Itthon » Közélet

Táblát állítanak, ösvényt takarítanak a Madarasi Hargitán

Ismeretterjesztő jelleggel látványos panoráma táblát avatnak, ugyanakkor felújították a Madarasi Hargita csúcsára vezető turistaösvényt is.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Madarasi Hargita panoráma állvány
Madarasi Hargita panoráma állvány
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2012. november 27., 09:11
1 hozzászólás. 

A Madarasi Hargita Menedékház–Madarasi Hargita csúcs turistaösvény fejlesztése, takarítása és jelzéseinek újrafestése, valamint a csúcson felállított látványos, állvány típusú turisztikai ismeretterjesztő panoráma tábla a Hargita Megyei Tanács társfinanszírozásával jött létre, a pályázó Madarasi Hargitáért Egyesület a fejlesztésektől a környék turisztikai potenciáljának növelését reméli – tájékoztattak Kenyeres Emőke Emese és Sipos Zoltán, egyesületi tagok.

Mint mondják az egyesület tagjai, az 1801 méter tengerszint feletti magasságon elhelyezkedő Madarasi Hargita csúcsa kiváló lehetőséget nyújt Hargita megye domborzati formáinak megismeréséhez, de tiszta időben megfigyelhető csaknem az egész Erdélyi-medence, a Keleti- és Déli Kárpátok számottevő vonulata is.

Épp ezért az újonnan felállított tábla révén az ide látogató kiránduló és turista mostantól útmutatást is kap a pazar kilátás mellé, egyebek mellett arról, hogy merre van a Királykő, hol található az élőben is gyakran látszó, messzi Fogarasi Havasok, s a panoráma táblát nézve arról is információkat kapunk, hogy merre keressük a láthatáron a Bucsecs hegység vonulatát, vagy éppen a szépvízi víztározót.



1 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
kiralybiro
2012-11-27 18:59:01
panoráma tábla
Remélhetőleg NEMa többezeréves kikristályosodott dák kultúra ékes nyelvén vannak a helyek, települések megnevezve, és nem jön veszekedve Zetelaka és Kápolnásfalu polgármestere, hogy melyikük nem engedélyezte tulajdonosként a felállítását....
Merthogy a tulajdonos hozzájárulását nem kérték, az biztos.
A Madarasi tetejéről a kesze-kusza tömgsírjeleket valahogyan egy csomóba kéne összegyűjteni, mert így szörnyű.
Alászolgája!

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."