Itthon » Közélet

Pénzhamisítók Hargita megyében

500 lejes hamis bankjegyeket helyezett forgalomba egy Hargita megyei bűnszervezet.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

leu
leu
szerkesztoÍRTA: SZASZA
2010. február 01., 12:51
0 hozzászólás. 


Január 19-én kezdte meg nyomozását a Hargita Megyei Szervezett Bűnözés Elleni Szakosztály, céljuk néhány hamis 500 lejes névértékű bankjegy forgalomba helyezőinek megtalálása volt. A bankók ugyanazzal a sorozatszámmal voltak ellátva, ez pedig 051D0108085. Ezeket január 18-án és 19-én helyzeték forgalomba Lövétén, Szentegyházán és Csíkszeredában. A Felsőboldogfalvi rendőrök segítségével beazonosították a 32 éves máréfalvi, büntetett előéletű F.L.-t, valamint  27 éves feleségét, F.O.-t, akik egy helybéli üzletben fizettek ilyen bankjeggyel. A nyomozások során kiderült, később még három értékpapírt használtak fel Szentegyházán, Székelyudvarhelyen, valamint Székelykeresztúron. Mindkettejük ellen pénzjegyhamisítás vádjával folyik eljárás.

leu

Illusztráció

Január 20. és 25. között újabb eseteket jeleztek a megyeszékhelyről és a környező településekről. A nyomozás folyatódott, a gyanúsított ezúttal a 21 éves, csíkszépvízi illetőségű, büntetlen előéletű D.E., aki január 22-én fizetett hamis pénzzel egy csíkszentmihályi élelmiszerüzletben. Amint kiderült, ő egy szervezett bűnözési csoport tagja, melyben részt vesz többek között a 20 éves L.R., a 22 éves C.S. és a 19 éves B.I., akiket szintén hamis pénz forgalomba hozatalával vádolnak. A nyomozás során fény derült arra is, hogy L.R. többször kapott hamis pénzeket a 30 éves, büntetett előéletű gyergyóditrói K.T.-tól, melyeket a csoport többi tagjával terjesztett. A bevételt egymás között osztották szét, K.T. részesedése 50% volt.

A későbbiekben kiderült, F.L. és F.O. is ugyanettől a személytől kapta a pénzt, az átadás módja még felderítésre vár. A nyomozás mindenik gyanúsított ellen hamisítás vádjával folyik, ezek szabadlábon védekezhetnek, a rendőrség pedig igyekszik felderíteni az ügy esetleges többi résztvevőjét is.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."