Itthon » Közélet

A Dunán folytatódik Tusványos

A Kárpát Expressz és a Határok nélkül keddi adása közéleti személyiségek nyilatkozataival szemlélteti az idei találkozó szellemét.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

A magyarországi közmédiában még szó lesz az idei Tusványosról
Fotó: MTVA
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. július 28., 15:14
0 hozzászólás. 

A 25. születésnapját ünneplő nyári szabadegyetemen a közmédia saját sátorral és kihelyezett stúdióval vett részt. Ennek nyomán a több, mint tíz műsor mellett dokumentumfilmek is foglalkoztak Tusványossal. A műsorfolyam lezárásaként a Kárpát Expressz és a Határok nélkül keddi, illetve hétfői adásában neves politikusokat és közéleti személyeket szólaltat meg.

A Duna külhoni tematikájú műsorában a Történetekből történelem című politikai fórum egyes kiemelt gondolatait ismerhetik meg a nézők. A műsorban megszólal többek között Tőkés László, az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács elnöke, aki az autonómia időszerűségét hangsúlyozza.

A Határok nélkül hétfői adásában – és keddi ismétlésében – a Kárpát-medencei Magyar Autonómia Tanács tisztújító üléséről ad részletes beszámolót. Tőkés László, a KMAT egyhangúlag újraválasztott elnöke a rádióműsornak adott exkluzív interjújában az autonómiáért folytatott küzdelem nemzetközi nyilvánosság előtt történő folytatásáról beszélt. Az európai parlamenti képviselő egyébként bejelentette, hogy december 5-én a budapesti Nemzeti Színházban Autonómia Gálát rendeznek.

A félórás műsorban megszólal Juhos Gábor is. A székelyhídi származású magyarországi sportoló a tavalyi autonómia-maratonja után újabb sportteljesítményre készül: a romániai forradalom negyedszázados évfordulóján futásával a sorsfordító esemény áldozatainak állít emléket.


Ekkor tudsz bekapcsolódni


Kárpát Expressz: Duna, 2014. július 29., kedd 6 óra
Ismétlés: Duna World 10 óra 10 perc


Határok nélkül: Kossuth Rádió, 2014. július 28., hétfő  18 óra 30 perc
Ismétlés: Kossuth Rádió, kedd 4 óra 30 perc

uh.ro/sajtóközlemény


címkék:

0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."