Itthon » Közélet

Kimarad a kenyérliszt és olaj az élelmiszercsomagokból

A Mezőgazdasági Kifizetési Ügynökség nem tudja szállítani az európai uniós élelmiszercsomagokba szükséges kenyérliszt és olaj mennyiségét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Élelmiszercsomag
Liszt és olaj nélkül osztják az élelmiszercsomagokat
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. január 15., 16:27
0 hozzászólás. 

A beszállítókat versenytárgyalás alapján választották ki. A szóban forgó termékekre a licitet egy bulgáriai cég nyerte meg, amelynek 2012. december 31-én lejárt a szerződése. Ettől a vállalkozástól több termék nem érkezik a programot lebonyolító APIA-hoz - áll a Hargita Megye Tanácsához írt, január 14-én kelt levélben.

A segély azoknak jár, akiknek a jövedelme kevesebb mint 400 lej, és összesen 11 féle élelmiszert kellene tartalmazzon. Eddig, a termékek beszállításának függvényében, a készletet teljesen, részlegesen vagy egyáltalán nem kézbesítették az önkormányzatoknak. A szükséges kenyérliszt mennyiségének 25,34, az olajnak 4,31 százaléka érkezett meg Hargita megyébe. Ezeket ki is osztottak a településeknek.

A segély a kenyérliszten és olajon kívül kukoricalisztet, száraztésztát, kekszet, rizset, szárazbabot, zöldborsó- és paradicsomkonzervet, valamint cukrot tartalmaz. Jelenleg paradicsom- és zöldborsókonzervnek, illetve rizsnek kell még érkeznie, és ennek függvényében, a beszállítástól számított legtöbb két héten belül az elmaradt csomagok is eljutnak az önkormányzatokhoz.

sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."