Itthon » Közélet

Életveszélyes a Homoród utcai fahíd

Ismét nagyon megrongálódott a Homoród utcai fahíd, életveszélyes lett. Idén aládúcolják, jövőre új híd épül.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

homorodutcaihid1
homorodutcaihid1
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2012. július 06., 10:50
4 hozzászólás. 

Mozgó deszkák, kiálló szegek, hiányzó faelemek – a Homoród utcai kishíd állapota évek óta visszatérő problémája az ott lakóknak, illetve a városházának. Habár két-három évente felújítják, kicserélik a deszkáit, a megnövekedett gépjármű-forgalom újból megrongálja a hidat. Néha életveszélyes közlekedni rajta, talapzata is egyre gyengébb.

Mint a városházán megtudtuk, jelenleg egy cég van megbízva azzal, hogy két héten belül ideiglenesen kijavítsa, illetve aládúcolja a fahidat – ez valószínűleg forgalomkorlátozással jár majd. A híd alá egy vasszerkezetet helyeznek , ideiglenes megoldásként ez egy évig lesz a helyén.

homorodutcaihid2

A városháza műszaki igazgatója, Tikosi László szerint jelenleg az új híd megvalósíthatósági tanulmánya készül egy gyergyói cégnél, s ha minden megfelelően halad, akkor jövőre teljesen új hidat készítenek a Homoród utcában.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
Erdekel
2012-07-06 13:09:23
Kiváncsi fáncsi
Kérdés hogy odáig ki fogja-e bírni?
avatar
Homorod u.
2012-07-06 14:06:25
megoldás?
Korlátozások már vannak (3 darab). Sajnos egyiket sem tartják be.
Első megjegyzés: 1,5 t-nál nehezebb jármű nem hajthatna keresztül a hídon. Ennek ellenére a 2 – 2,5 t-ás jeepek 80-100 km/h-ás sebességgel hajtanak át rajta; kis teherautók, dubák, traktorok úgyszintén nem tartják be a fenti korlátozást. A kapudon félve lépsz ki, mert minden percben veszélynek vagy kitéve.
Második megjegyzés: Meglepődve nézem az autómentes, kihalt utcát. Elképzelni nem tudom mikor készült ez a felvétel. Ugyanis az utcában lakók gépjárműveiket az “állomásozni tilos“ tábla dacára az úton tartják, nem csak egyet, hanem ötöt-hatot (tisztelet a kivétel). Lévén, hogy nincs járda, ezzel lehetetlenné és életveszélyessé teszik a kisgyerekek, idősek- és nem csak- közlekedését. A járókelők felháborodva tesznek megjegyzéseket, de tehetetlenek.
Harmadik megjegyzés: Egyirányú forgalom dacára, szembejövő autóval is találkozol, és ezen a keskeny utcarészen tényleg nincs ahová félreállj.
avatar
Homorod u.
2012-07-06 14:07:04
megoldás?
Kismamák, babakocsival közlekedők, idősek, kerüljétek ezt az utcát saját testi épségetek érdekében!
Végkövetkeztetés: A polgármesteri hivatal felújíthatja a hidat, de mindez teljesen fölösleges ha az ott lakók, vagy ott közlekedők nem tartják be a már kifüggesztett közlekedési táblákat.
A megoldáshoz közlekedési táblákra se lenne szükség, mert a „jó érzésű” ember nem száguldozik egy keskeny, járda nélküli, szűk utcában, illetve nem parkolónak használja az utcát.
De ha már a forgalmi táblákról is szó esett, még egy negyedik tábla is jöhetne: a 30-as sebességkorlátozás, mert “jó érzésnek” hiányában vagyunk.
avatar
Szilárd93
2012-07-08 10:09:36
OMG, akkor Lövétén csupán 1 híd biztonságos....

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."