Itthon » Közélet

Budapest-Bamako Rally ismerőssel

Kállai Miklóssal az egyik központi kávézóban találkoztunk, ott mesélt udvarhelyi emlékeiről, illetve a jövőbeli terveiről.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

bamako2
bamako2
szerkesztoÍRTA: BEDŐHÁZI ATTILA-CSABA
2010. január 05., 12:14
0 hozzászólás. 


A Kossuth utcában öt és fél éve tragikus balesetben elhunyt motoros, Tóth Imre barátjával, Kállai Miklóssal beszélgettünk a közelgő Budapest-Bamako Rally-ról, az extrém jótékonysági túráról.

Mi járatban Székelyudvarhelyen?


Nagyon szeretem ezt a városkát, évente 10-12 alkalommal is eljövök. Az emberek miatt járok ide, azt is mondhatjuk, hogy hazaérkezem. Úgy érzem szeretnek és elfogadnak.

Hogy élted meg a baleset utáni időszakot?


Nagyon megviselt a baleset, orvosi kezelésre szorultam, amiben Sebestyén Szilárd halála is közrejátszott. (Szerk. megj.: A Tompika Streetfighter Team, aminek tagja volt Tóth Imre is, több millió forinttal támogatta Sebestyén Szilárd kezelését.) Szilárd családjával mai napig tartom a kapcsolatot, és ők mondták el, hogy vádak érték fiúk halála után, miszerint a támogatásból fennmaradt összeget saját részükre fordították. Ez persze nem így van. Rengeteg gyerek gyógyult meg abból a pénzből, köztük udvarhelyiek. Az az igazi baj, hogy ilyen pletykáknak teret enged a média, így az emberek elvesztik a hitüket, és más esetekben nem fognak ilyen nemes célra pénzt adni.

kallai
Kállai Miklós

Készülsz a közelgő nem mindennapi eseményre, a Budapest-Bamako Rally-ra. Mesélj róla.

Igen valóban rajta vagyunk nagyon. Az indulásig, január 16-ig lesz még néhány álmatlan éjszakám, míg összerakjuk az autót.

Kikkel veszel részt a megmérettetésen?

Nádolszky Attila, Varga Martin és jómagam indulunk, így lett a csapatunk neve Nádolszky-Kállai-Varga Team. A Budapest-Bamako Rally-ról azt kell tudni, hogy verseny, kaland és túra kategóriában lehet autózni. Mi a legnehezebbet választottuk, a versenyt. Persze a részvétel és a jótékonykodás a legfőbb célunk. Maliban és Mauritániában osztunk szét csomagokat, ha minden jól megy. Az sem utolsó, hogy hazaérjünk. Köztudottan Mauritániában veszélyes a helyzet (az elmúlt öt hónapban öt turistát raboltak el).

Míg az odaút 16 napba kerül, addig a visszatérés 6-8 napos, de a haza fele vezető úton a hatóságok nem biztosítanak mentést. Tavaly 14-en hagyták ott az autójukat, és ami elszomorító, hogy volt halál eset is. Volt olyan, hogy indulás után összevesztek a csapattársak, és majdnem az életükbe került. Megterhelő, de ki szeretném próbálni magam. Idén egyébként 250 csapat indul.

bamako
Varga-Nádolszky-Kállai

Milyen autóval vágtok neki?

Egy Mitsubishi Pajero 3200 di-d terepjáróval. Még sok munka van a járművel, de dolgozunk rajta, és támogatókat keresünk.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."