Itthon » Közélet

Átlátható az épülő körforgalom

Az egyik gyűrű már elkészült, a másik helyén most törik az aszfaltot. Fentről meg átlátható az egész.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

korforgalom rakoczi-3
Fotók: Kakasy Botond
szerkesztoÍRTA: KATONA ZOLTÁN
2014. október 02., 14:28
4 hozzászólás. 

Munkagép és több szakember dolgozik a helyszínen, az új körforgalom gőzerővel épül a város délkeleti részén. Néhány héttel ezelőtt már nekifogtak a különböző vezetékek földbe fektetésének, de ez még nem fejeződött be. Az építési terület egyik részén, a Kuvar-oldal alatt még ki van bontva az úttest, a vezetékekkel még dolgoznak a szakemberek.

Nem javasolt a helyszín sötétségben, ittas állapotban való megközelítése, mert könnyen bajba kerülhet az ember. Nemcsak gödrök, hanem kidöntött villanyoszlop is van lefektetve az úttest mellé.

korforgalom rakoczi-2

A körforgalom nagy körgyűrűje már elkészült, a készruhagyár előtti szakaszon már az új járdaszegély is épül. A Kuvar-oldalról jól belátható az egész terület: a kisebbik gyűrű helyét töri fel egy munkagép, a kettő között egy háromszög alakú zöldövezet lesz.

Az átadásig még néhány hét hátravan, a gépjárműforgalom egyelőre zökkenőmentesen halad, ottjártunkkor egy lovas szekér is kényelmesen elhajtott az autók között, legalább hatan ültek a közlekedési eszközön, figyelve, hogy egy-két hónap múlva milyen megváltozott közlekedési körülmények között juthatnak el a városközpontba, netán a terelőútra.

korforgalom rakoczi-4

Az új körforgalom terveit a brassói Prinfo Kft. készítette el, a munka összértéke 791 000 lej (+ ÁFA) lesz. Az építő a Stravia Group, a munkát két hónap alatt kell elvégezniük, novemberben már használható kell legyen.

A körforgalomban az útburkolat összfelülete 3 480 négyzetméter, amiből a két körgyűrű 315 nm-t foglal magába. A nagyobbik körgyűrű külső átmérője 40 m, belső átmérője 20 m. A kisebbik körgyűrű külső átmérője 19 m, belső átmérője 9,5 m lesz.



4 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat
avatar
ooloo
2014-10-03 11:16:31
fából vaskari... izé gyűrű
"a gépjárműforgalom egyelőre zökkenőmentesen halad"

Akkor nem is változott semmi ezűgyben...

avatar
Fifty
2014-10-03 19:54:03
Okos dolog a korforgalom mert folyekonyabba teszi a forgalmat csak sajnos meg mindig sokan nem tudjak,hogyan kell benne kozlekedni.
avatar
ikszipszilon ze
2014-10-04 22:19:10
Ha kesz lessz a korforgalom,akkor is ott fognak parkolni az Ikos os hozzatartozok ( A KORFORGALOM KORUL, AKADAJOZVA A FORGALMAT) ,varakozva a csaladtagokra ?!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
avatar
A mindenit
2014-10-08 16:08:24
En javasolnek a rendorblokk helyere is egy harmadik koforgalmat !

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."