Itthon » Közélet

Hétfőtől épül az új körforgalom

Az új, dupla körforgalom építése miatt forgalomváltozás is lesz. Két hónap alatt kell késznek lennie.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Fotó: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. augusztus 27., 12:21
0 hozzászólás. 

A tervek szerint jövő héten megkezdik a II. Rákóczi Ferenc, az 1918 december 1 és a Kuvar utcák kereszteződésében az új, kettős körforgalom építését.

Autósok, hétfőtől figyelem!

A városháza sajtószóvivőjétől megtudtuk, hogy a gépjárműforgalom jelentősen megváltozik a jelzett környéken. Bálint Attila arról tájékoztatott, hogy a kivitelező Stravia Group kft a rendőrséggel többször egyeztetett, a munka és a forgalomelterelés a rendőrség jóváhagyásával történik.

Azt egyelőre még nem lehet tudni, hogy konkrétan hogyan változik a forgalom. A cél viszont az, hogy az előreláthatóan két hónapig tartó változtatások minél kevesebb zavart okozzanak a gépjárműforgalomban.

Több mint nyolcszázezerbe kerül

Ahogy azt az éve elején az önkormányzat elfogadta, az új körforgalom terveit a brassói Prinfo Kft. készítette el, a munka összértéke 791 000 lej (+ ÁFA) lesz. Ezt a helyi költségvetésbe belefoglalták, akárcsak az építő Stravia Grouppal a szerződésben azt, hogy hatvan nap alatt elvégzik a munkát. Eszerint november első napjaiban már használható lenne Székelyudvarhely új körforgalma, aminek a részletes tervét itt meg is lehet nézni.

A körforgalomban két körgyűrű lesz, az útburkolat összfelülete 3 480 négyzetméter, amiből a két körgyűrű 315 nm-t foglal magába. A két kör között létesül majd egy 793 négyzetméteres zöldövezet is.

A nagyobbik körgyűrű külső átmérője 40 m, belső átmérője 20 m. A kisebbik körgyűrű külső átmérője 19 m, belső átmérője 9,5 m lesz. A gyűrük mellé új esővízelnyelők kerülnek, átalakul az ottani közvilágítás, illetve a gépjárműforgalmat elősegítő jelzőtáblákat is felszerelnek.

Kerékpárút is lesz benne, pontosabban a sajtószóvivő szerint a terv tartalmaz egy olyan, a biciklisek számára biztonságos útvonalat, amit a rendőrséggel egyeztettek. 



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."