Itthon » Közélet

A Kerekudvar hétvégi programja

Pénteken Ifjúsági Kávéházba várják a keresztúri és környékbeli fiatalokat, e heti téma a halál. Szombat délelőtt a húsvéti ünnepekre hangolódhatunk rá a kézműves házban.

MEGOSZTÓ PDF email





Hasonló cikkek
oktoberitanacsules01

Élőben az októberi tanácsülésről – átadták a Vasszékely-díjakat

Kivételesen egy órával később kezdődik az...
56osfelvonulasUdvarhely

Megint lecsapott a prefektus a magyar trikolórra

Az október 23-ai díszítés miatt büntette meg a...
Kossuth utcába Kossuth címert!

Lyukas izék a főtéren

Az október 23-ai megemlékezés alkalmából ünneplőbe...

tojasiras_husvet
tojasiras_husvet
szerkesztoÍRTA: LŐRINCI RÉKA
2010. március 19., 13:28
0 hozzászólás. 


A Fehérlófia Egyesület legújabb projektje a keresztúri és környékbeli ifjúságot szólítja meg. Az egyesület helyi középiskolák diáktanácsaival együttműködve minden pénteken este hét órától Ifjúsági Kávéházzá alakítja a Kerekudvar Közösségi Házat. Ezen a héten negyedik alkalommal ülnek össze a fiatalok, és általuk választott témákról beszélgetnek – tudtuk meg Mátéffy Hajnalkától, a közösségi ház igazgatójától. Az előző hetekben a párkapcsolatról és barátságról volt szó, ezen a héten a halálról, a haláltól való félelemről és a gyászról beszélgetnek. Meghívottja is lesz a mai kávéháznak: Nagy Sándor aikido mester a keleti filozófia szemszögéből közelíti meg a témát. Jövő pénteken társasjáték estet szerveznek.

tojasiras_husvet

Gyerekeket, fiatalokat és felnőtteket egyaránt várnak szombaton, 10 órától a kézműves házba, ahol húsvéti dekorációkat és képeslapokat készíthetnek a résztvevők. Március 23-án és április 3-án csángó hagyomány szerint kesicével történő tojásírásra tanítják meg az érdeklődőket. Az utóbbi két alkalomra mindenki vigyen magával kifújt vagy főtt tojást!


0 hozzászólás

hirdetes

hirdetes
Hozzászólások | Szabályzat

Hozzászólások Copyright (C) 2009 uh.ro. Minden jog fenntartva."