Itthon » Közélet

Csendet, aszfaltot a Céhek utcájába

A nagy forgalom, kigödrösödött út és a csattogó autók zavarják a lakókat.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

rossz utkikep
Ez a látvány zavarja a lakókat
szerkesztoÍRTA: KAKASY BOTOND
2014. július 30., 08:56
0 hozzászólás. 

Csak egy kis csendet és normális körülményeket szeretnének a Céhek utca lakói. Nem a mező közepére épített házukhoz vezető utat akarják leaszfaltoztani, vagy a garázsbeállót megcsináltatni, hogy ne döccenjen túl nagyot az autó. Csupán csendet szeretnének – mondják.

Céhek utca

Valamikor betonlapok könnyítették meg a közlekedést a Céhek utcáját a Forrás utcával összekötő részen, ahol egy kis zsákutca is van. Az utóbbi években elvégzett aszfaltozásig ugyanis ilyen betonlapokkal volt tele a Bethlen lakótelep nagy része.

Azonban ahová nem került aszfalt, sok helyen a beton megrongálódott, szétporlott – a Céhek utcájában is hasonló helyzet áll fenn. A sűrű forgalom miatt kigödrösödött az út, a közlekedés zajjal is jár, rossz idő esetén pedig gyalogosan nem is lehet közlekedni a hatalmas víztócsák miatt – panaszolják az ott lakók.

Céhek utca

Az utca méretéhez képest nagy a forgalom, mert akik a Forrás utcából érkeznek a Céhek utcájába, és nem kívánják megkerülni a tömbházakat, itt rövidítenek. Közben földmunkálatokat végeztek, több csőcsere is történt, a gödrök visszatömése után nem aszfaltoztak, így tovább romlott az út állapota.

A tömbház alatt működő üzletek árufeltöltése is innen történik, így naponta többször fordulnak meg teherszállító autók az utcában - mondják a lakók. A környék szemétgyűjtő és szelektív szemétgyűjtő pontja is itt van, így az is előfordul, hogy a köztisztasági vállalat három különböző gépjárműve halad el itt naponta.

Céhek utca

A lakók is tudják, hogy mindez szükséges és elkerülhetetlen, ezért szeretnék, hogy az adott szakaszt leaszfaltoztassa az önkormányzat, így legalább a forgalom zaja jelentősen visszaesne és elviselhetőbb lenne, illetve gyalogosan is használható volna rossz idő esetén is. Igényüket már többször jelezték a lakószövetségen keresztül az önkormányzat fele, ahonnan szóbeli ígéretet kaptak az új útburkolatra. Azóta eltelt több mint két év, de az aszfaltozás még várat magára.

Megkérdeztük a polgármesteri hivatalt, hogy van-e esély az utcácska leaszfaltozására, de konkrét, időpontot is tartalmazó választ nem kaptunk. "A város területén folyamatosan zajlanak az aszfaltozások. Amennyiben a lakók kérést adtak le a városházán, nyilvántartásba került az igénylésük, és figyelembe vesszük az aszfaltozandó utcák prioritási listájának összeállításakor" – közölte Bálint Attila, a polgármesteri hivatal sajtószóvivője.



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."