Itthon » Közélet

Miklós Levente: nem állok senkinek az útjába

Az Udvarhely Táncműhely igazgatója fellebbezett jegye ellen, de az eredménytől függetlenül nem folytatja munkáját az intézmény élén.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Miklós Levente, az Udvarhely Táncműhely igazgatója
Befejezte a Táncműhelynél Miklós Levente | Fotó: Csedő Attila/archív
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. november 13., 14:09
3 hozzászólás. 

A kulturális intézmény vezetője nyilatkozatot juttatott el szerkesztőségünkbe, melyben a korábbi, intézményvezetői tevékenységére irányuló értékelésre reflektál.

„Az elmúlt hét évben a legjobb tudásom szerint dolgoztam, az intézményvezetés mellett pályázatot írtam, szerveztem, ha kellett, plakátoltam is. Ez idő alatt meghonosítottunk egy magas művészeti színvonalú fesztivált, a Tánc Tavaszát, illetve annak testvérrendezvényét, az Össztánc ősszelt, szolgálva ezzel is a közt, hiszen olyan előadásokat láthattak nézőink, melyeket azóta is magukkal hordoznak" – írja Miklós.

„Én tisztességgel, becsülettel végeztem mindig tevékenységemet. Ez márpedig nem 4,93-as jegyet ér! Méltatlan az is, hogy olyan bizottság értékelte a munkámat, melynek tagjai nem ismerik az általam vezetett intézmény tevékenységét, nem a leadott dolgozatot pontozták, és a törvényt sem tartották be" – állítja az intézményvezető.

„Éltem fellebbezési jogommal, de nem kívánom megvárni az újabb megalázó minősítést. Szerződésem december 30-ai lejártáig végzem a munkám, szervezzük a jelenleg is zajló Össztánc ősszelt, felújítjuk az Amit akartok előadásunkat, amelyet három nagyobb erdélyi városba is elviszünk, továbbra is működtetjük a rendszeres heti gyermek- és felnőtt táncházakat" – számol be tevékenységéről az igazgató.

„A fellebbezés eredményétől függetlenül nem szeretnék a továbbiakban itt tevékenykedni, nem állok senkinek az útjába, engedem, hogy létrehozzák a Székely Népi Együttest, ahogy az értékelő bizottságom elnöke (András Mihály, a Csíkszeredai Hargita Székely Nemzeti Néptáncegyüttes igazgatója - szerk. megj.) nyilatkozta. Ebben a témakörben nem kívánok a továbbiakban nyilatkozni" – zárja véleményét Miklós Levente.

A táncműhely vezetője nyilatkozatában megköszönte a tánckar minden egykori és jelenlegi tagjának, az irodai és műszaki munkatársaknak és alkotóknak munkáját. Az igazgató külön köszönetet mondott Antal József, Ivácson László, Bodor Johanna, Orza Calin, András Lóránt, Katona Gábor, Furik Rita, Bozsik Yvette, Iványi Marcell, Juhász Zsolt, Uray Péter rendező-koreográfusoknak; Cári Tibor, Orbán Ferenc zeneszerzőknek, a Heveder zenekarnak; Bocskai Anna, Csíki Csaba, Kiss Zsuzsa, Ambrus Amaryll, Simó Júlia, Benkő Éva, Márton Erika, György Eszter jelmeztervezőknek.

„Bízom benne, hogy közösen maradandót alkottunk, azzal, hogy értékes és emlékezetes előadásokat hoztunk létre" – írja az igazgató. Kérdésünkre válaszolva Miklós elmondta, továbbra is a kulturális életben szeretne valamilyen formában tevékenykedni, de nem kíván a továbbiakban az Udvarhely Táncműhelynél dolgozni.



3 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
siculus07
2012-11-14 12:31:06
ha nem hoznak létre akármelyik táncegyüttes alá, mellé, egy táncosokat képző iskolát akkor adtak a szarnak egy pofont. egy jó táncos képzése is -akár a focistáké- kora gyerekkorban kezdődik és legalább 10-15 évig tart.el kell dönteni hogy csak néptánccal foglalkoznak vagy kortárs (tánccal) balettal is,teljesen más műfaj és más képzést is igényel.20 éves koráig csak néptáncot tanuló gyerekből nem lesz nemzetközi szintű kortárs táncos.nem tudja súlypontját elemelni eléggé a földtől a lábizmai túl merevek lesznek az egész teste rugalmatlan lesz a kortárs ballet igényei képest.ez hasonló mint a rövid (100 méteres ) és a hosszú táv futók teljesen más test alkattalrendelkeznek.valahol egy kisebb fajta csoda hogy M.L. egy ilyen emberanyagból ezt -szerintem alacsony színvonalú- produkciókat is összehozta.egyáltalán van -e igény igazán színvonalas kortárs táncra?!nagy baj hogy nincsen egy debrecen nagyságú színmagyar erdélyi város amely itthon tudná tartani a tehetséges művészeket és értelmisé
avatar
Bethlen10
2012-11-14 21:46:56
?
Levente, gondolkoztál már azon, ha már hagyod a Táncműhely vezetését az esetleg jobban "hozzaértőkre", a Könyvtár vezetése nem volna egy szép kihívás számodra? Teszem fel ezt a kérdést az udvarhelyi kultúra, semmint egy személy érdekében.
avatar
esemes
2012-11-23 01:59:31
Igenis!!!Jelentem tisztelettel...
Igenis kell a színvonalas Városi Könyvtár és kell a színvonalas Udvarhelyi Táncelőadás,minden Kultúra kell ennek a városnak!
FIGYELEM:
...mert ez egy iskolaváros volt hajdanán és JELENTEM ma is az! legalább is kellene hogy legyen.
Bagatell az ilyen megközelítés is Bethlen10 ,mert itt NEM ERRŐL van SZÓ!!!
Kedves Siculus07 pedig aki táncosnak áll, legyen bármilyen korú ezt tudja és vállalja!Aki igazi táncos, annak kell menjen a nehézkesebb - de szerintem természetes,ösztönös - néptánc és a könnyedebb modern"színvonalas" tánc is.
"Hanem pedig fogja hát meg a csizmáját és akassza fel egy szögre a sutba!"
Tisztelettel tetszik érteni?!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."