Itthon » Közélet

Parkolási rendszert vezet be a Septimia Szabadidőközpont

Indul a sorompó, a cél a biztonságosabb parkolás. Egyelőre próbaüzem lesz, júliustól működik élesben a rendszer.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Sorompó a Septimiánál
Egyelőre ingyenes lesz a parkolás, csak júliustól kell fizetni
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2013. június 18., 09:32
0 hozzászólás. 

A Septimia Szabadidőközpont tájékoztatja kedves vendégeit, hogy 2013. június 20-tól gépjárművel érkezők számára parkolási rendszert vezet be, az udvaron történő közlekedési biztonság növelése érdekében.

Verzár Lóránt, a Septimia Szabadidőközpont gazdasági igazgatója elmondta, hogy a tavalyi év során, főként a forgalmas nyári időszakokban, történtek kisebb balesetek és személyi sérülések, amelyek a parkoló kapacitás feletti használatából és az autóvezetők figyelmetlenségéből adódtak.

Ezek elkerülése érdekében a vezetőség parkolási rendszert indít be, melynek elsődleges célja, hogy megelőzze az udvaron történő szabálytalan parkolás és közlekedésből adódó baleseteket, valamint a zöldterületek rongálását.

Július 1-től kezdődően a parkoló rendszer két módon fog működni: bérlettel vagy alkalmi jeggyel. A bérletrendszer főként a Septimia visszatérő, illetve törzsvendégeire való tekintettel lett kialakítva oly módon, hogy a wellness bérlettel rendelkező vendégek azok érvényességi ideje alatt ingyenes parkolásban részesüljenek.

Továbbá a Septimia területén szervezett bármilyen rendezvények, esküvők, találkozók és szervezett csoportok résztvevői számára a parkolás ingyenes, a szállóvendégeket a számukra fenntartott szintén ingyenes parkolóval várják.

Az alkalmi jegyek naponta 10 és 20 óra között érvényesek, rövidtávú, egész napos, illetve 24 órát meghaladó tarifákkal. A rövidtávú parkolójegy a belépéstől számított maximum 6 órás benntartózkodásra szóló jegy, melynek ára 2 lej, az egész napos jegy ára 4 lej, a 24 órát meghaladó jegyért az első napi parkolójegy mellé minden megkezdett nap után 8 lejt számol fel.

Minden esetben 1 óra 45 perc türelmi idő áll a vendégek rendelkezésére, ennek meghaladása esetén terhelődik a parkolási díj.

A parkolási díj fizetése a wellness bárban, vagy a szálloda recepcióján történik, majd a parkolójegyet a kijárati sorompónál kell érvényesíteni. A türelmi időn belül jegyünket nem kell a pénztárnál érvényesíteni, csak a kijárati sorompónál.

Belépés: a sorompóhoz érkező vendégek gombnyomásra kapják meg vonalkódos parkolójegyüket, vagy bérletkártyájukat érintik a sorompónál található kártyaolvasóhoz, így a sorompó felnyílik.

Kilépés: a fizetési pontoknál érvényesített parkolójegyet a kimeneti sorompónál leolvastatjuk, vagy a bérletkártyát a sorompónál található kártyaolvasóhoz érintjük, így a kimeneti sorompó felnyílik.

A sorompó csak a szabad parkolóhelyek függvényében enged be új autót, telt parkoló jelzés esetén (piros a jelzőlámpa) nem lehet behajtani, amíg egy jármű ki nem hajt.

A parkolási rendszer üzemeltetési próbaidőszakkal indul, 2013. június 20. és június 30. között, amikor sorompórendszer működni fog, viszont a parkolás még ingyenes lesz mindenki számára.


címkék: septimia parkolás

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."