Itthon » Közélet

Autót borogatnak, biciklivel csődülnek

Székelyudvarhely ismét csatlakozott az Európai Mobilitás Hetéhez. Biciklisek, tömegközlekedők előnyben.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

Biciklis-criticalmass
Emeld a magasba a bringád
szerkesztoÍRTA: UH.RO
2014. szeptember 18., 11:46
0 hozzászólás. 

Szeptember 18. és 22. között több rendezvénnyel hívják fel a figyelmet a környezettudatos és közösségbarát közlekedésre, közben pedig népszerűsítik a biciklizést, illetve arra kérik a közlekedésben résztvevőket, hogy segítsenek a biztonságos biciklis közlekedés kialakításában.

Közösségi kampány

A cél megmutatni, hogy Székelyudvarhelyen nagyon sokan pattannak naponta biciklire és környezettudatosan közlekednek. Ebben bárki részt vehet, hiszen csak egy fotót kell elkészítenie biciklijével, és fel kell töltenie a saját facebook oldalára #udvarhelyONbike hashtaggel a képaláírásban.

A Facebook-kampány főként erre a rendezvényre szól, de akár folytatatható a későbbiekben is, amely egy online bejelentkezésként működne az udvarhelyi biciklisközösségbe.

Villámcsődülnek a kétkerekesek

A flashmobon a biciklisek „Vigyázz ránk!" üzenettel állják el az autósok útját a központban és a kórház előtti körforgalomnál (Városháza tér, Bethlen Gábor utcai körforgalom) szeptember 18-án, csütörtökön 16 órától.

Célszerű lenne, ha minél több biciklis csatlakozna, hiszen nekik is meg kell mutatni, hogy figyelemmel kell közlekedni a saját biztonságuk érdekében – írják a szervezők.

Keresd a borogatott autókat

Pontosabban a felborított gépkocsikat és készíts előttük selfie-t, majd töltsd fel a Facebookra #udvarhelyONbike hashtaggel a képaláírásban.

Szzombaton 10 órától közös futásra várják az érdeklődőket, a szaladást a Brovízmúzeum meglátogatásával kötik össze, indulás a Városi Sportcsarnoktól. A futás lassú tempóban és csoportosan történik, hogy mindenki tudja tartani a lépést. A mottó:

Fussunk együtt a borvíz útján!

A hétkezdésre is gondoltak a szervezők, ezért szeptember 22-ére, hétfőre Autómentes Napot ígérnek.

Sőt, hogy jól induljon a napod, Vass Imre és Kassay Attila, a Baczkamadarasi Kis Gergely Református Kollégium tornatanárainak vezetésével egy játékos, frissítő tornaórán vehetsz részt, ami 11 órától kezdődik

Szabadtéri tornaóra után biciklis Critical Mass

Hétfőre egy másik megmozdulást is tartogatnak: 17 órától a biciklisek végigtekernek egy megadott útvonalon (lásd kép) a városban.

Critical Mass UTVONAL 2014

Az esemény végén Csedő Attila fényképész készít fotót a résztvevőkről. Akárcsak a Ki van a két kerekünk kezdeményezésünkön.

uh.ro/sajtóközlemény



0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."