Itthon » Közélet

Legörgetik a Hargitáról az aszfaltszőnyeget

Több mint egy kilométer aszfaltcsík és parkoló készült el a Madarasi Hargitára vezető útból. Mutatjuk, hogy néz ki.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

hargitai aszfalt-5
Itt a friss, meleg, gőzölgő aszfalt. Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. július 16., 13:02
0 hozzászólás. 

Jobban mondva, a Hargitáról Ivóba vezető útból, ugyanis a munkálatot végző Multipland Kft. a Madarasi Hargita menedékházától halad a völgy fele. Aki most látogat ki a Madarasi Hargitára - megteheti a Szentegyháza felől felvezető úton - az alábbi látvány fogadja.

Így, a nyár közepén, túl nagy mozgás nincs a turisztikai központban, de a feketében pompázó parkoló ígéretes kezdetnek bizonyul.

hargitai aszfalt-1

Hogy van rá igény, és az idelátogató turisták is értékelni fogják az új aszfaltot, mi sem bizonyítja jobban, hogy bár az elkészült szakasz le van zárva a forgalom elől, azért már "kóstolgatják" az új aszfaltot.

Egy turistacsoport nem bírt várni az átadásig, így a megszilárdult, már járható részt közelebbről is szemügyre vette. Jól látszik a háttérben még gőzölög a meleg aszfalt.

hargitai aszfalt-4

Az útszakasz feljavítása már tavaly novemberben megkezdődött, de a tényleges aszfaltozásra hétfőn került sor. Kedd délutánig mintegy másfél kilométeren került aszfaltborítás a kavicsozott és ledöngölt útra.

A négy méter széles utat az aszfaltozógép egyszerre aszfaltozza le, amit az úthenger azután összenyom. Így aránylag gyorsan tudnak haladni, hacsak a környezeti tényezők nem akadályozza a munkálatokat.

hargitai aszfalt-6

Ottjártunkkor egy parkoló lehajtóján kézzel terítették el az aszfaltot a cég munkatársai, ugyanis ebben a helyzetben a gép nem tudja háromszög alakban elhelyezni az útburkoló anyagot.

Az ehhez hasonló akadályok függvényében naponta 600-1000 méter tudnak haladni. Ha az idő kedvez, akkor akár két héten belül is leérhetnek a völgybe.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."