni egy olyan kamionra, aminek a tartó oldallécei, fából vannak, tavalyi kamion sokkal biztonsagosabb volt, és szó mi szó sokkal vandálabbak voltunk..."
Mindenféle kamion rakterébe felelőtlenség embereket tenni, annál is inkább, mert nem is egészen törvényes. Dönthettél volna úgy hogy nem szállsz fel, ez viszont kizárólag a te felelősséged !

avatar
yossarian
2012-05-15 11:42:29
@a_szöszy
3. "A diákok nem hibásak a fizika torvényei és a gravitácio miatt! Amikor a sofőr vette a kanyart, sodrodtunk a kamionnak a hatso részével, ha akartuk, ha nem. "
A gravitáció miatt valóban nem, de a saját testi épségéért valamilyen szinten igen. Feltételezem senki nem kergetett benneteket husánggal a kamion körül , hogy felszálljatok. De ha már úgy döntöttél, hogy felszállsz - és nem a kabinba!!! - úgy gondolom, hogy a saját testi épségedért te is felelős vagy.

4."Aki nem látta, nem volt ott, nem érezte és még a diákokat hibáztatja, azt megkérem, hogy próbálja ki és utána jártassa a száját!"

Én sem voltam ott, mint ahogyan azok a szülők sem akiknek a gyerekei megsérültek. Jól értem, hogy pusztán azért, mert mondjuk egy szülő épp a munkahelyén volt, vagy máshol, akkor nem lehet véleménye vagy nem adhat hangot a felháborodásának? Vagy bárki, akinek átsuhan az agyán, hogy legközelebb az ő gyerekével is történhet hasonló ?
Mielőbbi gyógyulást a sérülteknek!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."